Ela
Reputacja: 961 | BluzgometrTM: 2
Ela
  2 lipca 2013 (pierwszy post)

Witajcie,
dzisiaj pojawiła się nowa wersja netki :)
zachęcam do lektury.

Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Mandarino
Mandarino
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego? Ano dlatego, że przy 300+ osobach na pokoju czepianie się znaków w liczbie 11 razy D po jednym x nie ma najmniejszego sensu, gdyż wersy strasznie szybko uciekają.

Podbijam d83ddc4d
zelka
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 44
zelka
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Jednak przydal by sie podpunkt, mowiacy o nagminnym pisaniu w obcych jezykach.

kiedyś był podpunkt 'w razie pisania w jakimkolwiek jezyku obcym moderator ma prawo odeslac Cie na pokoj zagranica' czy cos w tym stylu, ale jak pokoj zniknal to i podpunkt w netykiecie.
Life more, think less
Shaitan
Shaitan
  3 lipca 2013
zelka
zelka: kiedyś był podpunkt 'w razie pisania w jakimkolwiek jezyku obcym moderator ma prawo odeslac Cie na pokoj zagranica' czy cos w tym stylu, ale jak pokoj zniknal to i podpunkt w netykiecie.

Bo nie ma takiego pokoju ;)

W każdym razie.. obce języki nie są tu w żaden sposób zakazane, jeśli komuś takie wypowiedzi przeszkadzają najlepiej po prostu jakoś je zignorować - nie oszukujmy się, większy syf się robi z powodu najeżdżania userów na taką osobę aniżeli z samego tego, że osoba ta pisze w innym języku. Chyba że ktoś będzie ewidentnie spamował lub obrażał kogoś np. po angielsku co raczej każdy zrozumie, to może za to również dostać bana ;)
praksyda
praksyda
  3 lipca 2013
"Ponad regulamin stawiamy zdrowy rozsądek",(to nie moje słowa, ale bardzo mi sie spodobały)xd
netykieta-to jest nasz taki przewodnik, ale jak bedziemy nim sie posługiwać, to wszystko 'wyjdzie w praniu';D
Shaitan
Shaitan
  3 lipca 2013
praksyda
praksyda: Ponad regulamin stawiamy zdrowy rozsądek

d83ddc4d
kluczniczka
kluczniczka
  3 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Łatwo jest mówić o pilnowaniu porządku będąc userem, gdy taki moderator wchodzi na pokój, często sam i weź tu pilnuj czy wszyscy piszą po polsku, z przecinkami, estetycznie i z kulturą.

Takie sa obowiazki moda, moze niekoniecznie odnosnie estetyki i interpunkcji ale kultury to juz pilnowac powinien w miare mozliwosci oczywiscie. Jednak rozumiem ze jesli sie jest samemu w pokoju gdzie jest 1XX 2XX 3XX osob jest to nadwyraz ciezkie.

Shaitan
Shaitan: Chyba że ktoś będzie ewidentnie spamował lub obrażał kogoś np. po angielsku co raczej każdy zrozumie, to może za to również dostać bana ;)

Wlasnie podobnej sytuacji swiadkiem bylam, dwaj userzy obrazali trzeciego w jezyku angielskim. Ja rozumiem ze nie kazdy moze znac jezyki obce, znam osoby mowiace po niemiecku czy angielsku ale nie wymagajmy zeby wszyscy znali wszystkie jezyki obce, wiec taki mod ktory przykladowo w szkole uczyl sie angielskiego nie bedzie wiedzial ze regulamin jest lamany przykladowo w jezyku niemieckim. No chyba ze zeby dostac moda trzeba byc wybitnym poliglota.
LazyBone
LazyBone
  3 lipca 2013
praksyda
praksyda: Ponad regulamin stawiamy zdrowy rozsądek

I tego sie trzymalem przez caly okres mojego moderowania :) Daje okejke :)
Okultyzm
Okultyzm
  3 lipca 2013
Shaitan
Shaitan: ...większy syf się robi z powodu najeżdżania userów na taką osobę aniżeli z samego tego, że osoba ta pisze w innym języku.
Do takich wniosków można dość tylko po zrozumieniu tego, że kurczowe trzymanie się sztywnych zasad nie ma sensu.

Konto usunięte
Konto usunięte: Takie sa obowiazki moda
Mod też człowiek.
Konto usunięte
Konto usunięte: No chyba ze zeby dostac moda trzeba byc wybitnym poliglota.
Wiem co masz na myśli i dobrze Cię rozumiem. Ale jeśli ktoś po arabsku bluzga na kogoś, to śmiało można zrobić screen, oparty np. linkiem z translacji i przekazać na pw globalnych. Pisanie w obcych językach nie jest aż tak obfitym i uciążliwym zjawiskiem jak wyzwiska w ojczystym.
Konto usunięte
Konto usunięte: I tego sie trzymalem przez caly okres mojego moderowania
:piwo: ...dla mnie wzorem moderacji zawsze będzie Goniec ;)
leser
leser
  4 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ..dla mnie wzorem moderacji zawsze będzie Goniec ;)

a dla mnie leser... zajebisty z niego kolo Xd

zabraklo jednego punktu: Moderator ma zawsze racje :D
Bianka
Bianka
  4 lipca 2013
Ela
Ela: zachęcam do lektury.

Właśnie :C
Niereformowalny
Niereformowalny
  4 lipca 2013
leser
leser: a dla mnie leser... zajebisty z niego kolo Xd

Wrodzona skromność ziomeczku
leser
leser: Moderator ma zawsze racje :D

jak śpi
Valsyt
Valsyt
  4 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: także o pierdółki bym się nie czepiał

niestety zycie pokazuje ze jako mod lubisz sie czepiac jezeli ktos ma inne zdanie, najlatwiej zgagowac i po sprawie, wiecej luzu
Konto usunięte
Konto usunięte: I tego sie trzymalem przez caly okres mojego moderowania :)
pojechales Łajzo :D
Konto usunięte
Konto usunięte: jak śpi
i jesc nie wola
Konto usunięte
Konto usunięte: Mod też człowiek.
:nie:
Okultyzm
Okultyzm
  4 lipca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: niestety zycie pokazuje ze jako mod lubisz sie czepiac jezeli ktos ma inne zdanie, najlatwiej zgagowac i po sprawie, wiecej luzu
Wypraszam sobie. Nie tylko ode mnie gaga dostałeś... No ale masz prawo mnie nie lubić, także tego... :piwo: ;)
Valsyt
Valsyt
  5 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Wypraszam sobie. Nie tylko ode mnie gaga dostałeś... No ale masz prawo mnie nie lubić, także tego... ;)

tylko ja sie pytam za co :) ublizania nie bylo, przeklenstw nie bylo, czyzby brak zgodnosci zdania z modem mial byc powodem do udzielania blokad ? :)
Okultyzm
Okultyzm
  5 lipca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko ja sie pytam za co :) ublizania nie bylo, przeklenstw nie bylo, czyzby brak zgodnosci zdania z modem mial byc powodem do udzielania blokad ? :)
To pytanie nie do mnie tylko do MG. Zarówno jak na czacie, tak i na forum, czy gdziekolwiek indziej niż na pw globalnych takich kwestii się nie rozważa. Może dla Ciebie tydzień rozprawy na temat jednego epizodu może jest wart polemiki, ale ja mam wiele innych spraw, prócz tej jednej. Jak każdy z modów z resztą.

Zapraszam więc serdecznie do rozmowy na ten temat z MG fotka.pl/wiadomosci/talk/ModeratorGlobalny

Pozdrawiam
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.