kris84ajj
kris84ajj
  24 lipca 2012 (pierwszy post)

Hej, dzisiaj ruszyliśmy z nową odsłoną fotka.tv! Główna zamiana do oddzielenie serwisu od fotka.pl. Oto, co daje obecnie fotka.tv:

- możliwość założenia oddzielnego konta,
- opcja logowania się przez Fotkę, Facebook'a i Google'a,
- transmisje video oglądać mogą osoby niezalogowane (nadal do czatowania wymagane jest logowanie),
- na Fotka.tv możesz wpisac dowolna nazwę pod którą będziesz widoczny (domyślnie jest to Twoje imię),
- jeżeli więcej osób będzie mialo identyczną nazwę to do kolejnych dopiszemy numer np: Ania, Ania#2, Ania#3 - więc kto pierwszy ten lepszy :),
- zmieniliśmy nazwę osób "ulubionych" na "obserwowane",
- dodaliśmy możliwość publikowania i lajkowania na Facebook'u.

Zapraszamy do zabawy:)
Chudy022
Chudy022
  25 lipca 2012

Kris84ajj Co jest z tym logowanie do pokoju?Czemu to wszystko staje w miejscu?

notbad20
notbad20
  25 lipca 2012

Kris dlaczego to zmienialiście? ale szczerze..i bez kitów że dla naszego dobra i wygody..:D bo sam widzisz co się dzieje..wogóle nie łapie kamerki..to TRWA LOGOWANIE DO POKOJU pewnie by się wyświetlało przez tydzień..a i tak by nie załapało:D

DonLukash
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 2
DonLukash
  25 lipca 2012

Nie łudźcie się ze szanowny Pan łaskawie w czymś pomoże lub odpowie na jakieś pytania.. MIĘCZAK I TCHÓRZ !!

Rukki
Rukki
  25 lipca 2012

Ciągle pisze mi trwa logowanie do pokoju i nic prosze naprwacie to jak najszybciej !

Mizogin
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
Mizogin
  25 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ak na każdym portalu, kłócenie się o to nie ma sensu. Administratorzy nic nie zmienią, na innych portalach też były zmiany, też wszyscy płakali, że konto usuną, ale do niczego takiego nie doszło.

Nieraz były już kłótnie o te zmiany, ale teraz sprawa jest na prawdę poważna. Teraz korzystanie z fotkitv to już nie to samo. Najgorsze sa te przekierowania na kanały a nie profile no i te imiona:/

aha tu screen. Ciekaw jestem jak będzie więcej osób pisała to tekst będzie tak szybko uciekał, że nikt nie będzie w stanie cokolwiek przeczytać!!! Całą linijka zarezerwowana dla miniaturki. Kolejna głupota.

Mizogin
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
Mizogin
  25 lipca 2012

i jeszcze jak przez przypadek wam kursor zejdzie na tekst to 90% zostaje przyciemniona. Wcale nie jest to ułatwienie.

SiedzeNaSwini
SiedzeNaSwini
  25 lipca 2012

Spróbuj wcisnąć ctrl+0, nie wydaje mi się by jednak to co widzę u Ciebie było powiększone/pomniejszone, jaką masz przeglądarkę?

Były poważniejsze zmiany na innych portalach, na prawdę znacznie poważniejsze. Nie będę wspominał jakie, by nie zostać posądzony o reklamowanie innych serwisów, które również zmieniały całkowicie sposób korzystania z nich. A to, że ludzie się buntowali - nic nie pomogło. Zakładanie grup i spamowanie, że jak grupa uzyska 1000 użytkowników, to wróci stara fotka to też jest trochę naiwne.

Ja nawet nie piszę o takiej kwestii, że teraz jest to odseparowane. Tylko podstawowe kwestie bezpieczeństwa. Nie ma co się oszukiwać, z facebooka czy z g+ będzie znacznie mniej odwiedzin (szczególnie z tego drugiego) niż z samej fotki, niektórzy userzy (pomijając modów) są identyfikowani po swoich nazwach użytkowników, teraz może KAŻDY ustawić sobie na avatar zdjęcie danej osoby, wpisać w adres strony jego adres i taki użytkownik może być swobodnie oczerniany. Jest to poważna luka w ochronie prywatności danego usera, ktoś kto się podszywa może podawać jakieś nieprawdziwe informacje w jego imieniu, zamieszczać linki zdjęcia, może na tv-ce WSZYSTKO. Resztę zmian da się przeboleć.

Oczywiście jest też kwestia anonimowych, wiele (kobiet zwłaszcza) nie życzy sobie by ktoś siedział i patrzył jak prowadzą transmisję, to jest ukłon w stronę ludzi, dla których nie rozmowa jest najważniejsza, użytkowniczki mogą czuć się skrępowane - a osób niezalogowanych nie da się zablokować z powodów oczywistych, powinna być opcja zezwalająca na zablokowanie/odblokowanie osób niezalogowanych na transmisji.

DonLukash
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 2
DonLukash
  25 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko podstawowe kwestie bezpieczeństwa. Nie ma co się oszukiwać, z facebooka czy z g+ będzie znacznie mniej odwiedzin (szczególnie z tego drugiego) niż z samej fotki, niektórzy userzy (pomijając modów) są identyfikowani po swoich nazwach użytkowników, teraz może KAŻDY ustawić sobie na avatar zdjęcie danej osoby, wpisać w adres strony jego adres i taki użytkownik może być swobodnie oczerniany. Jest to poważna luka w ochronie prywatności danego usera, ktoś kto się podszywa może podawać jakieś nieprawdziwe informacje w jego imieniu, zamieszczać linki zdjęcia, może na tv-ce WSZYSTKO

Popieram.. :)
normalnaaa1993
normalnaaa1993
  25 lipca 2012

wlączyłam Fotka.tv i jakos nie mam obrazu ;/ nie wiem co jest grane ale nie podoba mi się ta zmiana...

MurderJooy
MurderJooy
  25 lipca 2012

jak widać chyba mniej osób teraz siedzi na Fotka.tv niż kiedys, a pozatym moze ktos sobie nie życzy aby ogladaly go nieznajome osoby, które nawet nie posiadaja konta

Katherienne
Katherienne
  25 lipca 2012

Nie widac mojego profilu z fotki co dośc mocno mnie irytuje. Może mi ktoś wytłumaczyc co mam zrobić aby to zmienić ? ;]

Scrat
Scrat
  25 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a pozatym moze ktos sobie nie życzy aby ogladaly go nieznajome osoby, które nawet nie posiadaja konta

To sie ustawia haslo do pokoju, nie widze problemu
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  25 lipca 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 21 minut temuCytuj fragment | Cytuj całośćMurderJooy:a pozatym moze ktos sobie nie życzy aby ogladaly go nieznajome osoby, które nawet nie posiadaja konta To sie ustawia haslo do pokoju, nie widze problemu

No właśnie racja - nie widzisz. Wątek dotyczy zmian - problem istnieje, bo założenie hasła obecnie nic nie daje - nie wywala nawet niezalogowanych - a wejść może każdy jeśli zna się adres.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Sephrio
Sephrio
  25 lipca 2012

Wcięło opcję zgłoś , pod okienkiem. (Jak mam teraz was zgłaszać :P)

Scrat
Scrat
  25 lipca 2012
woland
woland: bo założenie hasła obecnie nic nie daje - nie wywala nawet niezalogowanych - a wejść może każdy jeśli zna się adres.

No to rzeczywiscie jest to problem, w takim razie taki problem nie powinien miec miejsce w ogole bo po to jest to haslo zeby nieznajomi nie mogli wejsc do pokoju nawet tych niezalogowanych.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.