Na komórce wchodzę bezpośrednio na stronę podglądacza. Jeśli chwilę mnie nie było (zapewne tyle, by sesja wygasła), to wejście przekierowuje mnie na URLhttps://api.fotka.com/v2/user/keepalive/?login_auto=%2Fpodgladacz i mym oczom ukazuje się JSON z moimi danymi. Muszę drugi raz wejść by zobaczyć poprawną stronę.
Najnowszy Chrome, Android 9
Przekierowanie na API przy pierwszym wchodzeniu strona 1 z 2
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Próbuje odtworzyć ten błąd i mi nie wychodzi :< Można to zgłosić do Fotka Team.
Próbowałem z :
Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; Pixel 2 XL Build/PPP3.180510.008; wv) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Chrome/67.0.3396.87 Mobile Safari/537.36
Pod SM-G965 oraz SM-G925F
Mój UA jeśli logika używa tego do routingu:
Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; Redmi Note 5) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/78.0.3904.108 Mobile Safari/537.36
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Podałem UserAgent, więc przeglądarka. Najnowszy Chrome na Android 9.
Z resztą, napisałem o tym w ostatniej linijce pierwszego postu :)
Jest szansa by to poprawić? Bo dość irytujące.
W jaki sposób usunięcie lokalnej historii przeglądarki wpływa na routing po stronie serwera, bo nie rozumiem sugestii?
Nie jestem pewien jak napisałem *można spróbować ,miałem kiedyś podobny problem na Android 9 usnąłem historie oraz ciasteczka , i problem minął.... Lub historii witryny fotka , chciałem pomóc :)
Dzięki za próbę pomocy, ale fajnie, jakby ktoś techniczny z zespołu znający kod zabrał głos w zgłoszeniach technicznych.
To po kiego jest dział Fotka, jeśli nie do takich zgłoszeń? Ech, człowiek robi darmowe QA, to i to oleją ;)
No nic, zgłoszone, zapomniane, EOT.