Dlaczego tutaj nie ma takiego działu? Są pewnie i ludzie z wartościami, chcieliby czasami ze sobą pogadać, są pewnie i tacy, którym Bóg "dziś" jest obcy, a chcieliby poznać "przy okazji", czy istnieje, dlaczego warto wierzyć itp, itd. Wiara/religia chociaż taka nazwa?
Rozważcie to redakcjo!
[Pomysłomat] Dział WIARA i RELIGIA strona 1 z 3
[Haha redakcjo
Czemu ich tak dziwacznie nazwałeś ?
Jestem jak bardziej na nie
Był ziomek co chciał dział polityka i jak widać nic z tego nie wyszło
To i z tego tez nic pewnie nie bedzie
Poityka, to nie religia.
Zobaczymy co będzie, różaniec można wziąć w dłoń i się modlić za normalność w Narodzie Polskim.
Z Panem Bogiem
Nie ma reguły, jak będzie mało osób nawet to osoby chociaż takie, które chcą porozmawiać.
A kłótni nie musi też być, zobaczymy.
p.s. Nie utożsamiaj się chłopie z diabłem, bo to ścierwo ci namieszać może w życiu strasznie i będziesz miał problemy, proszę poczytaj o tym w sieci trochę.
Nie chodzi o to, żeby własne forum zakładać, tylko móc ewangelizować tych, którzy tego potrzebują albo rozmawiać z tymi, którzy chcą PRZY OKAZJI ZAPYTAĆ O COŚ, są i tacy, wierzcie lub nie. Redakcja sama zadecyduje, daj Boże, będą słuchać głosu sumienia.
Może nie było by wcale tak wiele kłótni, nie wiadomo. jak wspomniałem wyżej są i tacy co by chcieli porozmawiać pewnie :)
Nie. Już Ci wyjaśniałam dlaczego. Nie znając osoby i kontekstu w jakim pisze i do czego się odnosi można wpaść w niezłe tarapaty. Nazewnictwo którego Ty używasz, inne osoby będą go również używać, ale odniesieniu do czegoś zupełnie innego. Sam popełniłeś kilka błędów i nie wiem czy wynikały one z niewiedzy czy były zamierzone, bo z kolei słownictwo przeciwstawne u Ciebie pozostawia dużo do życzenia. Ogólnie nie jestem zwolenniczką ewangelizacji przez kabel. Owszem taka dyskusja ma sens, ale na stronkach autoryzowanych przez dane religie i wyznania kiedy rozmówca dokładnie wie gdzie i do kogo trafił, a osoby które owego wsparcia duchowego udzielają przedstawiają się z imienia i nazwiska.
Dobre, dobre, ale tutaj chodzi o to właśnie, że to działa w dwie strony.
Jak wspomniałem mogą być takie osoby, które jak przychodzą na sieć chcą pomówić o Bogu też czasami, bo czasami nie rozumieją czegoś, mają problem z pójściem do kościoła albo nie rozumieją wielu kwestii.
Owszem, są fora tematyczne,ale nie zaszkodziłoby jakby był i taki dział na tym forum. Zawsze ktoś może się odezwać.
Jak was to nie interesuje, nie musicie tam zaglądać, pełna tolerancja. to tak jak z kioskiem z gazetami, każdy ma prawo coś zaoferować, nie musisz wszystkiego czytać, ale nie odbieraj komuś szansy na to, żeby zaistniał.
jak wspomniałem, temat na czasie i warto przemyśleć, co też zostawiam moderacji/redakcji do decyzji.