kryss2307
kryss2307
  12 kwietnia 2018 (pierwszy post)

dlaczego nie decydujemy jak długo mamy żyć, i kiedy chcemy umrzeć?!

BabaxJaga
Reputacja: -2128 | BluzgometrTM: 15
BabaxJaga
  27 maja 2018

Lodka, ja pisałam do Mariomagdalena, nie anektuj go tylko dla siebie, chcę doświadczyć łask pańskich, a więc wynocha

moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM

BabaxJaga
BabaxJaga
  27 maja 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Odkryłam twoją nową cechę-tchórzostwo xd łatwiej ci się oskarża byt który nie ma twarzy jak konkretne osoby odpowiedzialne za wprowadzenie np niezdrowej genetycznie modyfikowanej żywności, skażenie terenu, powietrza i wody?

a dlaczego twoja bozia nie wtrąci do piekła tych trucicieli? na co czeka?
przecież przez takie działanie pomniejsza stan pogłowia swojej trzody

a tak na poważnie, nie oskarżam bozi tylko ludzi, którzy ją stworzyli,
nie wierzę w boga więc nie mogę winić czegoś co nie istnieje

moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć

RedRiding1978
RedRiding1978
  27 maja 2018

No właśnie... nie boisz się Boga, bo zakładasz, że nie istnieje, ale panicznie boisz się ludzi, bo mają konkretną twarz i wiesz że zrobiliby ci kuku. Jakie to wygodne d83dde04 a jakie bohatyrne d83dde04d83dde02

BabaxJaga
BabaxJaga
  27 maja 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: No właśnie... nie boisz się Boga, bo zakładasz, że nie istnieje

boję się pustki umysłowej, wiedza to strawa mojego jestestwa

Konto usunięte
Konto usunięte: ale panicznie boisz się ludzi

boję się ludzkiej głupoty, ludzi raczej nie

Konto usunięte
Konto usunięte: bo mają konkretną twarz

tych z konkretną i niekonkretną tak średnio na jeża

Konto usunięte
Konto usunięte: i wiesz że zrobiliby ci kuku

a może byłoby odwrotnie?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie to wygodne

zupełnie jak klęcznik

Konto usunięte
Konto usunięte: a jakie bohatyrne

jam bojąca i pokorna, no cholernie pokorrrna

moja ewangelia

MariuszMariu
MariuszMariu
  27 maja 2018

Później odpisze a Panią BabaxJaga będe musiał zignorować ze względu na jej ironiczno bluźnierczy ton wypowiedzi (robienie sobie żartów z świętych KK - Marii Magdaleny)

Radeczekk93
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 14
Radeczekk93
  27 maja 2018
MariuszMariu
MariuszMariu: A KK nie może upaść bo jest świety jako że przez Jezusa powołany do życia.

Jezus to potężna manifestacja Boga w Duchu Całości zawarta..Przez całe życie był przeciwny Kościołom i za to gnębił kapłanów...Tłumaczył, że drogą do Boga jest tylko i wyłącznie poprzez świątynie własnego serca. Kościół został zbudowany na Jego krzywdzie przez Św. Piotra, który kilkakrotnie wydał go Rzymianom...zaś musiał uciekać z Marią Magdaleną i dziećmi... "Kamień na kamieniu tu w tym murze nie zostanie" tak mówił - za około 30 lat tak się stanie :)
BabaxJaga
BabaxJaga
  28 maja 2018
MariuszMariu
MariuszMariu: a Panią BabaxJaga będe musiał zignorować ze względu na jej ironiczno bluźnierczy ton wypowiedzi (robienie sobie żartów z świętych KK - Marii Magdaleny)

panie, pan jesteś blużniercą, pan piszesz, że wyznajesz nauki chrystusowe, a zbłąkanej czarnej owcy nie okazujesz pan ani wsparcia, ani miłosierdzia tylko masz pan zamiar ją zignorować, to nie po chrystusowemu,
czy pan aby wiesz kim była Maria Magdalena? panie!!! to była wielka grzesznica, pański nauczyciel jej wszystko odpuścił, a pan mi pomocy i łask pańskich odmawiasz, pan się plecami do mnie odwracasz? do diabła z takim miłosierdziem,
a idż pan w cholerę

PS Mariomagdalenie wszystko doniosę komu trzeba, za brak miłości do bliżniego swego nieba nie "budiet"
PS oświeć mnie kotku, co mówi biblia o pomnikach i obrazach tworzonych przez człowieka na podobieństwo pana wszechmogącego i dlaczego ludzie przywłaszczyli sobie boskie prawo do wyświęcania skoro leży to tylko i wyłącznie w gestii najwyższego, cosik chyba nie jestem na bieżąco, może przeoczyłam jakieś dyrektywy wydane w międzyczasie?

moja ewangelia

MariuszMariu
MariuszMariu
  29 maja 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: MariuszMariu: To Ty nie rozumiesz że, Jezus to drua osoba boska. Po 1. Jezus był człowiekiem. Tak jak ty, ja i każdy inna osoba. Jego boska cząstka to jego dusza. Taka samo jak u ciebie, mnie i każdej innej osoby. Wyobraź sobie, że by żyć musiał się narodzić, jak każdy, jeść, jak każdy, pić, jak każdy. Zapewne też chodził do ustępu, miewał biegunki i zaparcia. Jak każdy inny człowiek. Po 2. Żeby zrozumieć pojęcie kościoła jako wspólnoty ludzi, musiałbyś cofnąć się do czasów bardzo odległych. Już starożytni gromadzili się w wyznaczonych do tego miejscach, w których odprawiali kult nieznanej im siły, umownie nazywając ją Bogiem. Takie miejsca nie służyły tylko do klepania paciorków i składania dzieci w ofierze, jako formy nieskalanej grzechem i na przebłaganie za złe uczynki które miało w ich imieniu odkupić, ale również wymieniali się wiadomościami, uprawiali coś w rodzaju filozofii, ich starszyzna wydawała rozporządzenia dla reszty społeczności, nakazy i zakazy by dana cywilizacja mogła przetrwać(dzisiejsza forma parlamentu) doświadczeniem, uczyli się pisać, czytać itd. Ty skupiłeś swoją uwagę na obecnym kościele czyli zapasionych oligarchach którzy posiadają wypasione bryki, konta w bankach i na owieczki wołają módlcie się i umartwiajcie, a w tym czasie ich zapasieni hierarchowie jadą do domów uciech. Kościół w tej formie nie przetrwa, nie z tymi hierarchami których ma i potrzebuje katharsis jak nigdy dotąd. Nie ludzi, bo ci są względem nich niemalże św.

Jezus to przede wszystkim różnił się ode mnie i od Pana bez grzesznoscią. Z tym jedzeniem i piciem to Pan nic nie rozumie. On był w stanie "z marszu" rozpocząc post na pustyni, którego zwykły człowike bez uprzedniego przygotowania nie podejmie bo skończy w szpitalu. Czynił cuda i oprócz duszy przenikał Go Duch Sw. oraz był w jednosci z ze swoim Ojcem bez którego nic uczynic nie mogł. Pana Duch Św. nie przenika sadzac po tym co Pan pisze. Kult nieznanej siły porownuje Pan do KK, ktory czci Boga , którego zna. Boga, który się objawił w Piśmie Św. nie da się porównac do żadnego innego i jest On znany, na tyle na ile sie dał poznac w Słowie Bożym. Pan widzi w KK samo zło bo Pan się boi dostrzec dobro, swiętych KK i to że KK jest święty bo powołał Go sam Jezus. A upadek KK to tak samo jak końce świata były ogłaszane już wiele razy i na ogłoszeniach sie skończyło.

Konto usunięte
Konto usunięte: MariuszMariu: Nie podajesz żadnych konkretów, ani nie przeczytałaś moich wcześniejszych postów między innymi o zmartwychwstaniu.A czymże jest to zmartwychwstanie? Czyżby ODRODZENIEM się do innego, lepszego w naszym pojęciu życia? Czy tylko w naszej religii to pojęcie funkcjonuje, a w innych nie?! Pojęcie zmartwychwstania, wcale nie wymyśliła biblia, a tylko je zobrazowała, uprościła, byś ty mógł ją pojąc. Nadała jej określonych cech....

Zmartwychwstanie jest przejściem Chrystusa, wraz z duszą i ciałem, od śmierci do innego życia poza czasem i przestrzenią. Jego ciało po zmartwychwstaniu jest to samo, ale nie takie samo. Jest tym samym ciałem, które zawisło na krzyżu, ze śladami gwoździ i włóczni, ale nie takim samym, gdyż przekracza prawa natury te nam znane a jest zapowiedzią praw natury, których nie znamy a poznamy je dopiero po końcu świata. Z naszymi ciałami po zmartwychwstaniu stanie się to samo. Zmartwychwstanie Jezusa od zmartwychwstań pogańskich bożków różni się nie powtarzalnoscią bo oni zmarwtychwstawali co roku i udokumentowaniem na kartach Biblii. To nie Biblia wymysliła zmartwychwstanie, tylko zmartwychwstanie było powodem powstania Biblii.

Konto usunięte
Konto usunięte: MariuszMariu: Kosciół Katolicki nie kreuje Boga, tylko przedstawia Go takim jakim jest na prawdęKościół katolicki kreuje Boga, bo nikt nie wie jaki On jest. Nawet sam papież. Bóg, to energia i tylko dla lepszego twojego samopoczucia nadano mu imię typu...

Sw. Hieronim powiedział: „Kto nie zna Pisma Świętego, ten nie zna Chrystusa”. A sam Jezus mówił że On i Ojciec są jednością. Boga znamy na tyle na ile chciał byśmy Go poznali objawiając nam się w Biblii.

Konto usunięte
Konto usunięte: Janettt92: Na siłę próbujesz uświadomić innych, a to jest irytujące jak łażący po domach Jechowi...Bo to jest Jechowy kotek. Oni uznają Boga jako byt doskonały, Jezusa jako jego syna, matkę jako dawcę życia,ale nie uznają niepokalanego poczęcia. Tyle że sami się w tym motają, bo jeżeli był syn i brat, to musiał być ojciec.... w takim razie jak się to stało? Bóg zstąpił z nieba by zapłodnić Maryję, albo Jezus nie jest Bogiem

Po co Pan prubuje byc teologiem skoro Panu nie wychodzi i nie odróznia Pan nawet Jehowych od Katolików. Maryja poczęła z Ducha Św i to był cud a nie zapłodnienie.

Radeczekk93
Radeczekk93: MariuszMariu: A KK nie może upaść bo jest świety jako że przez Jezusa powołany do życia.Jezus to potężna manifestacja Boga w Duchu Całości zawarta..Przez całe życie był przeciwny Kościołom i za to gnębił kapłanów...Tłumaczył, że drogą do Boga jest tylko i wyłącznie poprzez świątynie własnego serca. Kościół został zbudowany na Jego krzywdzie przez Św. Piotra, który kilkakrotnie wydał go Rzymianom...zaś musiał uciekać z Marią Magdaleną i dziećmi... "Kamień na kamieniu tu w tym murze nie zostanie" tak mówił - za około 30 lat tak się stanie :)

Jezus do synagogi chodził, więc przeciwny nie był a jego konflikt z rzydowskimi kapłanami był z powodu ich pychy i krnąbrnosci. Cała reszta to Pana prywatna teologia.
AmongUs
Reputacja: -519 | BluzgometrTM: 15
wpis jest ukryty
AmongUs
AmongUs
  29 maja 2018

One pragna innego rodz

AmongUs
AmongUs
  29 maja 2018

rodzaju wsparcia xd

RedRiding1978
RedRiding1978
  29 maja 2018
MariuszMariu
MariuszMariu: Sw. Hieronim powiedział: „Kto nie zna Pisma Świętego, ten nie zna Chrystusa”. A sam Jezus mówił że On i Ojciec są jednością. Boga znamy na tyle na ile chciał byśmy Go poznali objawiając nam się w Biblii.

Zindoktrynowany umysł zapatrzony w jeden punkt. Po 1 pismo św powstało długo, długo po śmierci apostołów. Jaka jest więc jego wiarygodność w opisie prawdziwych wydarzeń i ludzi? Po 2 dlaczego tylko 4 ewangelistów skoro było ich 12 w tym Judasz? Po 3. inne religie, kulty które istniały przed Chrystusem też mowią, o odrodzeniu, zmartwychwstaniu. Religia katolicka nie jest w tym odosobniona. Skąd więc ludzie pradawni wiedzieli o czymś takim teologu od siedmiu boleści?! Powiedziałam ci i tego się trzymaj... rozgarnięty człowiek obali każdy twój argument i nawet wysilać się bardzo i szukać materiałów do tego nie musi, więc odpuść tą katechizacje
RedRiding1978
RedRiding1978
  29 maja 2018

Pismo św nie zostało spisane przez apostołów, tylko na podstawie ich przekazu kolejnym już osobom. Jaka pewność, że nic nie zostało zmienione, przeinaczone?! Pewne jest tylko to, że ktoś taki jak Jezus żył i umarł w sposób opisywany przez Pismo sw, bo na to istnieją dowody.

MariuszMariu
MariuszMariu: Jezus to przede wszystkim różnił się ode mnie i od Pana bez grzesznoscią

Wcale nie byl aż tak ułożonym człowiekiem jak pani myśli.... ale o tym też pani zapewne w Piśmie św poczytała i wysnuła podobne wnioski do moich i ja pani tego uświadamiać nie muszę d83dde04
bozaowieczka
bozaowieczka
  29 maja 2018

"Boże, choć Cię nie pojmuję, jednak nad wszystko miłuje. Nad wszystko, co jest stworzone, boś jest dobro nieskończone."

BabaxJaga
BabaxJaga
  29 maja 2018

Lodka, "siostro" ma cholerna, dlaczego Mariomagdalen zwraca się do ciebie per pan?
mam nadzieję, że to tylko chwilowa niesubordynacja?
takie wyjście przed szereg jest niedopuszczalne, nie ma zmiłuj, powinnaś nałożyć na niego klątwę i nie dawać rozgrzeszenia,
mam nadzieję, że nie był objęty dyspensą

moja ewangelia

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.