Ja nie twierdzę, że nie jest zgodny, ale dziękuję za odpowiedź. Napisałem w innym dziale, ale to zostało tutaj przeniesione. Powołując się na artykuł drugi każdą zasadę sprawdzimy czy jest zgodna? "Zgodność z Polskim prawem" to można szeroko rozumieć.
"Niniejszy Regulamin został sporządzony w oparciu o przepisy prawa obowiązujące na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej i określa zasady działania Serwisu oraz świadczenia i korzystania z Usług. Regulamin określa prawa i obowiązki Użytkowników, a także prawa, obowiązki i zakres odpowiedzialności Fotka jako podmiotu zarządzającego i prowadzącego Serwis.
Czy są na to jakieś dowody? Czy jest dowód zgodności? Jeśli zgodność to w jakich fragmentach? Dla mnie ten przypis równie dobrze może być bzdurą machniętą na zasadzie ""to będzie brzmiało poważnie"". Żeby uchronić się przed roszczeniami prawnymi należy udoskonalić regulamin albo mieć odpowiedź na pytanie, które ja tutaj zadałem - czyli dowód. Czy dowód funkcjonowania regulaminu rzeczywiście istnieje? Jeśli tak to proszę o link.

Nie jestem złośliwy, trzeba portal zabezpieczyć na takie wypadki - wbiłby tu jeden mało poważny z drugim z adwokatem i by się zaczął sajgon.