Ela
Reputacja: 961 | BluzgometrTM: 2
Ela
  2 lipca 2013 (pierwszy post)

Witajcie,
dzisiaj pojawiła się nowa wersja netki :)
zachęcam do lektury.

Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Mandarino
Mandarino
  2 lipca 2013

Ja również ze swojej strony zachęcam do czytania bo jest co czytać d83dde0f

PrzegraniecxD
PrzegraniecxD
  2 lipca 2013

dajcie link bo nie chce mi sie szukac

Ela
Ela
  2 lipca 2013

jest w tym samym miejscu

Shaitan
Shaitan
  2 lipca 2013

Ileż pracy żeśmy wszyscy w to włożyli :D Mam nadzieję, że ta wersja okaże się czytelniejsza i jaśniejsza dla wszystkich ;)

TobiXywa
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 758
TobiXywa
  2 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: dajcie link bo nie chce mi sie szukac

http://www.fotka.pl/forum/czat/415581,NETYKIETA_FAQ_CZAT
Prosz...
:lol2:i'm out:crylol:
ZlMNA
ZlMNA
  2 lipca 2013

nie chce mi sie czytac ale zapewne zasady te same :O

Okultyzm
Okultyzm
  2 lipca 2013

Życzę gronu moderatorów jak największej liczby, którzy nie muszą tego czytać by wiedzieć jak się zachowywać;)
Pozdro dla kumatych :)

Okultyzm
Okultyzm
  2 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: VI. Zgłoszenia naruszeń i skargi (...) Moderatorom nie zależy na rozdawaniu jak największej ilości blokad.
Podoba mi się to zastrzeżenie ;)))
Shaitan
Shaitan
  2 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Podoba mi się to zastrzeżenie ;)))

Hehe, to moje xDD
Okultyzm
Okultyzm
  2 lipca 2013

Słusznie ;) Chociaż obaj wiemy, że kult moda nadal będzie na 1. miejscu w intencjach użyszkodników :) :piwo:

Niereformowalny
Niereformowalny
  2 lipca 2013

Nie czytam bzdur,mam własny regulamin ;-)

Ela
Ela
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: nie chce mi sie czytac ale zapewne zasady te same :O

Nie :) Doszło dużo nowych punktów.
kluczniczka
kluczniczka
  3 lipca 2013

W sumie, wiekszych zmian nie widze :) Jednak przydal by sie podpunkt, mowiacy o nagminnym pisaniu w obcych jezykach. Niejednokrotnie bylam swiadkiem naruszania regulaminu w jezyku angielskim czy rosyjskim. Jakby nie patrzec Fotka jest portalem polskim i to powinien byc jedyny jezyk na nim uzywany. Nie wszyscy uzytkownicy sa poliglotami i niestety jest to wykorzystywane do niecnych celow :(

Okultyzm
Okultyzm
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: naruszania regulaminu w jezyku angielskim czy rosyjskim.
Owszem, zgodzę się, ale tylko w przypadku, gdy w obcym języku pisze się rzeczy niestosowne itp. Bo nie wiem czy masz na myśli samo używanie języka obcego, czy treści nim głoszone.
Stworzenie netykiety idealnej nigdy nie było zadaniem prostym. Czat ewoluuje. Zmienia się polityka portalu, bo nie jest tajemnicą, że Team stawia na zmienną szatę graficzną i techniczną. Czat jako stały element tego wszystkiego trzyma się pewnych stałych zasad. Wiem co mówię, bo kiedy tworzyłem z gronem MG regulamin kilka lat temu, to można było sobie pozwolić na obszerne wytłumaczenia pojęć typu: co to jest flood, co to jest main, itd.
Teraz, gdy frekwencja na czacie w stosunku do poprzednich wersji netykiety urosła hiperbolicznie, należy bardziej kłaść nacisk bardziej na kulturę osobistą użyszkodników, niż na samą estetykę, gramatykę i tym podobne, bezinwazyjne dla relacji interpersonalnych sprawy. Dlaczego? Ano dlatego, że przy 300+ osobach na pokoju czepianie się znaków w liczbie 11 razy D po jednym x nie ma najmniejszego sensu, gdyż wersy strasznie szybko uciekają. Mógłbym rozwinąć mój punkt widzenia, ale na forum to i tak ma niewielkie znaczenie. Sądzę że wcześniej gdy towarzystwo z czata bardziej udzielało się na forum, można było ze strony użytkowników więcej zmieniać. Teraz MG mają masę roboty i słusznie, że treść regulaminu nie została zmieniana, tylko uproszczona i skrócona.
Łatwo jest mówić o pilnowaniu porządku będąc userem, gdy taki moderator wchodzi na pokój, często sam i weź tu pilnuj czy wszyscy piszą po polsku, z przecinkami, estetycznie i z kulturą. Podstawą zawsze będą spokojne relacje między userami, także o pierdółki bym się nie czepiał. No ale mówię wyłącznie za siebie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.