binoleq
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 13
binoleq
  6 lutego 2011 (pierwszy post)

Witajcie, jeśli macie pomysły jak ulepszyć/zmienić Fotka.tv (wideo-czat) zaprezentujcie je tutaj !
Wszelkie posty nie na temat beda usuwane ;)

Pozdrawiam !

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

Sede
Sede
  10 lutego 2011

Przydałby się autoclean czatu co ok 10 min ponieważ przy Tych rekordzistach po 300+ widzów nawet te głupie komentarze zwieszają obraz transmisji :)

fotograf
fotograf
  12 lutego 2011

mi ni zawieszają, ale nie daje rady złapać przycisku "wyproś z pokoju" jak jest dużo osób

reiu
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
reiu
  16 lutego 2011

u mnie różnie czasem jak komentarze pojawiają się lawinowo to potrafi mi to przyciąć obraz z kamery a innym razem nie ma różnicy w odbiorze, może by dodać opcję "zwiń komentarze" to u osób, którym one zawieszają obraz transmisji by to pomogło ;)
fakt złapanie 'wyproś z pokoju' przy dużej ilości osób wymaga niezłego refleksu

AdamChrzescijanin
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
AdamChrzescijanin
  16 lutego 2011

witam wszystkich wiec jak juz wspominalem jakie pomysly mam wiec takie jesli ja mam aktywna fotke.tv i puszczam wideo i osoba ktora tez ma uuchomiony czat i kamerke wtedy kiedy dolacza do mojego pokoju to widze jej kamerke zaraz pod moja i mamy mozliwosc rozmawiania ze soba a nie dana osoba ma pisac wtedy i to bylby najlepszy pomysl a drugie co to ze ustawiamy sobie przedzial wiekowy na Fotka.tv dla jakich osob chcemy udostepnic czat ze soba i od jakiego wieku moga wchodzic np nadaje obraz ustawilem sobie przedzial ze chce aby do mojego pokoju wchodzily osoby od 18 roku zycia i wtedy gdy probuja wejsc jest to sprawdzane przez system na profilach uzytkownikow sa pobierane dane np wiek i jesli osoba ma ponizej 18 lat dostaje komunikat ze dana osoba ktora prowadzi czat nie zezwala tobie na dolaczenie do jego kanalu gdyz niemasz wymaganego wieku (PS chodzi no o to ze w profilu ma 17 a ja ustawilem na od 18 lat i zostala wykryta przez system i nie moze dolaczyc na moj czat) no i przez takie cos juz bedzie bezpieczniej poniewaz do mnie ostatnio wpadlo dziecko 9 lat i o ktorej godz 23 przeciez tak nie moze byc sa dzieci niech bedzie taki wybor ze w jakim wieku wpuszczamy na swoj kanal osoby jesli bede miec jakies pomysly to napisze chetniej pozdrawiam moderatorow i cala fotke team

Sede
Sede
  17 lutego 2011

to ja bym zaproponował aby każdy nadający miał możliwość wyboru transmisji "prywatna" albo "publiczna". Adekwatnie publiczne - moderowane. Prywatne - własna moderacja. Obok wyboru płci mogłoby się znaleźć podlinkowany pokój z prywatnymi transmisjami - użytkownik zobaczyłby obraz oraz otrzymał możliwość pisania na czacie w momencie kiedy jego obecność zostałaby zaakceptowana przez nadającego :) Aktualnie podczas nadawania mamy wgląd "widzów", kliknięcie na miniaturkę osoby "x" oprócz "wyproś", "dodaj do cl" wyświetlałoby "zezwól" ;) Do czego zmierzam? Skończyłoby się spamowanie, koniobijcy na swoim prywacie byliby panami sytuacji, a wy mielibyście o jeden problem z głowy :) tyle.

18 lutego 2011

Fajna byłaby opcja oglądania kilku kamerek na raz ( przykładowo max 3 ), czat mógłby być wtedy na dole, pod kamerką...

xPsycho
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
xPsycho
  18 lutego 2011

no to ja się podpiszę pod kilkoma pomysłami ^^
1) dzielenie transmisji na 'prywatną' i 'publiczną' to bardzo dobry pomysł :)
2) ograniczenia wiekowe, które ustawia prowadzący transmisje
3) i ja bym jeszcze zaproponowała coś takiego, żeby każdy kto chce prowadzić transmisję mógł sobie ustawić ile chce max widzów w pokoju ;>

Jestem tak zajebista, że kradnę zajebistość wszystkich wokół :ninja:

MichaU
MichaU
  19 lutego 2011

Fajna byłaby opcja oglądania kilku kamerek na raz ( przykładowo max 3 ), czat mógłby być wtedy na dole, pod kamerką...
no dobra a jak np wyobrazasz sobie sytuacje kiedy ogladasz np transmisje 3 osob na raz (jesli dobrze cie zrozumialem) i np gdzie wtedy mialby sie znajdowac ten czat.... a po drugie... oprocz wideo wiekszosc osob nadaje tez audio i jak np mialby ktos zrozumiec cokolwiek jesli te 3 w/w osoby powiedzialy by cos w tym samym czasie...
a jesli natomiast chodzi ci o cos na zasadzie prywatnego czatu wideo to przypuszczam ze taka opcja pojawilaby sie na czacie

Cropekkkk
Cropekkkk
  19 lutego 2011

ja bym proponował zmniejszenie maksymalnej liczby osób u jednej osoby do 500, bo powyżej nie da sie nic zobaczyć. I może jakieś blokady pisania co 10 sekund? Bo czasem nic nie można przeczytać jak ludzie napierniczają co sekunde jeden wyraz :>

Marta
Marta
  22 lutego 2011

Zapisuję wszystko ;)

Sede
Sede
  22 lutego 2011

a co wy na możliwość wyboru czy wpuszczać niezalogowanych czy nie? :>

binoleq
binoleq
  22 lutego 2011

mi osobiscie obojetnie i tak moge osobe wyzucic i tak :)

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

misiekk167
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 393
misiekk167
  23 lutego 2011

przydała by się opcja podgłaszania i wyciszania jest co prawda opcja wycisz ale chodzi tutaj o kontrolowanie głośności tak jak na np: yt

prywatna transmisja i publiczna

niezalogowani nie mogą oglądać transmisji co znacznie odciąży serwery

floodowanie na minimum 10 sec zmniejszy to spam

i ostatni pomysł:

Zrobić pokoje publiczne (kategorie) do których wchodzi użytkownik i zakłada swój własny pokój jak to wygląda w praktyce:

wchodzę na Fotka.tv strona główna i widzę pokoje np:

- nastolatki
- flirt
- przyjaźń
- muzyka
- mam talnet
- zupełnie odjechane itp itd
- + 18 (dostęp od 18)
- luźne rozmowy

wbijam do muzyka i widzę paru gości co sobie gra na konsolach klikam na jednego i oglądam go

Sanye0
Sanye0
  23 lutego 2011

Jestem za transmisjami publicznymi i prywatnymi oraz za tym żeby tylko zalogowani mogli oglądać. I ja mam jeszcze jedno pytanko. Czy w godzinach nocnych 1 , 2 itd. są moderatorzy na fotka.tv? Bo ja już znalazłam z trzech panów ..... wiadomo o co chodzi :)

binoleq
binoleq
  23 lutego 2011

Czy w godzinach nocnych 1 , 2 itd. są moderatorzy na fotka.tv? Bo ja już znalazłam z trzech panów ..... wiadomo o co chodzi :)
pewnie ktos tam jest ale tez nie zawsze ;) nie dlugo maja pojawic sie osoby przydzielone do Fotka.tv ktore beda pilnowaly porządku ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.