krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015 (pierwszy post)

Witam czy ktoś jest za ulepszeniem zabezpieczenia zdjęć ? aby przykładowo jak ktoś pobierze twoje zdjęcie wyświetla mu się czarny obrazek widziałem takie zabezpieczenie na portalach randkowych :) nie zła rzecz . bo zabezpieczenie exif jest słabe :) Kto jest za łapka w górę

Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  31 stycznia 2015

Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, byś zasłoniła znakiem wodnym i 90% zdjęcia. To właściciel zdjęć powinien się o to zatroszczyć.
Ewentualnie Fotka mogłaby w tym zapożyczonym edytorku zdjęć dodać efekt znaku wodnego dla napisu.

Ja bym np. nie chciał, by mi Fotka z automatu dodawała coś do moich zdjęć, więc jeśli coś takiego znów się pojawi, to jako opcja.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  31 stycznia 2015

Jest opcja w Edytowaniu zdjecia - tekst. Ale każdy może założyć podobny nick, czy już ewentualnie dodać dodatek, aby wyglądało wiarygodnie.
Ale co jako opcja? To, że większości osobom są kradzione zdjęcia i rozsyłane po internecie? Właśnie brak takowego zabezpieczenia z czasem powoduje, że ludzie nie chcą wstawiać zdjęć, bo się po prostu boją.
Zaczynają się nudzić i odchodzą.
Tak, usłyszę - niech idą. Odchodząc osoba po osobie, z czasem nie będzie sensu cokolwiek wprowadzać itp.
A teraz więcej ludzi, którzy kryją swój wizerunek pod zdjęciami innych. Czy też dla kawału zakładają lewe konta kradnąć zdjęcia, by się odegrać.

Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
Beholder
Beholder
  31 stycznia 2015

Kto komu fotki kradnie? Większości? Masz jakieś dane na ten temat? Chętnie poczytam.
"Jako opcja" dodawanie czegokolwiek do fotek z automatu.

Fotka to kropla w morzu. Jak chcesz wrzucić nie swoje zdjęcie, to w necie masz gazylion zdjęć. Jak ktoś chce wrzucić czyjeś zdjęcie to nic go nie powstrzyma.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  31 stycznia 2015
Beholder
Beholder: Kto komu fotki kradnie? Większości? Masz jakieś dane na ten temat? Chętnie poczytam. "Jako opcja" dodawanie czegokolwiek do fotek z automatu. Fotka to kropla w morzu. Jak chcesz wrzucić nie swoje zdjęcie, to w necie masz gazylion zdjęć. Jak ktoś chce wrzucić czyjeś zdjęcie to nic go nie powstrzyma.

Ale czego Ty się boisz? Że nie zrobisz - zapisz w folderze docelowym, i nie będziesz mógł sam swoich zdjęć ściągać stąd, bo będzie ,,mało widoczne" logo fotki, które zastrzega sobie prawa do zdjęć wrzucanych na własnym portalu?
Ani to nie jest łamaniem żadnego paragrafu, a uwierzytelnienie użytkowników mających na swoim społecznościowym serwisie.
Od lat są kradzieże fotek, wrzucanie na inne portale. Tym bardziej, że nie którzy nie mają wiecej innych stron ze swoimi zdjeciami, nie zapominaj o tym, że nie każdy wrzuca na każdy możliwy portal który się tylko ukaże w świecie internetu. No prosze Cię.

Ale żeby nie nabijać sobie - postów. Podziękuję i zakończę już tę konwersację.
Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
Beholder
Beholder
  1 lutego 2015

Ja się niczego nie boję (w temacie, o którym rozmawiamy). Nie wiem skąd Ci taka myśl przyszła do głowy.

Przyznam, że przeczytałem dwa razy Twojego posta i nie do końca wiem co chciałeś przekazać. Nie wiem o jakim folderze docelowym mowa w tym kontekście.

Pokaż mi inny portal społecznościowy, który bez pytania modyfikuje Twoje zdjęcia dodając od siebie cokolwiek, bez możliwości wyboru. Boisz się, że Ci sweet focię w lustrze ktoś zwinie? Dodaj sobie tekst na pół zdjęcia i tyle w temacie. Nikt przecież nie broni. Co więcej, Fotka udostępnia takie narzędzie byś nie musiał przechodzić szkolenia z Painta :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.