Konto usunięte: Jedna łyżka dziegciu potrafi "zniesmaczyć" cały półmisek frykasów.Pchając się do koryta trzeba o tym wiedzieć.Przecież generalnie wybieramy rząd a nie poszczególnych polityków(oczywiście to wielkie uproszczenie)
Generalnie, to każdy rozsądnie myślący wyborca, powinien głosować na program danej partii, a nie na samą nazwę i tzw poprawność polityczną. Partia, ta czy inna jeżeli realizuje swoje obietnice wyborcze ok. Jeżeli nie, to nie ma co liczyć na drugą kadencję. Nie znam kraju(poza Francją obecnie) który głosowałby przeciwko sobie. Sorry, ale to wygląda trochę tak: na złość babci, odmrożę sobie uszy... ale to nie babcię boleć będzie tylko ich.
Chcesz czy nie, to wybierasz polityków, z których ten rząd się składa czy składał będzie.
Konto usunięte: Czytając komentarze na ten temat śmiem twierdzić że 95% ludzi opiera swój osąd na podstawie tego,że widziało kiedyś na rynku beżowego uśmiechniętego studenta medycyny.Student był miły ,uśmiechnięty i jakoś tak bardziej egzotycznie urodziwy od miejscowych.Przecież taki to nawet muchy nie zabije,więc nie ma powodu go nie wpuszczać do naszego kraju:)
O Egipcie się nie wypowiem bo to by były drastyczne słowa:)
No wiesz, poza migotaniem komór w sercu, jest coś takiego jak zimna głowa i zdrowy rozsądek. Z Egiptem domyślam się o co chodzi i jakie są zdania chociażby naszych rodzimych "pań" na ich temat, ale nie można wszystkich wrzucić do jednego gara i gotować na wolnym ogniu :) Trafiła się już któraś z kolei.... która najprawdopodobniej trafiła na szajkę handlarzy ludźmi
Konto usunięte: Przepraszam pewnie źle to napisałem:) Ale chodziło mi o to że w okresie wojennym wobec groźby śmierci jeden gwiezdny kapował drugiego,być może aby samemu przeżyć.Dzisiaj nie musi już nikogo kapować,bardziej opłaca mu się współpracować z innymi gwiezdnymi ,aby żadnego przyczółka nie oddać Polakom.I moim zdaniem tak się dzieje.Co mi za różnica czy haracz pobiera ode mnie mafia pruszkowska czy gdańska skoro i tak biorą taką samą kwotę.Najcelniejszym nazewnictwem dla dzisiejszych partii z piedestału jest nie PO czy PIS,powinno się to nazywać POPIS:)
Aż tak bardzo jak Ty, to bym nie generalizowała, bo jednak są różnice i to dość jaskrawe...rząd Dyndały, dał renty żydom? Dał! ile? po 100 euro! ile to jest? ano 500 zł ktore dzisiaj rzygają polskim dzieciom. Zamknął stocznie? Zamknął! A dla kogo one były konkurencją, kto za to zapłacił? Niemieszki! Sprzedał częstotliwości i pasma na wypadek wojny?! Ano sprzedał a komu one przeszkadzały?! Ano tym którym się dzisiaj tak śpieszy do koryta, że chcą Majdanu. Co to za szumowiny...?! Ano wszyscy, wszystko wiedzą zwłaszcza po otwarciu archiwum IPN. Ty ich nie widzisz, albo widzieć nie chcesz. Nie wszystko też można i da się załatwić w czasie tak krótkim, bo nie jesteśmy sami na tej szerokości geograficznej i z innymi krajami też liczyć się musimy. Na chybcika to właśnie tylko konstytucje zmienić o 3 nad ranem chcieli a po co?! Ano po to by dać żydkom i zyskać ich przychylność. Tobie zapewne chodzi o podatki ale chyba CIT też przeczyłeś, a poza tym, nawet gdyby nie, to na chleb Ci nie brakuje, głodny jak niemal cała wschodnia część Polski nie chodzisz, w śmietnikach chleba jak oni, nie szukasz, prawda?! Popieram więc w całej rozciągłości obecną politykę tego rządu poza drobnymi wyjątkami, o których wspomniałam wcześniej.
Konto usunięte: Nie znam takiego rządu ,który wybrany, wnosi swoją prywatną kasę.A pieniążkami innych to chyba każdy z nas lepiej lub gorzej byłby w stanie się rządzić,nic przy tym nie tracąc a jakże wiele zyskując.
Bo rząd nie ma swoich pieniążków, ale może je zabrać oszustom podatkowych, naciągaczom i dać je Tobie, ale nna to potrzeba trochę czasu i cierpliwości. Wszak nie od razu Warszawę zbudowali prawda?! Trochę, to jednak trwało....
Konto usunięte: Mnie się to widzi tak samo , jak z filmu o przygodach Franka Dolasa:)Wątek obozu włoskiego.Gdzie Franio zagrzewa gromkim "huuuurrrraaaaa" biegnących Włochów ,podczas gdy sam zmienia kierunek "natarcia":)
Chyba masz za dużo kredek, a ja jak widać ,same ołówki .... :)