vesco
vesco
  2 czerwca 2011 (pierwszy post)

Witam
Zakladam nowy temat, a nie pisze w przypietym, bo sprawa jest zbyt powazna. Pytanie skieruje nie do moderatorow czy fotkaprzyjaciol ale samych programistow fotkateam. Otoz... czy mozliweby bylo storzenie aplikacji na najlepszy telefon swiata jakim jest iPhone 4, ktora umozliwia odbior fotka.tv? owszem mozna tam wejsc poprzez przegladarke, ale poprzez brak flashu, usuluga ta nie dziala, cxzy moznaby bylo jakos to jakos obejsc i storzyc wlasnie taka aplikacje aby odtwareze bylo mozliwe? Przyppominam, ze iPhone 4 ma przednia kamere facetime wiec aplkiacja moglaby rowniez umozliwiac transmisje prosto z telefonu wszedzie gdzie jest wifi ! bowiem nie kazdy ma ochote robic transmisje ze swojego pokojui i caly czas czuwac prfzy komputerze, a z takim iphonem moznaby udac sie w plener i chodzac z telefonem wsrod kwiatow w polu robic transmisje do fotka tv. Dziekuje za uwage !

vesco
vesco
  2 czerwca 2011
Shaitan
Shaitan: I tu potwierdza się moje zdanie, "najlepszy telefon na świecie" nigdy nie będzie rozdawany za darmo, chyba, że w jakimś kretyńsko drogim abonamencie.

z tym ze te htc czy inne nokie czy samsungi galkaxy sa po jeszcze nizszych cenach niz iphone... ja za swojego nie dalem nic a na miesieczny abonament pracuje rowne 3 godziny, ale nie bede sie rozpisywal ze w polsce wygalda to inaczej bo to nie ma sensu...

Shaitan
Shaitan: Jest ich wiele, ale że Apple wydaje miliardy na reklamę, to się ludzie łapią...

to nie apple, tylko developerzy i ich aplikacje... wg mnie iphone w polsce jest bezuzyteczny, bo nie ma praktycznie do niego zadnych przydatnych polski aplikacji....

Konto usunięte
Konto usunięte: Z tego co się orientuję to iPhone nie obsługuje flasha. Tyle w tym temacie.

no ale alernetywa mobila fotki jest m.fotka ... to czy nie moznaby storzyc wersji mobilnej fotkitv specjalnie kompatybilnej dla iphonow??
RafoX
RafoX
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no ale alernetywa mobila fotki jest m.fotka ... to czy nie moznaby storzyc wersji mobilnej fotkitv specjalnie kompatybilnej dla iphonow??

a komu się chce?
RafoX
RafoX
  2 czerwca 2011
Shaitan
Shaitan: Można też korzystać z wersji podastawowej, ale to wiąże się z większym zużyciem transferu no i mniejszą wygodą użytkowania, np. czytanie postów na forum to porażka na małym ekranie.

transfer mam w nosie bo mam wifi ale fakt cięzko kożystać z podstawowej fotki w telu
a tym bardziej pisać posty na forumie
vesco
vesco
  2 czerwca 2011
RafoX
RafoX: a komu się chce?

programistom? w koncu to ich praca? uwierz mi, ze kiedys sami na to wpadna... pozatym jest jedna aplikacja na iphona zwana fotkomat, ale to zadna rewelacja, moge sie zalozyc ze sami na to wpadna tak czy siak, tak jak na inne sprawy ktore ciagle sa na tym zmieniane sensownie / niesensownie (wyglad,podgladacze , giwazdy itp. ) a taka aplikacja to oczywiscie kasa, mozna na to wprowadzic oplate i niezle zarobic, bo posiadacze iphonow a tym bardziej ci ktorzy korzystaja z fotkatv na pewno sie skusza
kris84ajj
kris84ajj
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no ale alernetywa mobila fotki jest m.fotka ... to czy nie moznaby storzyc wersji mobilnej fotkitv specjalnie kompatybilnej dla iphonow??

Uwierz, że obecna wersja fotki mobilnej była typowo robiona pod iPhone'a :] A co do Fotka.tv to nie przejdzie, bo ona działa z wykorzystaniem flasha do transmisji danych.

Jedne rozwiązanie to stworzenie natywnej aplikacji dla iPhone'a
Shaitan
Shaitan
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: z tym ze te htc czy inne nokie czy samsungi galkaxy sa po jeszcze nizszych cenach niz iphone... ja za swojego nie dalem nic

Aha, czyli jak weźmiesz HTC to jeszcze ci do niego dopłacą? :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: to nie apple, tylko developerzy i ich aplikacje... wg mnie iphone w polsce jest bezuzyteczny, bo nie ma praktycznie do niego zadnych przydatnych polski aplikacji....

Ale jak można stworzyć przydatną aplikację pod coś, co praktycznie niczego popularnego nie obsługuje? I oczywiście po co to robić?

Konto usunięte

Specjalnie dla iphone'ów to masz appstore czy jakieś inne tam badziewia, nie zagłębiam się w to. Zmuś Apple do zintegrowania flasha w swoim sofcie to wtedy będziesz miał prawie wszystko, bo flash może bardzo wiele, a jak sam wspomniałeś iphone jest w polsce bezużyteczny, to dlaczego akurat dla tej bandy naiwniaków portal ma przygotowywać odrębną wersję fotki.tv, która na wielu innych mobilnych urządzeniach działa? Kij z tym że im się nie chce, ale to naprawdę byłoby debilne... Jeszcze się pluj do producentów gier, żeby je przygotowywali na Mac'a i Linux'a...
RafoX
RafoX
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: programistom? w koncu to ich praca? uwierz mi, ze kiedys sami na to wpadna... pozatym jest jedna aplikacja na iphona zwana fotkomat, ale to zadna rewelacja, moge sie zalozyc ze sami na to wpadna tak czy siak, tak jak na inne sprawy ktore ciagle sa na tym zmieniane sensownie / niesensownie (wyglad,podgladacze , giwazdy itp. ) a taka aplikacja to oczywiscie kasa, mozna na to wprowadzic oplate i niezle zarobic, bo posiadacze iphonow a tym bardziej ci ktorzy korzystaja z fotkatv na pewno sie skusza

wątpie żeby to napisali nie spodziewaj się ja jestem w stanie napisać takie cuś ale
po 1 nie chce mi się
po 2 nikt mi za to nie zapłaci
po 3 nie moja sprawa
Shaitan
Shaitan
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pozatym jest jedna aplikacja na iphona zwana fotkomat

Aplikacja do wysłania zdjęcia a aplikacja do streamingu video to dwie różne rzeczy. Uploader fotek możesz sobie napisać w każdym dostępnym języku programowania i nie będzie to w żaden sposób z niczym kolidowało. A wyobraź sobie streaming wideo w czasie rzeczywistym, który musiałby być na serwerze konwertowany (nadal w czasie rzeczywistym) do wielu różnych formatów... To jest niewykonalne...
vesco
vesco
  2 czerwca 2011
Shaitan
Shaitan: Aha, czyli jak weźmiesz HTC to jeszcze ci do niego dopłacą?

dokladnie , nie smiej sie ale to prawda co prawda nie wszystkie modele thc ale te z dolnej polki to tak, doistaje sie takiego zwyklego htc oraz w prezencie tv lub playstation 3 ...
ale nmie przekonam cie, sdam twoj avatar mowi ze jestes zwolennikiem windowsa io pewnie wszystkiego co z nim zwiazane windows mobile zapewne tez, jak tam uwazasz... mialem kiiedys samsung omnia z windowsem mobile 5.3 bodajze albo i 6.3 nie pamietam.... i kiepsko wspominam to, psul sie jak windows i zawieszal jak komputerowy windows... o jakosci wyswietlacza, to ze nie widac go na sloncu (to nie wiena systemu wiem tak tylko wtracam), sprawnosci calego sytemu, podziekiowalem i dziekuje bogu ze jest na swiecie ktos taki jak Steve Jobs !!
vesco
vesco
  2 czerwca 2011
RafoX
RafoX: po 2 nikt mi za to nie zapłaci

oni pracuja na dniowkach , coprawda maja bonusy za jakies pomysly extra czy tez madre produkty, ale maja dniowki nie pracuja na cene, wiec czyms czas musza zapelnic tak czy siak !
RafoX
RafoX
  2 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: oni pracuja na dniowkach , coprawda maja bonusy za jakies pomysly extra czy tez madre produkty, ale maja dniowki nie pracuja na cene, wiec czyms czas musza zapelnic tak czy siak !

oni tak zgadza się ja nie :)
vesco
vesco
  2 czerwca 2011
Shaitan
Shaitan: streamingu

na iphonie jest tez aplikacja justin.tv czyli tvb na zywo i dziala to rownie dobrze i na iphonie czy tez na windowsowym pc, takze sadze, ze jest to wykonalne !
kris84ajj
kris84ajj
  2 czerwca 2011

Oczywiście, że jest wykonalne, ale:
1. Trzeba mieć na to czas:]
2. Ktoś musi znać środowisko programistyczne dla iPhone'a
3. Nie wiem czy jest sens robienia aplikacji dla kliku osób
4. W Polsce bardziej popularny Android się robi i lepiej na nim się skupić :]

vesco
vesco
  3 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Oczywiście, że jest wykonalne, ale: 1. Trzeba mieć na to czas:] 2. Ktoś musi znać środowisko programistyczne dla iPhone'a 3. Nie wiem czy jest sens robienia aplikacji dla kliku osób 4. W Polsce bardziej popularny Android się robi i lepiej na nim się skupić :]

6 czerwca jest pokaz appla i uwierz apple znow bedzie na fali, pozatym apple to przyszlosc inni tylko to podrabiaja... jak tylko marketing w polksce zblizy sie do europejskiego tzn takie iphony dostepne dla wszystkich, to uwierz mi ze appl zmiazdzy wszystkie te nokie i htc

dla kiku osob po co to robic powiadasz?? to samo mozna powiedziec, po co bylo zmieniac wyglad fotki? dla kiku osob bo tak chcialy?? jakos reszta narzekala... jak sie chce to sie potrafi.... ja mam maca i oprogramowanie devepoerskie... i moge sie tego podjac, tylko potrzebowalbym waszej autoryzacji i pomocy opczywiscie, bo nie znam waszych skryptow! oczywiscie zyskami sie dzielimy.... moge sie zglosic nawet jak na umowe/zlecenie, tylko do kogo trzeba z tym isc?
RafoX
RafoX
  3 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pozatym apple to przyszlosc inni tylko to podrabiaja...

apple to przyszłość wez przestań porównaj ceny mac booków w porównaniu do normalnego powiedzmy acera porównaj parametry i ceny to się w głowie nie mieści

Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam maca i oprogramowanie devepoerskie... i moge sie tego podjac, tylko potrzebowalbym waszej autoryzacji i pomocy opczywiscie, bo nie znam waszych skryptow! oczywiscie zyskami sie dzielimy.... moge sie zglosic nawet jak na umowe/zlecenie, tylko do kogo trzeba z tym isc?

człowieku przestań i tak nie podejmą z tobą współpracy... jeśli jednak chcesz się ośmieszyć odsyłam linkiem
http://www.fotka.pl/info/wspolpraca.php
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.