Vko
Vko
  9 listopada 2014 (pierwszy post)

Juz kurde nie mam mocy do tych fikcyjnych kont... Moze by tak zakaz wklejenia linków w podpisy i opisy?

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  9 listopada 2014

Cześć :-)

Konto usunięte
Konto usunięte: Juz kurde nie mam mocy do tych fikcyjnych kont... Moze by tak zakaz wklejenia linków w podpisy i opisy?

Nie wiem czy da się ogarnąć takie ograniczenie, pomyśl o userach/kach, którzy/re przestrzegają regulaminu i wklejają linki np. z YT :P.
A fejki często stosują rożne sztuczki celem ukrycia od razu widocznego www, więc najlepszym/dostępnym wyjściem jest zgłoszenie nieregulaminowych opisów/postów/wpisów/komentarzy poprzez kliknięcie odpowiednio w: profil/button "Zgłoś naruszenie", używając http://www.fotka.pl/kontakt#formularz, kliknięcie w róg komentarza, gdzie jest do tego odpowiednia opcja "Zgłoś spam", w przypadku pw jest podobnie.

Przy czym pamiętaj o zachowaniu umiaru i rozważnym zgłaszaniu :tak:.
Vko
Vko
  10 listopada 2014

Tylko kogo te linki z yt tak naprawdę interesują ;D

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  10 listopada 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko kogo te linki z yt tak naprawdę interesują ;D

Jeżeli kogoś nie interesują może w ogóle nie klikać w nie, następnie przeglądać profil lub przejść do następnego.
Posiadanie profilu i zamieszczenie w nim treści jest indywidualną sprawą każdego usera/ki, którą trzyma w ryzach regulamin, a nie upodobania osób trzecich :-).
Avatar użytkownika mlfs1988plmlfs1988pl
Reputacja: -31 | BluzgometrTM: 372
mlfs1988pl
  10 listopada 2014

Problem z fejkami można rozwiązać w sposób, powiedzmy, automatyczny. Wystarczyłoby stworzyć skrypt, który wysyłałby zapytanie np. do Google Images z wybranym zdjęciem, celem sprawdzenia, czy zapytanie nie zwróci czasem 685665256 wyników. Jeśli zdjęcie widnieje na iluśtam innych stronach -> automatyczna blokada konta delikwenta. Nie jestem pewien, ale chyba na podobnej zasadzie działa zgłaszanie fejków na Facebooku (często zgłaszam fałszywe konta i w wielu przypadkach są one blokowane już po kilku sekundach - nie sądzę aby robił to człowiek).

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.