LiMix
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 30
LiMix
  28 kwietnia 2014 (pierwszy post)

Witajcie,

Wydaje mi się, że od wczoraj wzrosła cena za GWIAZDE na okres 360 dni, z 45 zł na 69 zł ?

Jak to możliwe ?

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  2 maja 2014

Moi drodzy - sam prowadzę działalność, i niestety, koszty prowadzenia działalności rosną. Przyznam że i tak dość długo fotka nie ponosiła cen. To jedno - a drugie - dobrym obyczajem jest (a w niektórych sferach obowiązkiem) poinformowanie klientów o planowanej zmianie z wyprzedzeniem., bo ... jeśli ktoś korzysta z kupna gwiazdy poprzez (wg mnie niezbyt szczęśliwy) mechanizm abonamentu, czyli kupna premium za pomocą sms (pobierania opłaty cyklicznie) może poczuć się wprowadzony w błąd. Poza tym zmiany w płatnościach w ten sposób pobieranych, o ile się orientuję, muszą być ogłaszane z wyprzedzeniem - i tu wg mnie jest fail względem prawa.

Konto usunięte
Konto usunięte: Dajcie stare ceny gwiazdy ! Te są cholernie drogie SPADACIE NA DNO

Nie dramatyzuj - premium_fotka to nie piekarnia - można się obyć bez gwiazdy - bez chleba nie - a tak w ogóle więcej wydasz na czteropak dobrego piwa, które nerki ci przefiltrują w ciągu godziny niż na gwiazdę na miesiąc.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Paffeuu
Paffeuu
  2 maja 2014
woland
woland: - dobrym obyczajem jest (a w niektórych sferach obowiązkiem) poinformowanie klientów o planowanej zmianie z wyprzedzeniem., bo ... jeśli ktoś korzysta z kupna gwiazdy poprzez (wg mnie niezbyt szczęśliwy) mechanizm abonamentu, czyli kupna premium za pomocą sms (pobierania opłaty cyklicznie) może poczuć się wprowadzony w błąd. Poza tym zmiany w płatnościach w ten sposób pobieranych, o ile się orientuję, muszą być ogłaszane z wyprzedzeniem - i tu wg mnie jest fail względem prawa.

No właśnie tak pomyślałem, jak widziałeś wcześniej.
Ciekawi mnie to jak wygląda sprawa z kupującymi star na 14 dni, jak życie znam to nie wspomnieli o tym, a fajnie byłoby jakby wysłali im chociaż sms-a informacyjnego, że blablabla... cena za usługę została zmieniona na blablabla... masz [powiedzmy] 14 dni na rezygnację z usługi, zrezygnować z abonamentu możesz wysyłając sms-a o treści bla bla blaaa.. pod numer xxx[przez ten czas będzie pobierana opłata wg. starego cennika], w przeciwnym razie będzie to stanowić akceptację nowego cennika i usługa będzie dalej aktywna, ale będzie pobierana wyższa opłata, zgodna z nowym cennikiem.

Trochę dali z tym ciała, fakt :D
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  2 maja 2014

Dokładnie o tym pisałem to już podpada pod UOKiK

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Paffeuu
Paffeuu
  2 maja 2014
woland
woland: Dokładnie o tym pisałem to już podpada pod UOKiK

Aga też tak ostatnio stwierdziła, ciekawe jak sobie poradzą z tym fantem + ciekawe czy ktokolwiek będzie publicznie narzekać...
Will see :ziober2:
SzmataKatowice
SzmataKatowice
  3 maja 2014

ktoś chetny napisac skarge do UOkik?

Dee
Dee
  3 maja 2014

hmmm, ale z drugiej strony nie znam sklepu ktory glosno oglasza podwyzki cen swoich art.
idziesz po maslo i jesli je chcesz to kupujesz nawet jesli jest wyzsza cena ( producent nie zmienil ani gramatury, ani skladu by poprawic jakosc)
jesli jest trwajacy abonament natomiast to hmm "producent" w tym wypadku fotka ma obowiazek poinformowac o zmianie oplaty ktora bedzie pobierana.

malyksiazee
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 64
malyksiazee
  3 maja 2014

Ojjj fotka stracila duzo klijentow na gwiazdy. Sorry ale prawda jest taka ze mimo nizszej ceny na pewno wiecej zarabiali na gwiazdach niz teraz. Przed tem 5 zl za miesiac teraz 10 wiekszosc sie trzy razy zastanowi niz wyda 10 zl na gwiazdeczke...

Dee
Dee
  3 maja 2014
malyksiazee
malyksiazee: Ojjj fotka stracila duzo klijentow na gwiazdy. Sorry ale prawda jest taka ze mimo nizszej ceny na pewno wiecej zarabiali na gwiazdach niz teraz. Przed tem 5 zl za miesiac teraz 10 wiekszosc sie trzy razy zastanowi niz wyda 10 zl na gwiazdeczke...

ale to chyba nie jest twoj problem... finanse fotki :) tylko wlascicieli :)

poza tym jakos nie zauwazylam spadku ilosci gwiazd.. przynajmniej na profilach ktore mnie odwiedzaja... i tak maja i tak maja :)
Shaitan
Shaitan
  3 maja 2014

Z gwiazdą na foci jest jak z papierosami - ile by to nie kosztowało to uzależnieni i tak kupią.

Paffeuu
Paffeuu
  3 maja 2014
Dee
Dee: hmmm, ale z drugiej strony nie znam sklepu ktory glosno oglasza podwyzki cen swoich art. idziesz po maslo i jesli je chcesz to kupujesz nawet jesli jest wyzsza cena ( producent nie zmienil ani gramatury, ani skladu by poprawic jakosc)

To nie jest Słonko dobry przykład, bo serwis to nie sklep :P
Example lepszy:
Masz biuro-zamawiasz co miesiąc 12 kartonów z tonerem-zajmujesz się finansami-1 karton kosztuje 100zł-12x100=1200-przełożony wie, że masz 1200 dostać na zamówienie toneru-dostajesz 1200-przychodzi kurier z tonerami i prosi o 1500 zł, co robisz?
Dlatego powinni informować o nawet najmniejszych zmianach :jezyk2:
PRZEDE WSZYSTKIM DLATEGO, ŻE JEST TUTAJ SYSTEM ABONAMENTOWY, KTÓRY POBIERA OPŁATY Z KOM. AUTOMATYCZNIE+CYKLICZNIE.
Dee
Dee: ale to chyba nie jest twoj problem... finanse fotki :) tylko wlascicieli :)

Ja uważam, że dobrze się takimi sprawami interesować ;]
Człowiek przez to może się wielu rzeczy nauczyć i w 90% przypadków obserwacje+analiza pomagają w rozwinięciu już własnego interesu {nie ważna jaka branża], pod warunkiem, że obserwujemy i analizujemy poczynania władz firm z przedziału TOPxxx i wyciągamy jakieś konkretne wnioski ;>
Nie chciałem odpisywać na to pytanie Pjotrkowi sprzed xx stron, bo było to w tamtym przypadku bez sensu... ale tutaj mogę napisać ;]
Dee
Dee: poza tym jakos nie zauwazylam spadku ilosci gwiazd.. przynajmniej na profilach ktore mnie odwiedzaja... i tak maja i tak maja :)

Odwiedzają Cię Dominisiu AKTYWNI, tak samo i mnie ^^
Brutalne fakty są takie, że liczba aktywnych spadła PRZERAŻAJĄCO, dlatego walczą o każdego AKTYWNEGO Useram nawet jeśli jest to jakiś troll kid ^^ [sama o tym wiesz najlepiej] ;3
Tutaj pasuje jak nic wypowiedź Bogusia xD
Shaitan
Shaitan: Z gwiazdą na foci jest jak z papierosami - ile by to nie kosztowało to uzależnieni i tak kupią.

Idealne podsumowanie.
HollywoodUndead
HollywoodUndead
  3 maja 2014

Mam do 1 września 2016. Wiedziałem ze podwyższa ceny wiec się zabezpieczylem kupując taniej. Ma się te zdolności do biznesu he he

HollywoodUndead
HollywoodUndead
  3 maja 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Brutalne fakty są takie, że liczba aktywnych spadła PRZERAŻAJĄCO, dlatego walczą o każdego AKTYWNEGO Usera

Nie ma co tu robić. Grupy prawie zlikwidowane wiec pozostaje jedynie forma komunikatora czyli forum i czat a do tego gwiazda nie potrzebna no bo po co
Paffeuu
Paffeuu
  3 maja 2014
HollywoodUndead
HollywoodUndead: Nie ma co tu robić. Grupy prawie zlikwidowane wiec pozostaje jedynie forma komunikatora czyli forum i czat a do tego gwiazda nie potrzebna no bo po co

No to widocznie jesteś akurat w grupach, w których się nic nie dzieje, bo ja akurat wiem, że jest sporo aktywnych grup "mniejszych/większych" gdzie ludzie interesują się tematem i cały czas powstaje coś nowego ^^

P.S. Każdy kto chce faktycznie coś robić, robić to będzie na bank i znajdzie sobie tutaj swój zakątek, na pewno lepsze to od ciągłego narzekania ;]
HollywoodUndead
HollywoodUndead
  3 maja 2014
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: pewno lepsze to od ciągłego narzekania ;
A czy ja narzekam? Mam gwiazdę do 2017 prawie więc nie mam powodu by narzekać na jej aktualną cenę.
Konto usunięte
Konto usunięte: bo ja akurat wiem, że jest sporo aktywnych grup

No więc właśnie, czytaj uważnie i ze zrozumieniem :)
Paffeuu
Paffeuu
  3 maja 2014
HollywoodUndead
HollywoodUndead: No więc właśnie, czytaj uważnie i ze zrozumieniem :)

Ja czytam ze zrozumieniem :jezyk2:
Czy ja gdziekolwiek napisałem, że narzekasz? ^_^

Co do samej ceny pakietu to kupowanie z wyprzedzeniem jest dobrym pomysłem [o ile zamierza się pozostać na danym serwisie]
Ja osobiście kupuję na 30 dni od x lat już i do dziś zastanawiam się dlaczego tak, a nie inaczej xD