Witajcie,
Wydaje mi się, że od wczoraj wzrosła cena za GWIAZDE na okres 360 dni, z 45 zł na 69 zł ?
Jak to możliwe ?
Nowa, coraz droższa cena za gwiazde ???? ???? ???? strona 7 z 9
Moi drodzy - sam prowadzę działalność, i niestety, koszty prowadzenia działalności rosną. Przyznam że i tak dość długo fotka nie ponosiła cen. To jedno - a drugie - dobrym obyczajem jest (a w niektórych sferach obowiązkiem) poinformowanie klientów o planowanej zmianie z wyprzedzeniem., bo ... jeśli ktoś korzysta z kupna gwiazdy poprzez (wg mnie niezbyt szczęśliwy) mechanizm abonamentu, czyli kupna premium za pomocą sms (pobierania opłaty cyklicznie) może poczuć się wprowadzony w błąd. Poza tym zmiany w płatnościach w ten sposób pobieranych, o ile się orientuję, muszą być ogłaszane z wyprzedzeniem - i tu wg mnie jest fail względem prawa.
Nie dramatyzuj - premium_fotka to nie piekarnia - można się obyć bez gwiazdy - bez chleba nie - a tak w ogóle więcej wydasz na czteropak dobrego piwa, które nerki ci przefiltrują w ciągu godziny niż na gwiazdę na miesiąc.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
No właśnie tak pomyślałem, jak widziałeś wcześniej.
Ciekawi mnie to jak wygląda sprawa z kupującymi star na 14 dni, jak życie znam to nie wspomnieli o tym, a fajnie byłoby jakby wysłali im chociaż sms-a informacyjnego, że blablabla... cena za usługę została zmieniona na blablabla... masz [powiedzmy] 14 dni na rezygnację z usługi, zrezygnować z abonamentu możesz wysyłając sms-a o treści bla bla blaaa.. pod numer xxx[przez ten czas będzie pobierana opłata wg. starego cennika], w przeciwnym razie będzie to stanowić akceptację nowego cennika i usługa będzie dalej aktywna, ale będzie pobierana wyższa opłata, zgodna z nowym cennikiem.
Trochę dali z tym ciała, fakt :D
Dokładnie o tym pisałem to już podpada pod UOKiK
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
hmmm, ale z drugiej strony nie znam sklepu ktory glosno oglasza podwyzki cen swoich art.
idziesz po maslo i jesli je chcesz to kupujesz nawet jesli jest wyzsza cena ( producent nie zmienil ani gramatury, ani skladu by poprawic jakosc)
jesli jest trwajacy abonament natomiast to hmm "producent" w tym wypadku fotka ma obowiazek poinformowac o zmianie oplaty ktora bedzie pobierana.
Ojjj fotka stracila duzo klijentow na gwiazdy. Sorry ale prawda jest taka ze mimo nizszej ceny na pewno wiecej zarabiali na gwiazdach niz teraz. Przed tem 5 zl za miesiac teraz 10 wiekszosc sie trzy razy zastanowi niz wyda 10 zl na gwiazdeczke...
ale to chyba nie jest twoj problem... finanse fotki :) tylko wlascicieli :)
poza tym jakos nie zauwazylam spadku ilosci gwiazd.. przynajmniej na profilach ktore mnie odwiedzaja... i tak maja i tak maja :)
To nie jest Słonko dobry przykład, bo serwis to nie sklep :P
Example lepszy:
Masz biuro-zamawiasz co miesiąc 12 kartonów z tonerem-zajmujesz się finansami-1 karton kosztuje 100zł-12x100=1200-przełożony wie, że masz 1200 dostać na zamówienie toneru-dostajesz 1200-przychodzi kurier z tonerami i prosi o 1500 zł, co robisz?
Dlatego powinni informować o nawet najmniejszych zmianach
PRZEDE WSZYSTKIM DLATEGO, ŻE JEST TUTAJ SYSTEM ABONAMENTOWY, KTÓRY POBIERA OPŁATY Z KOM. AUTOMATYCZNIE+CYKLICZNIE.
Ja uważam, że dobrze się takimi sprawami interesować ;]
Człowiek przez to może się wielu rzeczy nauczyć i w 90% przypadków obserwacje+analiza pomagają w rozwinięciu już własnego interesu {nie ważna jaka branża], pod warunkiem, że obserwujemy i analizujemy poczynania władz firm z przedziału TOPxxx i wyciągamy jakieś konkretne wnioski ;>
Nie chciałem odpisywać na to pytanie Pjotrkowi sprzed xx stron, bo było to w tamtym przypadku bez sensu... ale tutaj mogę napisać ;]
Odwiedzają Cię Dominisiu AKTYWNI, tak samo i mnie ^^
Brutalne fakty są takie, że liczba aktywnych spadła PRZERAŻAJĄCO, dlatego walczą o każdego AKTYWNEGO Useram nawet jeśli jest to jakiś troll kid ^^ [sama o tym wiesz najlepiej] ;3
Tutaj pasuje jak nic wypowiedź Bogusia xD
Idealne podsumowanie.
Mam do 1 września 2016. Wiedziałem ze podwyższa ceny wiec się zabezpieczylem kupując taniej. Ma się te zdolności do biznesu he he
No to widocznie jesteś akurat w grupach, w których się nic nie dzieje, bo ja akurat wiem, że jest sporo aktywnych grup "mniejszych/większych" gdzie ludzie interesują się tematem i cały czas powstaje coś nowego ^^
P.S. Każdy kto chce faktycznie coś robić, robić to będzie na bank i znajdzie sobie tutaj swój zakątek, na pewno lepsze to od ciągłego narzekania ;]
Ja czytam ze zrozumieniem
Czy ja gdziekolwiek napisałem, że narzekasz? ^_^
Co do samej ceny pakietu to kupowanie z wyprzedzeniem jest dobrym pomysłem [o ile zamierza się pozostać na danym serwisie]
Ja osobiście kupuję na 30 dni od x lat już i do dziś zastanawiam się dlaczego tak, a nie inaczej xD