Konradziq
Konradziq
  19 maja 2012 (pierwszy post)

Cytując klasyka: żeby nie wyjść na chama i prostaka, to się przywitam. Yo.

Przeżywam ostatnimi czasy różne etapy, fazy. Obecnie fazę bezradności i braku weny.

A jeśli już o tym mowa, to odnalazłem w komputerze swój pomysł na temat sprzed trzech lat. A że nie pamiętam, abym go zakładał, więc pomyślałem "a co tam, pozwolę mu trochę pożyć w sieci". Z racji tego, że jest trochę długaśny, nie obrażę się, jak go ominiecie i przejdziecie od razu na koniec.

Etapy życia przeciętnego fotkowicza.
1. Rejestracja.
Zazwyczaj za czyjąś namową. Daaawniej, by przeczytać opisy znajomych. Teraz, właściwie nie wiadomo po co.
2. Ocenianie i komentowanie.
Czyli początkowa faza pokemona. Fotkowicz widzi, że aby dostać komentarz (zwany dziś wpisem) i wysoką notę, należy pozostawić ocenionemu profilowi milusi komentarzyk i informację o wystawionej ocenie.
3a. Kolejne fazy pokemoństwa.
Użytkownik za każdą niższą notę daje 1 z drugiego konta (bo takowe już założył) i wyzywa od najgorszych.
3b. Drugi świat.
Fotkowicz odkrywa istnienie forum i czatu.
4a. Końcowa faza pokemoństwa.
Userowi powoli nudzi się ocenianie i komentowanie. Przenosi się na forum i/lub czat i tam próbuje zabłysnąć. Jednak tamtejsi nie tolerują takiego zachowania i je po prostu linczują. Pokemon rezygnuje z fotki i przenosi się na inny portal.
4b.Trzeci świat.
Fotkowiczowi wydaje się, że tępienie pokemoństwa jest jego powołaniem. Dlatego stawia 1 i kąśliwe komentarze. Fachowcy* określają ten stan nomenkopem (odwróconym pokemonem).
4c. Drugi świat 3D.
Jako czatowicz i/lub forumowicz pełną gębą zauważył funkcję moderatorów. Teraz jego celem jest bycie jednym z nich.
5a. Choć próbuje z całych sił, robi wszystko co w jego mocy, to nigdy nie zostanie wybrańcem. W końcu, godząc się z tą myślą, zaczyna mu się nudzić i szuka zajęcia gdzie indziej.
5b. Wreszcie zostaje zauważony i dostaje szansę. Jednak prędzej czy później rozumie, że mimo tego pryszcza, wcale nie jest to takie super. Odsuwa się w kąt, a w ostateczności odchodzi.
Totalne bzdury, prawda? Jaki to człowiek był młody i ... młody.

A na koniec, podążając za modą, parę przypadkowych pytań i pozdrowienia:
U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?
Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?
T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?
R) Co zapadło w Twoją pamięć?

Pozdrawiam tych, co ich nikt nigdy nie pozdrawia.

Dekompresja
Reputacja: 73 | BluzgometrTM: 24
Dekompresja
  19 maja 2012
Konradziq
Konradziq: W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?

na rozstaju dróg
Konradziq
Konradziq: "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?

Nie, chyba nie za miej kadencji
Konradziq
Konradziq: W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?

Nie wiem ;c
Konradziq
Konradziq: Co zapadło w Twoją pamięć?

Zludny był MG :rotfl:

- To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...)
– Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.

praksyda
praksyda
  19 maja 2012
Konradziq
Konradziq: Totalne bzdury, prawda?

prawda,no pięknie ujęte.
Konradziq
Konradziq: U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?

jak tak czytam to jestem na tych końcowych etapach;D
Konradziq

oczywiście.
Konradziq

a czatową i fotkową pamięcią to jest tak ,ze wszyscy się znaja póki masz konto na fotce ,pisza do Siebie na czaciku ,postują na forum i nagle osoba znika ,
kilka dni wspominaja udają ,ze naprawdę stracili dobrego kolege/koleżanke a po kilku tygodnaich odchodzi w zapomnienie.(no chyba ,ze mają kontakt ze Soba poza fotką)
Konradziq
w sumie to nic takiego ciekawego sie nie wydarzyło,żebym miała co wspominać.
LazyBone
LazyBone
  20 maja 2012

Ze mna Konradzie bylo zupelnie inaczej.
Uwazalem, ze portal taki jak Fotka.pl zostal zalozony dla Ludzi, ktorzy szukaja sposobu na to, zeby sie dowartosciowac w necie. O Fotce wiedzialem niewiele.
W sumie, wydawalo Mi sie, ze caly ten mechanizm opiera sie jedynie na dodawaniu zdjec,ocenach i komentarzach w profilu. Wielu z moich znajomych mialo konta na fotce i w gruncie rzeczy ich zwyczaje funkcjonowania na tym Portalu ograniczaly sie do schematu ktory wymienilem wyzej. Focia, komc, ocenka.
Ktoregos pieknego dnia, nudzac sie okrutnie wszedlem na Focie, z czystej ciekawosci aby zapoznac sie z "oferta" portalu.
Zauwazylem zakladke Czat, wiec postanowilem wejsc na chwile i zrobic male rozpoznanie. Okazalo sie, ze aby zalogowac sie na czacie wymagana jest rejestracja. Tym oto sposobem powstalo Moje konto... i od tamtej pory jestem zapalonym Czato-holikiem:)

LazyBone
LazyBone
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?

Zaden z wymienionych... wszystkie juz przechodzilem. Jestem uzalezniony. Typowy narkoman czata.

Konradziq
Konradziq: ) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?

Nie pamietam... w porownaniu do "was" jestem bardzo krotko na czacie.

Konradziq

Nie mam pojecia. Na to pytanie powinni odpowiedziec ziomale z czata.
Byc moze zapisalem sie w pamieci czata jako kontrowersyjny user, oraz "bajerant" :D No i alkoholik...

Konradziq

OldSchool!! Tesknie za stara ekipa... jak wszyscy.
Eve
Eve
  20 maja 2012
Konradziq

Jestem poke kłin, jeżeli chodzi Ci o to, co pisałeś wyżej. :ziober2:

Konradziq
Konradziq: Y) "Czatlandia - kraina pokemonem i banem płynąca." - Pamiętasz?

Niestety nie, przybliżysz, co to?

Konradziq
Konradziq: T) W jaki sposób dałaś/dałeś się zapamiętać w czatowej pamięci?

Tego to ja nie wiem, inni mogą powiedzieć, co z moim udziałem zapadło im w pamięć.

Konradziq
Konradziq: R) Co zapadło w Twoją pamięć?

Czatowe piosenki, i dłuuuuuuugie posty Krzyśka, chyba nawet kiedyś jakieś opowiadanko napisał, czy coś w ten deseń.
LazyBone
LazyBone
  20 maja 2012
Eve
Eve: Czatowe piosenki

Ooooooo... fotkowe Nutki!!
I SImsy Konrada!!
OIcia
OIcia
  20 maja 2012
Konradziq

Czekam na moda :lol:

Konradziq

Pamietam ;)

Konradziq

Hm.No kiedys sporo nabijam tutaj na Forum. Mysle ze tez sporo ludzi zna mnie z nicku kojakowa :P

Konradziq

Duuużo rzeczy. Np wybryki Kapusty, fotkowe songi, relacje po wszelkich dużych zlotach i Fotka Party itd.

Konradziq
Konradziq: Pozdrawiam tych, co ich nikt nigdy nie pozdrawia.

Dzięki :D
Eve
Eve
  20 maja 2012
OIcia
OIcia: z nicku kojakowa

Ja tam wolę jakaś xxxaleksandraxxRab czy coś takiego :rotfl:
Felka
Felka
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: 1. Rejestracja. Zazwyczaj za czyjąś namową. Daaawniej, by przeczytać opisy znajomych. Teraz, właściwie nie wiadomo po co.

zgadzam się,zostałam zmuszona by założyć tu konto na tym portalu przez znajomych ;) . Teraz ludzie tu się rejestrują w celu szukania tak zwanej " drugiej połówki " or sponsoringu .

Konradziq
Konradziq: 2. Ocenianie i komentowanie. Czyli początkowa faza pokemona. Fotkowicz widzi, że aby dostać komentarz (zwany dziś wpisem) i wysoką notę, należy pozostawić ocenionemu profilowi milusi komentarzyk i informację o wystawionej ocenie.

teraz raczej już to przeminęło , nie wystawia się sweet 11 czy 12 oraz tych słodziachnych komentarzyków i jak by to powiedział koń rafał DO PORZYGU

Konradziq
Konradziq: 3a. Kolejne fazy pokemoństwa. Użytkownik za każdą niższą notę daje 1 z drugiego konta (bo takowe już założył) i wyzywa od najgorszych. 3b. Drugi świat. Fotkowicz odkrywa istnienie forum i czatu.

i właśnie punkt 3a jest najśmieszniejszy .. dlaczego ? Każdy mówi i pisze , że oceny ma głęboko w ślepej kiszce a jak dostanie tą ocenę poniżej maximum to się kupa w pipce gotuje i wtedy zaczyna się wielki trolling i hejting.
Nigdy sama bym nie weszła na czat/forum gdyby nie namowa znajomych.

Konradziq
Konradziq: 4a. Końcowa faza pokemoństwa. Userowi powoli nudzi się ocenianie i komentowanie. Przenosi się na forum i/lub czat i tam próbuje zabłysnąć. Jednak tamtejsi nie tolerują takiego zachowania i je po prostu linczują. Pokemon rezygnuje z fotki i przenosi się na inny portal. 4b.Trzeci świat. Fotkowiczowi wydaje się, że tępienie pokemoństwa jest jego powołaniem. Dlatego stawia 1 i kąśliwe komentarze. Fachowcy* określają ten stan nomenkopem (odwróconym pokemonem). 4c. Drugi świat 3D. Jako czatowicz i/lub forumowicz pełną gębą zauważył funkcję moderatorów. Teraz jego celem jest bycie jednym z nich.

No niektórym nie znudzi się chyba ten wyścig szczurów na ocenki i komentarzyki bo włąsnie odwiedziłam "ranking" . W sumie już byłam modem , czyli byłam w świecie 3D fotki.pl

Konradziq
Konradziq: 5a. Choć próbuje z całych sił, robi wszystko co w jego mocy, to nigdy nie zostanie wybrańcem. W końcu, godząc się z tą myślą, zaczyna mu się nudzić i szuka zajęcia gdzie indziej. 5b. Wreszcie zostaje zauważony i dostaje szansę. Jednak prędzej czy później rozumie, że mimo tego pryszcza, wcale nie jest to takie super. Odsuwa się w kąt, a w ostateczności odchodzi.

w sumie mając moa masz wysoki fejm na czacie,kazdy cie adoruje liże dupę i wogóle.

Konradziq
Konradziq: U) W jaki sposób możesz nazwać etap swojego życia, w którym obecnie jesteś?

jestem tu tylko dla forum , ostatnio czasem zajrzę na czacika,powiszę i wyjdę bo nie rozumiem idiotów z czatu ( nie wszyscy nimi są ofc )

Konradziq

nie dałam się zapamiętać

Konradziq

w sumie to chyba nic :)

Konradziq

dziękuję.
OIcia
OIcia
  20 maja 2012
Eve
Eve: xxxaleksandraxxRab

O nie. to bylo tak : xAlexandraxRabx :D A pozniej bylo OlciaZlbna i Aleksandra ;d
MowiaNaMnieWilku
MowiaNaMnieWilku
  20 maja 2012
Konradziq

już nikt mnie tam nie pamięta :punk:
Felka
Felka
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: już nikt mnie tam nie pamięta

bez kitu:and:
Marylka
Marylka
  20 maja 2012
Konradziq
Konradziq: 1. Rejestracja. Zazwyczaj za czyjąś namową. Daaawniej, by przeczytać opisy znajomych. Teraz, właściwie nie wiadomo po co.

ba, o tym, że mam konto dowiedziałam się trzy dni później, kiedy koleżanka dodała mi 50znajomych i trzy zdjęcia :and:.

Konradziq
Konradziq: 3a. Kolejne fazy pokemoństwa. Użytkownik za każdą niższą notę daje 1 z drugiego konta (bo takowe już założył) i wyzywa od najgorszych. 3b. Drugi świat. Fotkowicz odkrywa istnienie forum i czatu.

podpunkt a ominęłam, byłam twarda na krytykę, nigdy nie oddawałam niskiej oceny z drugiego konta, ech, poczułam się lepiej. czat był najpierw, o forum dowiedziałam się chyba po roku siedzenia na czacie :rotfl:.

Konradziq
Konradziq: 4b.Trzeci świat. Fotkowiczowi wydaje się, że tępienie pokemoństwa jest jego powołaniem.

zawsze i wszędzie :zakochany:

Konradziq
Konradziq: Totalne bzdury, prawda? Jaki to człowiek był młody i ... młody.

byłam młoda, nadal jestem młoda, wiecznie będę młoda. :mrgreen:

Konradziq

stoję na bardzo ruchliwym skrzyżowaniu, ciągle nie wiem w którą stronę chcę pojechać, jednocześnie muszę uważać, żeby nic mnie nie rozjechało. ech.

Konradziq

pamiętam, piękne słowa, nadal na czasie.

Konradziq

przemilczę :rotfl:.

Konradziq

obietnice Szymona(Kymka) siedzącego na moim kocu, że załatwi mi kropkę, bo ma bardzo duże znajomości "u góry". :tak:
:rotfl:.
leser
leser
  20 maja 2012
Konradziq

Juz minely wszystkie fazy wymienione wyzej. Siedze z sentymentu :)

Konradziq

Nie wiem... Nie mnie to oceniac. Nie sadze bym zrobil cos by bylo to wspominane :)

Konradziq
Konradziq: R) Co zapadło w Twoją pamięć?

Fotkowe laf story, ktorego owocem jest fotkowe dziecko :zakochany:

Konradziq

rowniez Cie pozdrawiam :piwo:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.