Czesc, Kolejny final WOSP :)
1. Popieracie taka inicjatywe?
2. Wlaczacie sie do akcji? _ wrzucacie do puszki? A moze kestescie wolontariuszami?
3. Mieliscie lub ktos z Waszych bliskich mial okazje korzystac ze sprzetu zakupionego z tej inicjatywy?
lista tematów
Wosp :) strona 3 z 3
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jacek1982r: Ta impreza akcja nie była wykorzystana do zabójstwa ! , złożyło się ku temu impulsy nerwowe uderzane do mózgu i tok prowadzenia który doprowadził do tego faktu .Śmiem twierdzić że gdyby gość brał zgodnie z zaleceniami Lekarzy leki które mu zostały przypisane do czynu by nie doszło .
Ludzie chorzy nie zawsze zdaja sobie sprawe z tego, ze sa chorzy. Czasem, gdy poczuja sie lepiej po prostu odstawiaja leki na wlasna reke, wierzac, ze juz sa zdrowi...
Co niestety w niektorych sytuacjach moze doprowadzic do tragedii
Dojdzie nie dojdzie... Możemy gdybać...
Z pewnoscią, tak, jak było po sprawie z płonącym escape roomem, gdzie masowo zaczęto sprawdzac pokoje zagadek, stanie sie ze sprawdzaniem bezpieczenstwa na imprezach masowych... Moze bedzie wieksze wyczulenie na kwestie grozb w stosunku do osob publicznych...
Szczerze mowiac, nie wierze, ze to cos zmieni w znaczacy sposob... Bedzie bum przez tydzien, dwa, moze miesiac i sprawa uchichnie...
Owad: Ale kto wie co mu w więzieniu odbije i taka podobna sytuacja może spotkać spół więźnia z celi, to chory człowiek i nie wiadomo czy ma tam również psycha nie odbije.
Tacy wiezniowie chyba nie odbywaja kary w tym samym miejscu, co Ci, ktorzy nie sa chorzy psychicznie...
Konto usunięte: owszem jak widzę dzieciaczka z wyciągniętą puszką, trudno mu odmówić! Uważam to jednak za najgorszy rodzaj manipulacji ludzkimi uczuciami, bo z góry wiadomo, że dziecku nie odmówimy....!
Zgadza sie, wsord wolontariuszy masa byla dzieciakow, mlodziezy, czy studentow, ale zdarzaja sie tez osoby starsze... U mnie np. kwestowal pan, ktory na pewno lata 80te mial jakis czas za soba
Co do samych dzieciakow... Abstrachujac juz od tego, ze moze to byc forma manupilacji...
Uwazam, ze dobrze jesli od malego uczy sie dzieci robienia czegos dla innych, z mysla o innych Dzieki temu sa wieksze szanse, ze nie wyrosna pozniej na ludzi oschlych,bez sumia, czy myslacych tylko o sobie... ale naucza sie, ze powinno sie pomagac, nawet jesli ejst to tylko malenki %...
Konto usunięte: Najbardziej irytuje mnie gadka.... Owsiak dał na szpitale tyle i tyle.... Nie! Owsiak nie dał ani złotówki, ani grosika! Dałam ja, ty, on, ona ono, oni! Ciągle za to zastanawiam się jakim cudem facet który wraz z całą swoją rodziną nie przepracował ani jednego dnia w swoim życiu, wybudował chawirę wielkości Wawelu, utrzymał rodzinę i zgromadził na swoich bankowych kontach 40 mln zł?! Ktoś mi to logicznie wytłumaczy?!
Nie oceniam go jako czlowieka...
Bardziej chodzilo mi o idee samej akcji...
czemu zmieniles zdanie?
Jakies lokalne, czy na wieksza skale?
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
BujajacaWoblokachh: Co do samych dzieciakow... Abstrachujac juz od tego, ze moze to byc forma manupilacji...
Uwazam, ze dobrze jesli od malego uczy sie dzieci robienia czegos dla innych, z mysla o innych Dzieki temu sa wieksze szanse, ze nie wyrosna pozniej na ludzi oschlych,bez sumia, czy myslacych tylko o sobie... ale naucza sie, ze powinno sie pomagac, nawet jesli ejst to tylko malenki %..
Oczywiście zgadzam się z Tobą w kwestii nauki dzieci bezinteresownej pomocy innym, ale jestem przeciwna tak instrumentalnemu wykorzystywaniu ich przez organizatorów tejże zbiórki. Jest mnóstwo innych instytucji charytatywnych, różnych zbiórek na różne chore dzieci i ta pomoc trafia bezpośrednio do zainteresowanych bez medialnego szumu i lansu! Wejdź tylko na stronkę siępomaga czy zbiórki organizowane przez Pana Mateusza Gruźlę... ile ten człowiek uratował żyć dzieci poprzez nagłaśnianie, prośby do sponsorów, czasami wręcz błaganie o drobne datki i nie dla siebie! Nic z tego nie ma! Kasa trafia bezpośrednio do rąk rodziców dzieci chorych na straszne nieuleczalne wrecz choroby jak nowotwory czy pęcherzyce czy stwardnienie rozsiane czy inne! Każda zbiórka jest zweryfikowana najpierw u lekarzy prowadzących czy faktycznie to dziecko tej pomocy potrzebuje! Ktoś o nim z Was słyszał?! Ktoś mu za to podziękował, ktoś go za to hołubi?! To takim ludziom powinniśmy pomagać i do takiej bezpośredniej pomocy namawiać, a nie takim którzy na naszej kasie lansują się medialnie, robią sobie bezpłatną reklamę i jeszcze mają za to gaże zapłacone, bo nie oszukujmy się żaden artysta który występuje i gra dla orkiestry nie robi tego za darmo! Każdy z nich ma za to zapłacone co zresztą ostatnio dementowała żona Owsiaka i go wkopała tak na marginesie...!
Konto usunięte: Czy mogła bys przestać kłamać.
Czy mógłbyś przestać kłamać informatorze od siedmiu boleści,siać propagandę jakimiś pożal się panie informacyjkami soczku z buraczka?! Ja ci podaje informacje ze źródła anie z jakiegoś pożal się panie brukowca
jesteś nie kumata. zatrzymanie nie było z powodu handlu plakietkami o czym pisałaś kłamiac
BekaZciebieModzie: Ale zostaw mnie faszysto w spokoju. Nie pisalem do ciebie wiec nie szukaj zaczepki. Masz zbyt wiele nienawisci w sobie zebym chcial z toba dyskutowac.
polecam dobrego psychoterapeute https://www.centrumdobrejterapii.pl/materialy/dlaczego-psychoterapia-moze-byc-pomocna/ i to nie ejst zaczepka , tylko zasłużyłes na likwidacje konta za hejtowanie i bluzgi
Konto usunięte: kolorowy111: jesteś nie kumata. zatrzymanie nie było z powodu handlu plakietkami o czym pisałaś kłamiacAkurat z tobą nie chce mi się gadać i odp na twoje zaczepki. Koleżanki poszukaj sobie gdzieś indziej(taką dyplomacje ogarniesz?)
no dobrze, tylko następnym razem nie podawaj fałszywych informacji
Owad: BujajacaWoblokachh: Tacy wiezniowie chyba nie odbywaja kary w tym samym miejscu, co Ci, ktorzy nie sa chorzy psychicznie...
No racja, coś żem pokićkał
Niekoniecznie. U Stefana M(na scenie przedstawił się jako Stefan Miłosz/Milosz) W schizofrenię stwierdzono p 2,5 roku pobytu w więzieniu. Wile osób zajmujących się tym tematem w tym obecni i byli członkowie służb specjalnych wskazuje na to, że Stefan W/M mógł być leczony przy pomocy elektrowstrząsów i mgła być zastosowana inżynieria kontroli umysłu... Zgodnie z prawem międzynarodowym stosowanie na więźniach elektrowstrząsów uznawane jest za torturę