Dominik1314
Dominik1314
  1 grudnia 2015 (pierwszy post)

Siema, nie działa mi kamerka na fotka.tv, mam czarne tło i tyle, co zrobic zeby dziallalo?

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  2 grudnia 2015

Nie napisałeś jaki system, jaka przeglądarka - dobrze byłoby gdybyś szerzej opisał problem a najlepiej dołączył zrzut ekranowy. Nie jesteśmy wróżbitami.
Spróbuj z innej przeglądarki.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Dominik1314
Dominik1314
  2 grudnia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Korzystam z Google Chrome, ale na Mozilli tez nie dziala.

Takie czarne tło, teraz po aktualizacji Flasha i Javy nawet nie wyskakuje okienko do wyboru kamery.

Teraz wyskakuje jeszcze takie coś

Adradas
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 15
Adradas
  2 grudnia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Witam, podłączę się pod temat, żeby nowego śmiecia nie zakładać.

Otóż mój problem polega na tym, że i w windowsie, w Manycam, a także w oprogramowaniu producenta rozdzielczość obrazu z kamery jest maksymalna (czyli 480p), a natomiast, gdy chcę robić transmisję to na fotce jakość spada do najgorszej. Już niewiem co robić, kamerka może nie najwyższych lotów, ale jednak te 480p powinno być. Dziwne jest to, że wszędzie jakoś jest maksymalna dla tej kamerki, a na fotce nagle spada do minimum. Używałem już Chrome i Firefox'a, nawet explorera i nadal to samo więc to nie wina przeglądarki. Zaznaczam, że takżę zaktualizowałem Flash'a. Javy nie posiadam. Pozdrawiam.

EDIT: Dodam też, że na kamerce wbudowanej w laptopa wszystko jest ok.

woland
  2 grudnia 2015
Dominik1314
Dominik1314: Korzystam z Google Chrome, ale na Mozilli tez nie działa. Takie czarne tło, teraz po aktualizacji Flasha i Javy nawet nie wyskakuje okienko do wyboru kamery. Teraz wyskakuje jeszcze takie coś

1. Sprawdź na tej stronie http://www.speedtest.net/pl/ i podaj wyniki (głównie chodzi o wartość ping i prędkość uploadu) - (wybierz serwer w Warszawie)
2. PPM na oknie transmisji - ustawienia globalne - ustawienia magazynu wg witryn - sprawdż czy masz zezwolenie na witrynę - s.fotka.pl
3. Sprawdź na stronie czy kamerka działa http://www.testwebcam.com/

Adradas
Adradas: Dodam też, że na kamerce wbudowanej w laptopa wszystko jest ok.

Przyczyn może być wiele różnica między komputerami może wynikać także z karty sieciowej a także oprogramowania antywirusowego - słowem wszystkiego co ma wpływ na szerokość pasma przesyłania. Sprawdź i podaj wyniki dla obu komputerów jak ppkt 1. wyżej

ModTV

Adradas
Adradas
  2 grudnia 2015

Do lapa jestem podpięty po kablu, wynik neta Antywira jeszcze niemam bo system świerzy, jedynie co zostało to instalowanie JAVY, ale czy to jest przyczyna tego problemu? A...i na testwebcam także jakoś do kitu.

woland
  5 grudnia 2015
Adradas
Adradas: instalowanie JAVY, ale czy to jest przyczyna tego problemu

Nie, brak javy to nie jest problem - ewidentnie problemem jest niski upload.

ModTV

Adradas
Adradas
  6 grudnia 2015

Dobrze, teraz taka sytuacja, postanowiłem sprawdzić jaka sytuacja będzie miała miejsce kiedy zrobię transmisję przez internet mobilny gdzie Upload wyniósł około 4Mb/s i...dalej to samo...pikseloza jak cholera. Wiecie gdzie jeszcze może leżeć problem? Żeby chociaż 360pbyło, a nie tak jak teraz 240p lub nawet mniej.

djablo27
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
wpis jest ukryty
woland
  8 grudnia 2015
Adradas
Adradas: Upload wyniósł około 4Mb/s i...dalej to samo...pikseloza jak cholera

Faktycznie jest to dziwna sytuacja wskazująca na problem po stronie tego konkretnego komputera. I zdecydowanie nie mam pojęcia co to może być.

ModTV

gustaw1108
gustaw1108
  15 grudnia 2015

wyskakuje mi na kam brak wtyczki tylko jakiej

Broker
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 20
Broker
  15 grudnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: wyskakuje mi na kam brak wtyczki tylko jakiej

Sprawdź czy masz wtyczkę Adobe Flash Player a jeśli tak to czy najnowszą wersję.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.