Zakupiłem przez sms i nie został a aktywowana. Ktoś mibto wyjaśni?
lista tematów
Gwiazda
Wyloguj sie i zaloguj ponownie,powinno zaskoczyc ;) Lub skontaktuj się z działem Helpdesk poprzez formularz kontaktowy www.fotka.pl/kontakt#formularz
tez mialem wiele razy problem z aktywacja tej uslugi. Dzis po raz kolejny mam sprzeczne informacje . W sms-ie mam informacje pozytywna ,oplata zostala pobrana nawet dwa razy,a realnie "gwiazdki" nie mam. Czekanie na odpowiedz ze strony "fotki" rowniez trwa dlugo
Jak mi to potwierdzisz w stu procentach to ci wyśle winko :) jak tu jestem o kolejności nic takiego nie było .
Konto usunięte: oplata zostala pobrana nawet dwa razy,a realnie "gwiazdki" nie mam. Czekanie na odpowiedz ze strony "fotki" rowniez trwa dlugo
Z jakiej macie sieć Karty. Subskrypcja dostępna jest w sieciach GSM: T-MOBILE, Orange, Plus, Play.
Zawsze tak było, jest i będzie.
Poszukaj w forumowej "szukajce" wątków o tym bystrzaku lub zapytaj tu: http://www.fotka.pl/kontakt#formularz .
Konto usunięte: Z jakiej macie sieć Karty. Subskrypcja dostępna jest w sieciach GSM: T-MOBILE, Orange, Plus, Play.
Jeżeli opłata została pobrana rodzaj sieci ma najmniejsze znaczenie.
Pakiet powinien aktywować się dość szybko, aczkolwiek jest na to czas 24h (?).
Dodam jeszcze, że problem z aktywacją Pakietu może tkwić po stronie firmy pośredniczącej w świadczeniu usługi.
Wszelkie problemy warto zgłaszać przez linkowany powyżej formularz :-).
W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na pw, postaram się doradzić lub przekieruję we właściwe "miejsce".
Pozdrawiam ;-)
Oj nie było i mnie takim czym w 100 % nie przekonasz kupowałem i pakiet od i zero czekania za dawnych lat ;)
a co to tego to tylko to Jeśli wysłałeś SMS, aby wykupić dostęp do Klubu Gwiazd, i pomimo posiadania środków na koncie, nie zostałeś obciążony, skontaktuj się z operatorem swojej sieci komórkowej.
Podczas rozmowy, będziesz musiał podać pracownikowi infolinii kilka bardzo ważnych informacji:
- podaj nazwę usługi, którą chcesz aktywować (FOTKA SMS MT);
- przedstaw swój problem (wysłałeś SMSa i pomimo posiadania pieniążków na koncie, nie zostałeś obciążony);
- numer na jaki wysłałeś SMSa;
- treść SMSa, którego wysłałeś na wyżej wymieniony numer;
- data i godzina wysłania SMSa;
Numery infolinii, do działu obsługi klienta poszczególnych operatorów sieci komórkowych:
T-mobile: 602 900 000
Orange: 510 100 100
Plus: 601 102 601
Play: 790 500 500
morze teraz co ta fotka robi bałagan z siebie .
Czytasz czasem co cytujesz? ;>
Konto usunięte: Jeśli wysłałeś SMS, aby wykupić dostęp do Klubu Gwiazd, i pomimo posiadania środków na koncie, nie zostałeś obciążony, skontaktuj się z operatorem swojej sieci komórkowej.
"...pomimo posiadania środków na koncie, nie zostałeś obciążony..."
User wyraźnie napisał, że środki z konta mu pobrało - został obciążony.
Po co ma się kontaktować z siecią?