Fejk epidemia strona 2 z 4
Jednakże jesli ktoś chce umieścić takie zdjęcie na swoim profilu z wlasnej woli-może. :)
No mówimy o fake profilach :) każdy może sobie ściągnąć z sieci dajmy na to 10 fotek jakieś osoby i podać się za nią :) jesteście w stanie to zweryfikować? Nie wydaje mi się :) równie dobrze może być to autentyczna osoba zakładająca konto pod jakaś absurdalna np. Nazwa...
Problem jest tu spory a rozwiązania ani widu ani słychu :/
Przed tym zdjęcia sa usuwane a jesli użytkownik nie wyślę takiego zdjęcia - konto jest blokowane na stałe.
Fejki sa i beda, sa wszedzie nie tylko tutaj! Wiec pisanie ze "problem jest tu spory" jest nie na miejscu, bo gorsze rzeczy dzieja sie na takim czyms jak fejsbuczek czy instagram.
Spokojnie skąd tyle nerwów? Nie rozumiemy się troszeczkę ale już machnę ręka...
A to ze gorsze rzeczy dzieją się gdzieś za rogiem to żadne usprawiedliwienie
W takim razie napisz tak, żebym zrozumiala Twoj przekaz, ja chętnie porozmawiam. :)
Administracja powinna trochę inaczej podejsc do weryfikacji zdjęć, czyli potwierdzania ze dana osoba nie jest fejkiem. Ten znaczek ktory aktualnie widnieje na profilu jako profil zweryfikowany jest bardzo mylacy.
Czyli sumiennie wykonujecie swoje nie zawsze przyjemne dla oka obowiązki... Hip Hip HURA HURA HURA na cześć moderatora !
W 89% daje i to akurat jest wystarczające... ole się wie jak z tego korzystać XD
Poza fejkami jest też sporo (nawet całe mnóstwo) profili które (np w moim przypadku) dają NIE (X znaczy). Z reguły blokuję takie profile i o dziwo jakiś czas potem te same profile znów dają mi X. A z tego co wiem nie można ot tak zdjąć blokady nałożonej przez kogoś. Magia?! Chodzą słuchy że to fotka zakłada takie lewe profile celowo zaniżając komuś średnią. Ile w tym prawdy... nie wiadomo 🙄 Co do fejków są to ponoć konta osób które wrzucają zdjęcia osób z rodziny np babci czy dziadka bo nawet takie profile do mnie zaglądają 😄
https://fotka.com/pomoc
Przede wszystkim fejkowe konta nie posiadają na profilu podanej miejscowości. Tak myślę. I myślę że powinno to być obowiązkowe...
Zresztą jak ktoś już tu wspomniał to walka z wiatrakami. Tu fejki na fejsie fejki a na instagramie gołe dupy i propagowanie narkotyków. Na insta zgłaszałem każdy profil gdzie na zdjęciach była trawka. Użytkownicy się nie kryli z niczym bo na zdjęciach i tzw ''insta story'' widać było uśmiechnięte gęby. Niestety... Instagram nie dopatrywał się niczego złego ani we wciąganiu wszelakiej maści proszków ani w jaraniu zielska. To jest dopiero porażka...