NIE - dla usunięcia grup strona 7 z 10
Nie wyobrażam sobie by grupy przestały istnieć. Jakie sa podstawy ku temu by je usunąć? Małe zainteresowanie? własciwie się nie dziwie, skoro zarząd fotki na własne życzenie posłał je w czarne czeluści - czyt. przez nikogo nieczytaną stopkę fotki! Jak sami o sobie piszecie fotka.com to "serwis internetowy ułatwiający nawiązywanie relacji towarzyskich dla młodych ludzi z całej Polski" (źródło: https://fotka.com/onas) Nie jest chyba nigdzie ustalone, że główna forma komunikacji mają być prywatne wiadomości. Druga sprawa czy relacje towarzyskie mają ograniczać się jedynie do rozmów i to w głównej mierze jeden na jednego?
Jedynym powodem dla którego mam tu jeszcze konto jest własnie grupa, którą prowadzę od kilku lat. Tak samo wygląda sytuacja w przypadku naprawdę wielu osób (pewnie posypią się dalsze komentarze od nich). To nie są czasy kiedy w grupach były dodawane wpisy typu "klawiaturka" i przeważała pogoń za najwyższym miejscem w rankingu. W tym momencie są one bardziej wartościowe. Osoby które korzystają z fotki/grup traktują je jako miejsce wirtualnych spotkań - poza zwykłymi tematami możemy również liczyć na wsparcie innych osób. Dzięki grupom nawiązały się znajomości realne i naprawdę gdyby tylko dać im szansę i zamiast je usuwać całkowicie z fotki po prostu przenieś je na stare miejsce - czyli górna belkę myślę ze odrodziłyby się.
Rozumiem, że pewnie pojawią się komentarze od osób, które w życiu do takich grup nie należały, że równie dobrze możemy przenieść się na facebooka czy rozmawiać sobie na PW - otóż gdyby tak było to pewnie dawno byśmy to zrobili, mimo to nadal mimo zawarcia związków małżeńskich, podjęcia pracy, mniejszej ilości czasu - NADAL CHCEMY UDZIELAĆ SIĘ I UTRZYMYWAĆ ZNAJOMOŚCI ZA POŚREDNICTWEM GRUP.
W imieniu swoim oraz wszystkich osób należących do grup, serdecznie proszę odejście od decyzji usunięcia grup.
z poważaniem Adminka grupy i PrzyjacielForum :)
Jest już widoczne na pomysłomacie. Wybaczcie nowej Moderatorce nie dziłającego linka, mogła nie wiedzieć o takiej procedurze.
https://fotka.com/forum/pomyslomat/2580,Sugestie_do_przebudo
Fajnie by było jakby wszystkie grupy były OTWARTE, wtedy każda nowa osoba miałaby możliwość faktycznego zorientowania się co jest w danej grupie, a nie na podstawie opisu grupy ( likwidacja grup prywatnych, zamkniętych).
Nowe osoby dokonywałyby wtedy właściwego dla siebie wyboru grupy (kiedyś otwarte grupy dominowały i wiele osób się w nich udzielało).
Natomiast grupy, które by kopiowały pomysły innych grup były blokowane na początek np. czasowo.
Co Ty z tym kopiowaniem?
Grupy otwarte dominowały a to ciekawe bo jakoś grupy zamknięte były na pierwszej stronie w rankingu więc świadczy to o tym że nie ma znaczenia czy grupa jest otwarta czy zamknięta.
Dokładnie liczy się ekipa i to co się dzieje w grupie a nie to czy grupa jest otwarta czy zamknięta
Dołączyć tak czy inaczej może każdy :)
lovehardcorove
Ja jak zapisywalam się do grup to czytałam opis bo raczej to jest kluczowe :)
Zapisałam się jak mi się spodobało to zostalam i tyle :)
Jśli miałyby być tylko otwarte grupy gdzie każdy widzi o czym się pisze to nie widze sensu prowadzenia takowych grup gdzie jest zero prywatności, równie dobrze wówczas można poudzielac sie na forum.
Nie nie z pewnością nie otwarte zamknięte lepsze bo nikt nie widzi tego co ktoś pisze i żadna postronna osoba nie czyta.
To jakie grupy bedą czy Otwarte lub zamknięte to już GÓRA zadecyduje osobiście wole by grupy były zamknięte tak jak to Koleżanka wyżej napisała
Prawda, bo jednak na prywatności też myślę że wielu z Nas zależy :)
A poza tym jest WYBÓR czy dana grupa ma być prywatna czy publiczna i każdy zakładający grupę decyduje i może zmieniać to w każdej chwili :)
lovehardcorove