Do czego właściwe służy ten portal skoro poznać tutaj nikogo się nie da ani umówić wiec wychodzi na to ze do wystawiania zdjęć do oceny ?
lista tematów
Do czego własciwe sluzy ten portal strona 3 z 3
woland: ludzie. Zjawisko trolingu czy hejtingu występuje na wszystkich portalach społecznościowych - FB jest wręcz wylęgarnią, podobnie YT i tym podobne serwisy. Na tych serwisach dzieje się podobnie - kasują jedno konto trol zakłada kolejnych 20. Jest to zjawisko, które, niestety, przybiera na sile - wyjaśnienie tego zjawiska wymagałoby sporego socjologicznego wyjaśnienia - tu nie miejsce na to.
Jasne, co do tego pełna zgoda, jednak FB przez różne ograniczenia stara się z tym walczyć aby utrudnić takim ludziom życie w internecie bo im szybciej ktoś usuwa konto tym bardziej się odechciewa zwykłym ludziom robić takie rzeczy. Niestety nawet tutaj zauważyłem, że FB często nie ogarnia w różnych krajach sprawa się to z różną skutecznością wiem, że akurat nasz kraj do tych gdzie FB ma wysoką skuteczność nie należy. Przykładowo widziałem gimnazjalistkę która chodzi ( o zgrozo) do szkoły gdzie są klasy mundurowe a na swoim FB piszę takie rzeczy, że o Ukrainie, że jak by dać jej karabin i powiedzieć, że wywołujemy im wojnę to mniemam, że po tym co pisze była by na niej niczym stary SS`an ( np pisała coś o Ukraińskiej krwi jako wrogiej krwi przy wielu postach łącznie z tym w którym wygraliśmy mecz z Ukrainą na Euro). FB nie widzi w tym nic łamiącego standardy społeczności a domyślam się, że w innym kraju miała by już automatycznie odpowiedni służby w domu, rozmowę z psychologiem w ekstremalnych przypadkach z psychiatrą, żeby stwierdzić, że jest poczytalna.
Co do tego, że ludzie są odpowiedzialni pełna zgoda nie mam co do tego wątpliwości i nasz kraj ma duży problem jeśli chodzi o wartości moralne i jest to ogólnie grubszy temat. Nie zmienia to faktu, że podobnie jak uważam, że Ci którzy siedzą w Polskim dziale moderacji też mogli by ruszyć 4 litery aby wyrównać do poziomu innych cywilizowanych krajów, tak samo uważam, że na tej stronie jest już to puszczone w samopas bez żadnej wyobraźni. Przekłada się na to wiele problemów i zgodzę się, że nigdy nie uda się tego zrobić w 100 % jednak, można na pewno robić więcej bo na świecie ogólnie nie jest za ciekawie i jak pozwolimy sobie na to by w necie światopogląd młodych ludzi kreowały prymitywne instynkty wywołujące jedynie negatywne reakcje to, patrząc na to co się już dzieję na świecie kiedyś przyjdzie nam wszystkim za to zapłacić...
I swoją drogą jesteś pierwszą osobą, która potrafiła mi odpowiedzieć na mojego posta od 8 lipca 2016 gdzie po raz pierwszy napisałem, że nie spodobało mi się działanie moderatorki i to jaki przykład daje na czacie. A dlaczego łączę to z tym co pisała tamta dziewczyna na FB zapytasz ?
Otóż, od zaczyna się od rzeczy małych takich, jak hejtowanie i arogancka postawa wobec innych w internecie, a kończy właśnie tak jak było to widoczne na tablicy tamtej dziewczyny i serio uważam, że chodź na każdej stronie w naszym kraju jest z tym problem to tym bardziej na fotce powinny być etaty dla tych którzy moderatorami więc możesz to pokazać temu kto tu dowodzi i z racji tego, że jako jedyny od 8 lipca napisałeś coś sensownego na poziomie uważam, że nadajesz się do tego aby taki etat dostać i nie siedzieć tu za darmo, po żebym jak i reszta nie musiał wchodzić i patrzeć, na jakieś ogry bez mózgu co kreują się na wielkich gangsta manów, oraz na dziewczyny które jako motto życiowe stawiają sobie " mam w dupie wszystkich i wszystko" bo kiedy na nich patrzę zastanawiam się co będzie za jakiś czas jak będę ja kiedyś miał dziecko i jaki to będzie miało na niego wpływ jak kiedyś założy tu konto bez mojej wiedzy i spotka takich .... ( tu pada niecenzuralne słowo). Serio, to zastanawia mnie najbardziej, skoro ja widzę problem a reszta go nie widzi to co będzie za 10 lat. Ale jak sam napisałeś to nie zależy ode mnie, to zależy od ludzi....