Cześć,
W lewym górnym rogu pojawiła się informacja o nowym wyglądzie Fotki. Jak najmocniej zachęcam Was do przejścia na nowy widok i napisania informacji zwrotnej, jak Wam się podoba nowa wersja Serwisu :)
Nowy wygląd znajdziecie pod tym linkiem -> www.nowa.fotka.com
Nowy wygląd Fotki - Uwagi, komentarze, opinie strona 5 z 13
pewnie ze 2-3 dni takiego stanu i ludzie zapomną co to jest fotka, wątpię aby ktos z uporem maniaka co chwilę sprawdzał czy juz działa
Niektórym może odpowiada nowy wygląd - zrozumiałe, ale moim zdaniem powinien być wybór ... w mojej opinii stara fotka była o wiele lepsza i wolałabym z niej korzystać .
Do niczego ta nowa wersja. Stara jest 100X lepsza. Chyba ktoś musi mieć spaczony gust, skoro tworząc taki zamiennik uważa, że będzie to lepsze od oryginału:)
Zmiany muszą się odbywać, czy nam to się podoba czy nie, starszym użytkownikom wiadomo jest gorzej się przedstawić na nowe. Co do wyglądu to takie trendy, fb też ma nową wersje i też będzie ciekawie się działo jak przymuszą do nowego wyglądu.
Ten nowy wygląd fotki projektowało jakieś dziecko. I to z tych głupszych.
Aktualny lauout, który jest z nami od 2013 roku, jest 10/10. Agnieszczak jednak miał głowę do tego.
Ten design, który ostatnio zaproponowaliście, a nawet narzuciliście, wygląda jak strona zrobiona na ramkach z 2005 roku.
Musicie się z tego wycofać. Po tym co zobaczyliśmy ostatnio wysuwam postulat: Nic nie róbcie.
Albo jak już wam tak na tym zależy, skonsultujcie wszelkie pomysły z Rafałem Agnieszczakiem albo z Ciesielskim. Za nich fotka zawsze wyprzedzała swoje czasy. To był nie krok do tyłu, ale cała era do tyłu. Rozpikselowane grafiki, nieczytelne linki, brak forum na liście, czat który wygląda jak jakaś niedorobiona nakładka na IRC. Nic nie róbcie już proszę.
Usability 3/10 (scrolowanie czatu, brak linków do forum i wyloguj)
Design 1/10 (serio? to wyglądało jak ramki i iframe. Pikselizacja, rozmyta całosć, kompletnie nieintuicyjne menu)
Już nie będę nawet wspominać o pasku scrolowania na czacie, który się pojawiał w momencie najechania na czat i przez swoje umiejscowienie zmniejszał szerokość pola powodując przeniesienie wyrazów linijkę w dół. Naprawdę? Position:fixed jest wam obce?
Nic nie róbcie. Ten aktualny design jest nadal 10/10 i jeśli nie musicie go zmieniać (licencja, umowa z byłym prezesem), to nic nie róbcie. Nie potraficie, więc nie róbcie. Pozdrawiam.
Ja pracuję w branży i jestem ciekaw, gdzie są takie trendy?
fotka to nie fb
Naprawdę sądzisz, że ta nowa.fotka.pl była ok? To jest tragedia.
Nie zmieniajcie czegoś, co jest dobre. Tu nie potrzeba zmian interfejsu. Ostatnia zmiana interfejsu (notabene dobra zmiana, we wdrożeniu której sam miałem przywilej uczestniczyć) spowodowała katastrofalny ubytek ludzi na czacie i forum, a jednak to przyciągało i zatrzymywało ludzi tutaj.
Czyli bez względu na to, czy lepiej czy gorzej, ważne aby cos się działo? Takie bezsensowne parcie na nowosci, chociaz w tym przypadku był to krok do tyłu jesli chodzi o wygląd jak również funkcjonalnosc, juz nie mowiąc o kompatybilnosci ze starszymi przeglądarkami. Według pracowników fotki, kazda, obojętnie jaka zmiana jest na lepsze? No nie do konca tak to działa. Ktos tu przytoczył przykład z mbankiem i równiez jestem tego zdania, ze nowe GUI było tragiczne względem poprzedniego. Nie wiem jak jest teraz, bo nie jestem juz ich klientem.
Czy fotka musi "małpować" pomysły z innych serwisów? To ze oni zmieniają szatę graficzną z automatu oznacza, ze fotka tez musi?