esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  13 maja 2013 (pierwszy post)

Czat czatem, fajnie się pisze - rozmawia -śmiech, nerwy, spam - ogólne wariatkowo - taki fajny świat :D do czasu...

ALE!
Mnogość "nowych" userów oraz zbliżające się wakacje - sprawia, że na pokojach jest (delikatnie) bałagan.

1.Czy czeka nas syf i czatu nie będzie dało się czytać?
2. Czy ludzie będą uciekać na forum,priv i pw - spora ilość ludzi już teraz jest na pokojach, z tym, że właśnie priv-kują, wiszą, etc. lub po prostu nie chce im się "wkradać" w polemikę maina, godną "Mody na sukces"?
3./4. Czy dalej będzie gdybanie w tylu; "kiedyś to...było inaczej", "żeby oni tu byli..."? Okej, wspomnienia są spoko, ale są nowi ludzie, nie wszyscy syfią i chcą się wykazać - Jak im w tym pomóc - jak otworzysz klawiaturę na mainie i często masz hejt?

Wiem, że wszystkim dogodzić się nie da, zawsze będzie jakieś ale...

esquilo
esquilo
  13 maja 2013

Temat mi urwało :and:

praksyda
praksyda
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: 1.Czy czeka nas syf i czatu nie będzie dało się czytać?

ja zawsze robiłam tak, oczywiscie za czasów jak moda nie miałam, widze ze robi sie gęsto i nie chciało juz mi sie czytać to najzwyczajniej wychodziłam, nawet nie chciało mi sie wnikać kto i z jakiego powodu sie kłoci.Najzabawniejsze są te dziwne akcje, jak ktos pisze, "jak to ja nie mam prawa bronić mojej koleżanki?", robi sie wtedy gorzej , wtrącają sie osoby trzecie i atmosfera robi sie nieciekawa, szkodza wtedy sobie i innym.
Zawsze będa spory i jakieś tam kłótnie i czy na pokoju jest 100 czy 20 osób, to bez różnicy.
esquilo
esquilo: 2. Czy ludzie będą uciekać na forum,priv i pw - spora ilość ludzi już teraz jest na pokojach, z tym, że właśnie priv-kują, wiszą, etc. lub po prostu nie chce im się "wkradać" w polemikę maina, godną "Mody na sukces"?

to userzy tworza klimat na pokoju, ostatnio w sumie zauważam ,że osoby które najwięcej marudzą w " kiedyś było lepiej...bla.bla" sami są sobie winni , ledwo wejdzie jakis nowy , który przez przypadek czasem popełni błąd ortograficzny, albo napisze jakas nieprzemyślaną wypowiedź, zostaje szybko zauważony i wysmiany przez kółka wzajemnej adoracji i zaraz proponują słownik ortograficzny.
"Katastrofa ! nowy jakiś wszedł i pisac nie potrafi, trzeba mu dac wycisk , niech wie ze my tu rządzimy, przecież my sie nigdy nie mylimy i jesteśmy najwspanialsi !"(ja tak to widze) a później marudzą , ze nie ma z kim pisać.
Jak ich zdaniem większość nie jest godna ich poziomu, żeby rozmawiać d83dde12
esquilo
esquilo: Temat mi urwało

to napraw;p
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
praksyda
praksyda: szkodza wtedy sobie i innym.

:tak: racja...

praksyda
praksyda: ich poziomu

Czy jest jakaś skala adekwatna do jego określenia? :ziober2:

praksyda
praksyda: to napraw

Się nie dało sie. Próbowałam. :and:
Pjotrek
Pjotrek
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: Wiem, że wszystkim dogodzić się nie da,

Dla mnie okno główne tylko do witania i rozumów co tam / jak tam reszta ambitniejszych toczy sie na priv bo na majnie sie nie da ;)
praksyda
praksyda
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: Czy jest jakaś skala adekwatna do jego określenia?

wiesz, starzy użytkownicy co są na czacie od iluś tam lat, mają perfekcyjnie opanowane juz odpowiedzi, cięte
riposty im przychodzą z łatwością, tak sie podbuduje szybko swoje" Ego" na czacie ;D
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie okno główne tylko do witania i rozumów

No właśnie:
d83ddc47
Konto usunięte
Konto usunięte: na majnie sie nie da

A jak ktoś próbuje, to:
d83ddc47
praksyda
praksyda: ledwo wejdzie jakis nowy , który przez przypadek czasem popełni błąd ortograficzny, albo napisze jakas nieprzemyślaną wypowiedź, zostaje szybko zauważony i wysmiany przez kółka wzajemnej adoracji i zaraz proponują słownik ortograficzny.

I jak tu żyć - PISAĆ?

praksyda
praksyda: mają perfekcyjnie opanowane juz odpowiedzi, cięte riposty

O tak, to racja...Tyle, że Madziu, są cięte riposty, które coś dają i pseudo riposty, przez które jest pełno płaczek i napinaczy :mrgreen:
gaillard
gaillard
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: Mnogość "nowych" userów oraz zbliżające się wakacje - sprawia, że na pokojach jest (delikatnie) bałagan.

Czyli to, co zwykle. :)
Czat cieszy się ogromną popularnością i wydaje mi się, że z roku na rok czatowiczów jest więcej (mimo ogromnych zmian). Dlatego w ubiegłym roku były wakacyjne mody. Ciekawe czy i w tym będą. :D
esquilo
esquilo: 1.Czy czeka nas syf i czatu nie będzie dało się czytać?

Nieczytelność czatu już jest, a spowodowane jest to nowym wyglądem czatu. Jak dla mnie za dużo szarości, która przy większej liczbie userów zamienia się w jedną szarą papkę, którą ciężko się czyta. A syf łatwo da się zlikwidować. :ziober2:
esquilo
esquilo: 2. Czy ludzie będą uciekać na forum,priv i pw - spora ilość ludzi już teraz jest na pokojach, z tym, że właśnie priv-kują, wiszą, etc. lub po prostu nie chce im się "wkradać" w polemikę maina, godną "Mody na sukces"?

Uciekają, ale zaraz na ich mniejce wskakują nowi. Zatem tekstu na mainie nigdy nie brakuje i raczej brakować nie będzie. :P
esquilo
esquilo: 3./4. Czy dalej będzie gdybanie w tylu; "kiedyś to...było inaczej", "żeby oni tu byli..."? Okej, wspomnienia są spoko, ale są nowi ludzie, nie wszyscy syfią i chcą się wykazać - Jak im w tym pomóc - jak otworzysz klawiaturę na mainie i często masz hejt?

Myślę, że to raczej będzie zawsze. Jak ja parę lat temu przypełzłam na czat i chowałam się jeszcze tylko na regionie to już czytywałam tekstu typu 'gdzie stara ekipa?', 'kiedyś na czacie był inny klimat :('. Tylko pytanie: kogo to kuźwa obchodzi? Powspominać można sobie z innym starym wyjadaczem, ale po co takie biadolenie ma mainie? W takich chwilach nie wiem czy mam współczuć czy gratulować. :D Choć jestem już spory kawałek czasu na czacie to nadal czuję się świeżakiem. :ziober2:
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
gaillard
gaillard: wakacyjne mody

Ciekawe, nie wiem, nie jest mi dane znać tajemnic krytych w planach na tegoroczne wakacje.:ninja:

gaillard
gaillard: A syf łatwo da się zlikwidować.

Oczywiście, nie piszę, że sienie da...ale... :D

gaillard
gaillard: brakować nie będzie.

To, to na pewno :mrgreen:

gaillard
gaillard: po co takie biadolenie ma mainie?

Nie wiem, ale czasem czytając to, mam wrażenie, że są to prośby o litość :D

gaillard
gaillard: jestem już spory kawałek czasu

Ja jestem nowa na czacie - oprowadzisz mnie po nim? ;>
gaillard
gaillard
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: Ciekawe, nie wiem, nie jest mi dane znać tajemnic krytych w planach na tegoroczne wakacje

Mnie też nie. I wcale nie mam zamiaru wnikać, bo wsiąknę.. :ninja:
esquilo
esquilo: Oczywiście, nie piszę, że sienie da...ale... :D

Nie ma ale! Trza jakoś trzymać to wszystko w ryzach. Choć ja już coraz mniej pomagam w tym trzymaniu. :P
esquilo
esquilo: Nie wiem, ale czasem czytając to, mam wrażenie, że są to prośby o litość :D

Mi się to raczej kojarzy z takim czymś 'ja już mam fejm, jestem tu kimś, bo byłem wcześniej. Ty jesteś z niższej pułki' :D
esquilo
esquilo: Ja jestem nowa na czacie - oprowadzisz mnie po nim? ;>

Och.. kiedyś był inny klimat i inni ludzie.. Było co zwiedzać i z kim zapoznawać. Teraz to sam syf. I ci moderatorzy, ech. Tęsknie za margotką i jej władzą. H3h3. :zabawa:
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
gaillard
gaillard: Choć ja już coraz mniej pomagam w tym trzymaniu.

Oj tam, marudzisz, masz tyle obowiązków. :ziober2:

gaillard
gaillard: 'ja już mam fejm, jestem tu kimś, bo byłem wcześniej. Ty jesteś z niższej pułki'

Dokładnie tak. Tylko ten "fejm". to też pojęcie względne. :ninja:

gaillard
gaillard: Teraz to sam syf.

No, ktoś mi przyznał rację. :rotfl:

gaillard
gaillard: I ci moderatorzy

Hmmm... :zakochany: :x

gaillard
gaillard: margotką

Słyszałam, ale nie znam jej. :and:
praksyda
praksyda
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: I jak tu żyć - PISAĆ?

udowodnić ,że nie wszyscy są tacy sami i że nie każdy kracze jak reszta wron;D
esquilo
esquilo: O tak, to racja...Tyle, że Madziu, są cięte riposty, które coś dają i pseudo riposty, przez które jest pełno płaczek i napinaczy

te cięte, udawane, wymuszane docinki, to tylko zwykłe popisywki przed innymi;D
gaillard
gaillard: Było co zwiedzać i z kim zapoznawać. Teraz to sam syf. I ci moderatorzy, ech. Tęsknie za margotką i jej władzą. H3h3.

haha:rotfl: no, to najczęsciej sie tam czyta, jacy to kiedys nie byli wspaniali moderatorzy , MG i admini czatu.xd
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
praksyda
praksyda: udowodnić ,że nie wszyscy są tacy sami i że nie każdy kracze jak reszta wron

A jak się dostaje po dupce i dopiero po czasie przyznają rację, jak w międzyczasie znieś hejt? Jeść chrupki i oglądać kamerki? xD

praksyda
praksyda: to najczęsciej sie tam czyta

Wzruszyłam się :lol:
praksyda
praksyda
  13 maja 2013
esquilo
esquilo: A jak się dostaje po dupce i dopiero po czasie przyznają rację, jak w międzyczasie znieś hejt? Jeść chrupki i oglądać kamerki? xD

ja wiecznie moda nie miałam, ale prawie na każdego sie sposób kiedyś znalazło :zabawa:
tak w sumie ,to ja tam wielkich hejterów i wrogów nie miałam a jak są to niech sie zgłoszą, chętnie ich poznam :rotfl:
esquilo
esquilo
  13 maja 2013
praksyda
praksyda: prawie na każdego sie sposób

Mam już w głowie spisany swoisty tom sposobów :D

praksyda
praksyda: jak są

Dobra, ewentualnych oponentów odeślę do Ciebie :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.