Witam mam problem z glosem u kogos na transmisji czasem slysze lecz przerywa strasznie praktycznie nic nie slysze oblecialem juz wiele tematow na fotce na ten temat i robilem wszystko od formata az po zmiane kodekow i nic nie dziala ? moze macie jakies inne rozwizanie
??
[Kamerki] Nie slysze ludzi z transmisji
Strony taki jak Fotka.tv mają określone wymagania sprzętowe poniżej których tak sie dzieje.Ja mam dwa komputery i na jednym z nich, dzisięcioletnim kompie działa tak samo,mój sposób na to jest powyłączanie większości programów działających w tle i innych stron .Są wyspecjalizowane programy do takiego sprzątania w kompie,polecam "WinUtilities".Sprawdz również na wyszukiwarce google chrome jak ci będzie chodziło,z tego co zauważam to flash player i w ogóle szybkość działania jest lepsza niż na firefoksie naprzykład(moja subiektywna ocena)
*Chodziło mi oczywiście o przeglądarke google chrome,może to być spowodowane również szybkością twojego łącza,ja mam mobilny internet więc niekiedy szkoda gadać ;)
Mozecie mi wuierzyc na slowo ze moj komputer mjest bardzo dobry ;]
co do google chrome to akutalnie korzystam z tej przegladarki probowalem na mozila firefox oraz na internet exploler i nic nie dziala internet mam 2 mb wiec raczej wszystko jest ok nawet przy wylaczeniu programow takich jak gg czy nawet antywirus nic sie nie zmienilo.
W ten sam sposób to działa przy osobie nadającej,przez nią może mulić transmisja jeśli ma włączone dużo programów lub internet jej muli(aż dziw ile takie małe gg zabiera ramu ;] ).Jak powyższe rzeczy odpadają to można zwalić to na to że Fotka.tv działa dopiero półtora roku,jeśli to jeszcze nie jest wersja beta,mogą sie zdarzyć małe błędy w funkcjonowaniu
Zainstaluj sobie program WinUtilities -Tam modół opytmalizacja/menadżer startu i odfajkować niepotrzebne.Niektóre programy podczas instalacji domyślnie będa włączały sie wraz z komputerem,tam można sprawdzić co sie ma włączone i odłączyć .To samo inne opcje w tym programie które pomagają przyspieszyć kompa jak wyszukiwanie zduplikowanych plików ,menedzer procesów.Wogóle to sobie sprawdzić można jak wam chodzi komp w róznych sytuacjach w tym programie -Moduł Optymalizacja/Optymalizacja pamięci .Są lepsze programy ale ten jest taki można powiedzieć do wszystkiego i w dodatku po polsku i łatwy w użyciu,maiłem te same problemy co wy i uwierzcie mi,wyczyścić kompa,powyłączać programy,wtyczki ,zmienić można też ustawienia wyszukiwarki ,niektóre opcje np google chroma wręcz spowalniają kompa jak sie ma słabego.
dodam że mam również dobry komputer,wcześniej było okey,ostatnio sie coś z****epsuło;/
mam najnowszą wersje mozilli,ciasteczka i pamięć podręczną czyściłem,nic z tych rzeczy nie pomogło:(
.Zapomniałem wspomnieć o ostatnich problemach z flash playerem,tutaj juz dawali ten temat http://www.fotka.pl/forum/fotka.tv/5578,Flash_Player_1122022 http://www.fotka.pl/forum/fotka.tv/5846,najnowszy_flash_play http://www.fotka.pl/grupa/861425/Fotkatv_video_czat_na_zywo_/Flash_Player_112202228_32484178 Adobe dodał już aktualizacje która ma rozwiązać problem Flash Player 11.3.x.x