Erf: Takie "dekoracyjne" czy gadają albo coś? :-D
faliste i kozy, takie odmiany, sa na dworze jako ozdoba w ogrodzie, rozmnażają się nawet latem, więc ja je sprzedaje, lub wydaję, bo jest ich wtedy za dużo i w tym roku skubane nawet zadziobały dwa młode, bo zajmowały im miejsce w domkach a one chciały na jajka znów usiąść, po kilka par mam z 2 czy tam 3 pary, jak robi sie ich za dużo to robi sie problem, nie sa oswojone, pozwoliłam im być papugami, papugi to cholernie bystre zwierzaki, bardzo szybko potrafią sie przyzwyczaić do człowieka i zanikają w nich "ptasie instynkty"
Erf: Ojaaaa. Też miałam sobie zostawić urlop na koniec roku i yh. Zazdro! :-D
mi za duzo w tym roku też nie zostało, zostawiłam sobie 3 dni specjalnie na przerwę świąteczną.
Erf: Masz bardzo... hm.. zdystansowane podejście do zwierząt
Pies akurat powinen raczej byc posłuszny, jak pozwolisz mu za duzo, to on szybko zaczyna rządzić i mysli , ze to Ty jesteś jego własnością a nie odwrotnie. Widać gołym okiem nawet na spacerach jak ludzie idą z psami na smyczach, kto kogo prowadzi:D
Dzisiaj był mój brat z półroczną córką, marudziła strasznie bo śpiaca była, otworzylam drzwi, pies siedział w przejściu i patrzył sie na mnie czy moze wejść do pokoju, pozwoliłam mu żeby młoda sie uspokoiła i zajęła troche sie psem

Dopiero jak powiedziałam ze moze wejść to wleciał, myślę ze nie ma w tym nic złego, tym bardziej ze kazdy pies nawet krótkowłosy posiada sierść którą często gubi, nie chcę widzieć na kanapach, panelach czy gdziekolwiek sierść a bywałam w takich domach gdzie widziłam ją wszędzie.
Erf: Chociaż jeśli faktycznie ciągle choruje i nie ma szans aby wyzdrowiał to takie męczenie go nie jest zbyt.
Kilka weterynarzy ją badało cos ma chore, ale nie powiem Ci teraz co, bo zapomniałam jakiś narząd nie pracuje jak powinen.