[Kamerki] Najaktualniejsze zmiany na fotka.tv strona 6 z 12
Przedstawiam najnowsze zmiany, które zostały wprowadzone na fotka.tv.
1) Nie ma już formularza do pisania, gdy użytkownik jest niezalogowany. Zamiast tego wyświetla się komunikat.
2) Usunięty został przycisk "wyślij". Wysyłanie wiadomości odbywa się poprzez wciśnięcie klawisza Enter.
3) Moderatorzy widzą na liście pokoi pokoje prywatne i mają do nich dostęp bez znajomości hasła. Pokoje takie oznaczone są one czerwoną etykietą.
4) Na stronie głównej nazwa pokoju (login użytkownika) w boksie pokoju, została przeniesiona do podpisu w formie "Login: tytuł pokoju".
5) Boks z poradami przeniesiony do kolumny z wiadomościami z opcją zamknij z możliwością tymczasowego ukrycia.
6) Nazwa opcji "Zgłoś wiadomość" została zmieniona na "Zgłoś moderatorom".
7) Na profilu nadającego boks z miniaturką pokoju został przeniesiony do pływającej ramką z opcją zamknięcia.
A kiedy do cholery będzie
na chacie fotki
znaczek kamerki przy nicku że ktoś nadaje transmisje
bo często siedzą ludzie na chacie i na fotka tv na----dają
a bez wejścia na profil nie da się zauważyć czy nadają czy nie
po znaczku by były lepiej uproszczone i widoczne czy akurat nadają
i może by linków nie wklejali do swoich transmisji na oknie głównym i priva oknie
Proszę o przemyślenie mych słów lub spojrzenie na nie przychylnym i zrozumianymi chęciami , i takie tam było mi by bardzo miło
pozdrawiam
A jeszcze jedno mi do głowy doszło
czy by była możliwość o wybieranie wieku
na przykładzie że by było jakim wieku chcesz żeby ludzie wchodzili na twoją transmisje np. wybieranie przedziału wiek 23 - 36 czyli jak by ktoś był poniżej lub powyżej granic tego wieku nie mógł się dostać na transmisje
bo szlak człowieka trafia jak jacyś małolaci wbijają
same hasło i tworzenie go nie zbyt mnie w to wciąga wole ogranicznik wiekowy
jeśli da się to zrobić było mi bardzo miło
lecz nic na upiór i silę
pozdrawiam
Ładnie Wam idzie wprowadzanie nowych bubli na fotce a w szczególności na Fotka.tv :)
Daliście temat żeby się nimi pochwalić i przestaliście go w ogóle czytać mając gdzieś uwagi użytkowników.... Ważne że jakiś informatyk się wykazał, wprowadził kilka bezsensownych zmian nie popartych żadną analizą przydatności czy chociażby nawet ankietą... Teraz zostawiacie to i w ten wątek nikt już nie zagląda a my możemy sobie tu pisać. Jesteście najlepszym przykładem tego że jak w tym kraju jest długo coś dobrze to trzeba to zmienić, zazwyczaj na gorsze.
Zastanawiają mnie pojawiające się to od czasu do czasu osoby piszące wbrew ogólnej opinii, że zmiany są na plus, ale przejrzałem ich konta i już wiem o co chodzi.
Każda z tych osób ma w znajomych FP
Mam nadzieję że za takie wpisy dostali chociaż po bananie...
odie83 zgadzam sie z toba za zamianami stoja frustraci ktorzy ani w realu ani na Fotka.tv nie potrafia wyrwac laski a takze uszanowac woli wiekrzosc
zaspokajajac we ten sposob wlasne ambicje czesto chore ambicje.
wiesz jesli chodzi o wprowadzenie platnosci za pisanie powyzej 100 osob to wydaje mi sie ze nawet jakby byla przeprowadzona jakas sonda itp to i tak nie mialaby ona wiekszego wplywu. z reszta nie sadze zeby operator ktory dostarcza do twojego domu prad czy gaz przed podwyzka dyskutuje z toba na ten temat, a raczej dostajesz list z owym postanowieniem i zostajesz postawiony przed faktem dokonanym. natomiast co do wysokosci oplat to trudno sie nie zgodzic ze sa one "ciut" za wysokie. co do reszty wg mnie jest ok.
pozdrow Pancera :D
A ktoś w ogóle rozpatruje nasze tutejsze uwagi, czy temat tylko do picu powstał? Bo chętnie bym się dowiedział co z tym informowaniem o nadawaniu w prywatnym pokoju.
No jeśli chodzi o płatności to nie są akurat buble techniczne - to sprawa właścicieli fotki a to czy na wym zarobią czy stracą to już ich problem. Chociaż to też z czasem będzie można przeanalizować czy czasami zyski z gwiazd do kupna których zachęcano kiedyś na Fotka.tv nie były wyższe niż wymyślone teraz opłaty dodatkowe za pisanie powyżej 100 osób...
Ja miałem na myśli błędy które nie zniknęły a których po zmianach pojawiło się więcej. Nadal jest to głupie pływające okno z transmisją która zasłania zdjęcia a po jego zamknięciu i obejrzeniu zdjęć już się nie pojawia i link do transmisji trzeba ręczni wpisywać w pasku adresu...
Druga rzecz: przycisk ENTER do wysyłania wiadomości... Komu on przeszkadzał? Na pewno nikomu a jak już się dowiedzieliśmy właścicielom tabletów był niezbędny do pisania... Co za głupota, ktoś usunął coś co absolutnie nikomu nie przeszkadzało, dla niektórych było przydatne i co najgorsze skasował za tą robotę kasę do której my się dokładamy...
Nie został usunięty jeszcze jeden błąd - podczas gdy ilość osób w pokoju rośnie nie można pisać od 100 osób... gdy spada, trzeba czekać aż spadnie na 80 a czasem do końca się to już zawiesza i nie wyłącza.
Ten sam błąd był przedtem gdy limit to 200 osób i występuje nadal...
Oprócz tego coś, o czym już wszyscy zapomnieli: Czy nie dałoby się zrobić tak że jak obraz się zawiesi, a pokój jest na haśle to fotka będzie pamiętała że tam byliśmy i po wciśnięciu F5 wrócimy do tego pokoju? (oczywiście tylko wtedy kiedy hasło w międzyczasie nie zostało zmienione)
Takimi rzeczami niech się lepiej zajmą a nie usuwaniem przycisku ENTER... Za chwilę inny zdolny informatyk wstawi go z powrotem i też będzie miał za to zapłacone...
Coś nie kojarzę, a może znam ale nie kojarzę po takim nicku...
Ja to pierwsze FTT - Był Czapek, Antyfotka, Xaero, i Igorewicz i kilka innych dobrze zorganizowanych osób :D
Potem jak nam się już nie chciało przyszli nowi...
Przed chwilą wszedłem na Hydepark i ze znajomych znalazłem tylko Gradka, Uzi i parę osób które są już teraz FP ;>
Z tamtej ekipy Hydepark nie ma tam już prawie nikogo choć co niektórzy mają jeszcze konta na fotce ;)
Tzn. dokładnie to, o czym pisałem już w 4 postach zdaje się.
Kiedy pokój jest zahasłowany, na profilu NIE MA informacji o nadawaniu. ZMIEŃCIE TOOOOOOOOO!!!!!!!!!
I wróćcie do dawnego sposobu informowania o tym, bo to okienko zasłaniające pół strony jest w chuy niewygodne =="