lista tematów
Rzeczy strona 1 z 2
Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?
Jak zawita u ciebie sam po to tak, jeżeli nie przyjdzie po to w przeciągu miesiąca to oddaj cichu biednym lub wywal na śmietnik.
Minini: Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?
Oczywiście że oddać to nie są Twoje rzeczy,, żebyś sie nimi rozporządzała. Nad czym Ty sie zastanawiasz jeszcze?
Minini: Chciałabym zapytać czy powinnam oddać swojemu byłemu chłopakowi jego rzeczy tj. Koszulki, zdj.z dzieciństwa itd ?
Oczywiście ze powinnaś mu oddać. Zwłaszcza zdjęcia z dzieciństwa. Dziewczynę może mieć lepszą a dzieciństwo tylko jedno.
Jak już napisano przywłaszczenie cudzych rzeczy nie jest zgodne z prawem, niezależnie od wartości. O ubrania możesz zapytać czy będzie je nosił ale zdjęcia pewnie będzie chciał.
Jedynie pamiątki które dostałaś od niego możesz wyrzucić lub zachować.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Serio o takie rzeczy trzeba pytać?
Oddej mu to wszystko. To że się z kimś rozstało nie oznacza, że trzeba robić sobie jakoś na złość, a zdjęcia z dzieciństwa to raczej ważna pamiątka i taka której raczej nie da się odtworzyć, jeśli to zdjęcia z kliszy jeszcze. Eh.
Oddej mu to wszystko. To że się z kimś rozstało nie oznacza, że trzeba robić sobie jakoś na złość, a zdjęcia z dzieciństwa to raczej ważna pamiątka i taka której raczej nie da się odtworzyć, jeśli to zdjęcia z kliszy jeszcze. Eh.
to się rozumie samo przez się, będziesz fair wb niego i siebie samej
Konto usunięte: Jak zawita u ciebie sam po to tak, jeżeli nie przyjdzie po to w przeciągu miesiąca to oddaj cichu biednym lub wywal na śmietnik.
Irys dodaj, jak zawita do ciebie z kwiatami, jak bez to wywal go na śmietnik lub po cichu oddaj go biednej
koniecznie za zwrotnym potwierdzeniem odbioru
albo i gorszą, przecież nie można wykluczyć, że dupnie
Konto usunięte: Jak już napisano przywłaszczenie cudzych rzeczy nie jest zgodne z prawem, niezależnie od wartości
tak, i może ją pozwać do sądu o zwrot, tak jak Haidar Dodę, powinna być czujna
Rychu, a jak tak, to powinna je uprać i uprasować czy nie?
nic nie oddewej, sprzedej
moja ewangelia
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM
WCZORAJ już utracone, DZISIAJ jest w rękach naszych, a JUTRO? nie dajmy się choć JUTREM straszyć
moja wiara https://www.youtube.com/watch?v=TLgacbYRQ_I
mój dekalog https://www.youtube.com/watch?v=ITsL91vlIcM
Wszystko zależy od intencji i Twojego uczucia do tego chłopaka. Mnie na ogół pamiątki po byłych bolą, więc w przypływie emocji wyrzucam, czułem wtedy radość/uwolnienie od tej osoby ale czasem żałowałem. :) Moją jedyną pamiątką są dobre wspomnienia, negatywne wyparłem z pamięci i chyba to jest w tym najważniejsze. Bo po co rzeczy materialne zachowywać? Trzeba żyć dalej, przebaczyć aby kochać z większą mocą. :)
Ja osobiscie bym spalił, gdyz te przedmioty mają twoją energie to tak jak by były czescią ciebie, a to połaczenie nadal zostanie a to moze wpływac bezposrednio na twoj i jego przyszyły zwiaze, zawsze nalezy przerwac wszelkie nici wiazące nas z przeszłymi zwiazkami, na poziomie mentalnym, emocjonalnym bo to zawsze bedzie miało wpływ na nasze teraz, na harmonie naszego teraz 

Nalezy rozstawac sie w harmonii, bez zadnych pretensji, w pełnej akceptacji tego co jest i jak jest, trzeba byc poza grami osobowosci, silny duchem zawsze jest poza tymi grami odbywającymi sie w czasie i wszystkie traktuje jako cenne doswiadczenie, lekcje, jezeli tylko bedzie wstanie sobie uswiadomic to czego one go nauczyły, a zeby to stwierdzic trzeba patrzec na nie z poziomu serca czyli z poza osobowosci, dualnosci, własnie z poziomu serca (duszy) tak sie postrzega a to nie wiaze nas z kajdanami emocjonalnych i mentalnych gier jakie odbywają sie na poziomie osobowosci (gier iluzji) :)