Witajcie!
wychodząc Wam na przeciw, dajemy Wam drodzy czatownicy możliwość przedstawienia nam swoich pomysłów na czat w serwisie fotka.pl. Piszcie śmiało co byście chcieli dodać, zmienić.
Każda propozycja zostanie przez nas rozważona.
Czekamy na Wasze wszystkie propozycje.
Pozdrawiam,
Ela
[Czat] Wasze propozycje na Czat strona 11 z 14
A po chu nam to radio? Nie mozna sobie wlaczyc z przegladarki jakiegokolwie? Uparli sie na radio, kuzwa. Znow beda sie bawili glosniczkami na liscie userow.
Osobiscie tylko do tej funkcji uzywalem radia. Zeby sobie troche pomrugac.... bo w gruncie rzeczy lecial w tym radiu taki szit, ze az nogi same sie rwaly - do wyjscia.
Oczywiście, że można sobie włączyć samemu to radio, ja mam swoją muzykę i radia nie słucham, ale zobaczymy sami jak to będzie w ogóle i czy opłaca się wprowadzać radio.
Ja wpadłem teraz na taki świetny pomysł, w sumie samo na głowę mi się to przyjęło, ale wiecie może to coś zmienią i w ogóle i będzie jakoś ciekawie.
Zacznę od tego, takie coś jak pasek usera, gdzie dowiemy się ile spędziliśmy na czacie i coś takiego jak ranga usera, abyśmy wiedzieli jacy jesteśmy na czacie, przykładowo nowicjusz, gaduła i wyjadacz czatu, czas spędzany w godzinach, przybliża nas do uzyskania tej rangi na czacie.
Następnie pomoc, trochę bardziej rozwinięta, a nie tylko takie coś jak teraz, nawet nie jest to odświeżane i wygląda jak wygląda, czyli po prostu beznadziejnie, ten design jest trochę jak za czasów starego czata. Niektórym się to podoba, zaś mi nie.
Ogólny wygląd, zmiana tła by wyglądała tak, iż mamy 3 domyślne tła do wyboru i swoje jakieś, gdzie możemy je zapisać, oczywiście jakieś menu aby można było by dokonać tych zmian z możliwością zapisu, dodatkowo możliwość zmiany czcionki np na Arial, to by też się przydało.
O radiu myślałem też, ale nie chcę aby było tak samo jak kiedyś i dochodzę do wniosków, że jest ono zbędne, iż dla mnie nie ma znaczenia gdzie i jakiej słucham muzyki, a jak wyżej widzę, zabawa nie słuchanie, to nie ma najmniejszego sensu na ten pomysł.
jakoś jestem na nie.. ale nie mam nic przeciwko żeby każdy osobiscie miał wgląd do swojej (i tylko swojej) liczby godzin spedzonych na czacie.
ojeju niee.. niech wszyscy maja taki sam. na czacie nie można wprowadzać takich "ulepszeń" bo by się bajzel zrobił.. jeszcze coś takiego ja "własne tło" nie było.. ale predzej jestem za zmiana profilu (na stary) niż bawieniem w tła na czacie :P
po 1. pamiętajcie, że czat stoi na flashu i wiele zmian jest niemożliwych (np.wygląd), bo trzeba byłoby zacząć właśnie od tego. sam gdy miałem mg i pytałem, to było 'nie, bo nie i tyle'.
po 2. fotka ukierunkowana jest na zarabianie i programiści mają priorytety. czat jest na samym końcu, o ile w ogóle ktoś się o niego upomina.
po 3. Ela pracuje w swoim dziale, czat to dodatek i nawet jeśli by bardzo chciała, to ma prywatne życie, którym żyje (i prawidłowo).
po 4. za nowe rzeczy odpowiadają mg - gdyby tylko chcieli i mieli pomysły - dawno już by już coś było. a jak jest? nawet stopka moderatorów nie jest aktualizowana.
suma sumarum - dostaniecie zmianę albo dwie, które uciszą was na rok albo jego połowę i tyle. cała filozofia od kuchni. :-)
Tylko sugerowałem, ale jeżeli jesteś na nie, to spoko.
Chciałbym aby chat nie był we flashu, ale cóż to tylko moje marzenia, bo ja, np. w Windows 8, nie będę używał flasha, ale cóż to już nie był mój pomysł, suma sum, czuję że mało będzie rewolucji, to gorzej niż design Windowsa XP.
--
Radio raczej na bank nie wróci, więc temat nie warty poruszania.
--
Ale nie będzie :) Dlatego chcemy bardziej go rozwinąć. Czekam z utęsknieniem na wiele ambitnych propozycji. Nie tylko: zmiana wyglądu, mini czaty, itd.
No to pozytywnie sie zaskoczysz :) nie będzie 1-2 zmiany a cały szereg.