Dyana
Dyana
  27 lutego 2019 (pierwszy post)
W związku z tym, że dzisiaj nie mamy 1 kwietnia i prawdopodobnie nie jest to żart ze strony fotki, chciałabym zainterweniować w kwestii tematu, gdyż wchodząc na swoją grupę ujrzałam taki komunikat:

Nie wyobrażam sobie by grupy przestały istnieć. Jakie sa podstawy ku temu by je usunąć? Małe zainteresowanie? własciwie się nie dziwie, skoro zarząd fotki na własne życzenie posłał je w czarne czeluści - czyt. przez nikogo nieczytaną stopkę fotki! Jak sami o sobie piszecie fotka.com to "serwis internetowy ułatwiający nawiązywanie relacji towarzyskich dla młodych ludzi z całej Polski" (źródło: https://fotka.com/onas) Nie jest chyba nigdzie ustalone, że główna forma komunikacji mają być prywatne wiadomości. Druga sprawa czy relacje towarzyskie mają ograniczać się jedynie do rozmów i to w głównej mierze jeden na jednego?

Jedynym powodem dla którego mam tu jeszcze konto jest własnie grupa, którą prowadzę od kilku lat. Tak samo wygląda sytuacja w przypadku naprawdę wielu osób (pewnie posypią się dalsze komentarze od nich). To nie są czasy kiedy w grupach były dodawane wpisy typu "klawiaturka" i przeważała pogoń za najwyższym miejscem w rankingu. W tym momencie są one bardziej wartościowe. Osoby które korzystają z fotki/grup traktują je jako miejsce wirtualnych spotkań - poza zwykłymi tematami możemy również liczyć na wsparcie innych osób. Dzięki grupom nawiązały się znajomości realne i naprawdę gdyby tylko dać im szansę i zamiast je usuwać całkowicie z fotki po prostu przenieś je na stare miejsce - czyli górna belkę myślę ze odrodziłyby się.

Rozumiem, że pewnie pojawią się komentarze od osób, które w życiu do takich grup nie należały, że równie dobrze możemy przenieść się na facebooka czy rozmawiać sobie na PW - otóż gdyby tak było to pewnie dawno byśmy to zrobili, mimo to nadal mimo zawarcia związków małżeńskich, podjęcia pracy, mniejszej ilości czasu - NADAL CHCEMY UDZIELAĆ SIĘ I UTRZYMYWAĆ ZNAJOMOŚCI ZA POŚREDNICTWEM GRUP.
W imieniu swoim oraz wszystkich osób należących do grup, serdecznie proszę odejście od decyzji usunięcia grup.

z poważaniem Adminka grupy i PrzyjacielForum :)
dokadnocaidziejez
dokadnocaidziejez
  28 lutego 2019

A ja jestem za usunięciem GRUP . I to za przyspieszonym usunięciem Grup o ile to możliwe JEST.
Ponieważ 15 Marca to jeszcze ponad 2 tyg i około chyba nie chce mi się Liczyć dwa dni.
Ale tylko wtedy jeśli dacię coś wyjątkowego nie spotykanego na podobnych portalach Jak Fotka.com w zamian.
Bo coś zlikwidujecie to wypadało by coś dać w zamian :-)

MeBrunette
MeBrunette
  28 lutego 2019

Nawet jeśli w grupach byłyby same Panie to nie powód żeby je usuwać, nikt Panom nie broni dołączyć do grupy i też jestem za tym że już lepiej usunąć te gry. Ktoś tam wchodzi w ogóle?

ibiza19
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 4
ibiza19
  28 lutego 2019

Popieram protest, jeśli on nie poskutkuje i usuną grupy to proponuję aby Wszyscy nie zadowoleni z tego przestali wykupywać pakiety gwiazd i tak ja planuje usunęli konto. Kochani bez nas ta cała Fotka będzie niczym. jak zaczniemy im uciekać i nie będą mieli wpływów do kasy to się obudzą, ale będzie dla nich za późno.

Panterkova
Panterkova
  28 lutego 2019

Dzień dobry
Ja również mam tutaj na fotce konto tylko dla grupy. Jeśli grupy znikną to i również moje konto. Co za głupotę wymyślili żeby usuwać grupy. STANOWCZO JESTEM NA NIE!!! Fotka coraz bardziej robi zmiany na niestety gorsze

PrzywalonaRealiami
Reputacja: 16 | BluzgometrTM: 321
PrzywalonaRealiami
  28 lutego 2019
Konto usunięte
Konto usunięte: A ja jestem za usunięciem GRUP . I to za przyspieszonym usunięciem Grup o ile to możliwe JEST. Ponieważ 15 Marca to jeszcze ponad 2 tyg i około chyba nie chce mi się Liczyć dwa dni. Ale tylko wtedy jeśli dacię coś wyjątkowego nie spotykanego na podobnych portalach Jak Fotka.com w zamian. Bo coś zlikwidujecie to wypadało by coś dać w zamian :-)

Tylko czy to coś da, czy takie coś zrobią nie wiadomo ale pomysły które dają ludzie w zamian są extra! Fajnie że większość jest na tak i po prostu się wypowiadają na dany temat.. COŚ ZA Coś jak się mówi nie dość że skorzystają to jeszcze po prostu zarobią..
monixyz
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 22
monixyz
  28 lutego 2019

Mówimy NIE..
Nie usuwajcie naszej grupy, bo jest ona dla Nas bardzo ważna niż Wam się wydaję każda z Nas z osobna zostawia tu cząsteczkę Swojego serca, pracy, ludzie się ze Sobą z żyli są tu jak rodzina, Ja Sobie już nie wyobrażam życia bez tej grupy, bo są tu Moi przyjaciele, którzy robią dużo dobrego wkładają całą Siebie, dlatego zwracam się z gorącą prośbą o nie usuwanie grupy, będę wdzięczna za rozpatrzenie prośby. :)

kostek1988
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 67
kostek1988
  28 lutego 2019
Bezczelna
Bezczelna: NIE - dla usunięcia grupRównież popieram temat tego forum . Nie wiem dlaczego grupy miałyby zostać usunięte i komu one przeszkadzają . Są osoby które udzielają się regularnie w grupach i takie które mają konto na tym serwisie właśnie w tym tylko celu . Tym bardziej że od dłuższego czasu grupy są " GRUPAMI " a nie tylko bezsensownym dodawaniem tam komentarzy pod blogami . Dla wielu osób grupy dają możliwość wygadania się , wiele osób może otrzymać tam wsparcie oraz pomoc ( bo niestety nie zawsze mogą na to liczyć w życiu realnym ) . Tak jak pisały dziewczyny wyżej wiele przyjaźni i znajomości z virtualnych zmieniło się na przyjaźnie i znajomości realne . Więc skoro piszecie że Fotka jest serwisem internetowym ułatwiającym nawiązywanie znajomości towarzyskich to warto trzymać się tego co się pisze .

Jestem jaki jestem kto mnie zna ten wie o co kaman..

MeBrunette
MeBrunette
  28 lutego 2019
Konto usunięte
Konto usunięte: A ja jestem za usunięciem GRUP . I to za przyspieszonym usunięciem Grup o ile to możliwe JEST. Ponieważ 15 Marca to jeszcze ponad 2 tyg i około chyba nie chce mi się Liczyć dwa dni. Ale tylko wtedy jeśli dacię coś wyjątkowego nie spotykanego na podobnych portalach Jak Fotka.com w zamian. Bo coś zlikwidujecie to wypadało by coś dać w zamian :-)

Nie łudziłabym się, że dadzą coś w zamian. Tak naprawdę zakładka GRUPY już dawno zniknęła z głównego paska i mało kto wiedział o tym, że ona istnieje, toteż tylko My użytkownicy takich grup jesteśmy oburzeni, więc po cichaczu zniknie a dla pozostałych osób będzie to wyglądało tak, że nic się nie zmieni.
xfeu
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 83
xfeu
  28 lutego 2019

Czy wszystkie grupy muszą zostać usunięte? Proszę o zwrócenie uwagi na fakt, jak niektórzy o grupy walczyli. Niektóre grupy istnieją już po 10 i więcej lat, jest to dla wielu osób odskocznia, wiele osób poznało się dzięki grupom również w świecie realnym, nie tylko wirtualnym. Wiele osób może na spokojnie wygadać się na grupach, gdzie są osoby którym się ufa. Czy nie mogą zostać grupy najbardziej aktywne? Uważam że usunięcie grup spowoduje usunięcie się wielu osób, a fotka równie dobrze może zmienić nazwę na jakiś profil do randkowania, ponieważ poza grupa (dla której jestem na tym profilu) jedyne co widzę to dwuznaczne wiadomości prywatne od płci przeciwnej.

Mafia
Mafia
  28 lutego 2019
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie łudziłabym się, że dadzą coś w zamian.

Alternatywą będzie forum, zamiast grup.
SnowHeart
SnowHeart
  28 lutego 2019
Coś jednak ruszyło?
Mam nadzieję, że tak. Bo usuwanie grup też mi się nie podoba. Jest znacznie więcej innych bardziej niepotrzebnych elementów na fotce które można usunąć, np. gry. Także liczę na to, że grupy zostaną tak jak były!
PrzywalonaRealiami
Reputacja: 16 | BluzgometrTM: 321
PrzywalonaRealiami
  28 lutego 2019
Mafia
Mafia: MeBrunette: Nie łudziłabym się, że dadzą coś w zamian. Alternatywą będzie forum, zamiast grup.

Forum zamiast grup - Dobre sobie a na niej to samo co w wiadomościach w większości szukanie Pani oraz inne tego typu.. Nie chodzi o samo pisanie a wygląd i przekazywanie emocji uczuć jak i treści.. O to jak wygląda to co piszemy o to jak dzięki zmianie czcionki dodaniu zdjęcia można coś napisać.
MeBrunette
MeBrunette
  28 lutego 2019
Mafia
Mafia: MeBrunette: Nie łudziłabym się, że dadzą coś w zamian. Alternatywą będzie forum, zamiast grup.

No to jednak nie to samo na forum każdy sobie może przeczytać co kto pisze a w grupach jednak jest wybrane grono użytkowników.
xKasanderx
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2624
xKasanderx
  28 lutego 2019

Grupy muszą zostać!!!

Mafia
Mafia
  28 lutego 2019
PrzywalonaRealiami
PrzywalonaRealiami: Forum zamiast grup - Dobre sobie ....

Rozumiem, piszę tylko, że to byłaby jedyna alternatywa :)

PrzywalonaRealiami
PrzywalonaRealiami: a na niej to samo co w wiadomościach w większości szukanie Pani oraz inne tego typu..

Od tego są Moderatorzy Forum. Oczywiście to jest uciążliwy problem - fakt. Takie uroki for.

Konto usunięte
Konto usunięte: No to jednak nie to samo

No nie to samo. Zgadza się. Pisałem tylko o alternatywie :)

JEST NOWA NOTKA DOTYCZĄCA GRUP.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.