Adas171
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
Adas171
  5 września 2016 (pierwszy post)

Witam. Mam problem ze streamem na foce po prostu strasznie duzo pixeli praktycznie mnie nie widac :d, inne stronki tego typu dzialaja normalnie tylko fotka cos zle dziala pozdrawiam.

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  6 września 2016
Adas171
Adas171: Witam. Mam problem ze streamem na foce po prostu strasznie duzo pixeli praktycznie mnie nie widac :d, inne stronki tego typu dzialaja normalnie tylko fotka cos zle dziala pozdrawiam.

Witam, czy chodzi o nadawanie z aplikacji? :ninja:
Adas171
Adas171
  6 września 2016
esquilo
esquilo: Adas171: Witam. Mam problem ze streamem na foce po prostu strasznie duzo pixeli praktycznie mnie nie widac :d, inne stronki tego typu dzialaja normalnie tylko fotka cos zle dziala pozdrawiam. Witam, czy chodzi o nadawanie z aplikacji?

Chodzi o nadawanie z komputera. Pozdrawiam.
MarekDevers
MarekDevers
  7 września 2016

to prawda ja mam cam logitech c920 pro full hd i szybkiego neta wysył 8 mb a mam jakość jak bym miał cam z tesco za 30 zł same pixele tragedia to jest z telefonu normalnie jest dobrze apka zrobiona a tutaj apka z przed 5 lat ta sama zero zmian beznadzieja

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  7 września 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: to prawda ja mam cam logitech c920 pro full hd i szybkiego neta wysył 8 mb a mam jakość jak bym miał cam z tesco za 30 zł same pixele tragedia to jest z telefonu normalnie jest dobrze apka zrobiona a tutaj apka z przed 5 lat ta sama zero zmian beznadzieja

Jeśli chodzi o player'a to niedawno został on zmieniony na JW player nie mówiąc o innych zmianach więc zarzut o braku zmian jest bezzasadny.
Adas171
Adas171: na foce po prostu strasznie duzo pixeli praktycznie mnie nie widac

Co do jakości jakości - transmitowany obraz jest przez serwis przycinany do 640x480 pikseli co zapewnia dostateczną jakość. Jeśli pojawiają się artefakty lub obraz jest niskiej jakości należy sprawdzić ping do serwera fotki - można mieć bardzo szerokie łącze na wyjściu ale jednocześnie wysoki ping i efekt będzie dokładnie taki, jak opisujesz.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Adas171
Adas171
  7 września 2016
woland
woland: MarekDevers: to prawda ja mam cam logitech c920 pro full hd i szybkiego neta wysył 8 mb a mam jakość jak bym miał cam z tesco za 30 zł same pixele tragedia to jest z telefonu normalnie jest dobrze apka zrobiona a tutaj apka z przed 5 lat ta sama zero zmian beznadzieja Jeśli chodzi o player'a to niedawno został on zmieniony na JW player nie mówiąc o innych zmianach więc zarzut o braku zmian jest bezzasadny.Adas171: na foce po prostu strasznie duzo pixeli praktycznie mnie nie widac Co do jakości jakości - transmitowany obraz jest przez serwis przycinany do 640x480 pikseli co zapewnia dostateczną jakość. Jeśli pojawiają się artefakty lub obraz jest niskiej jakości należy sprawdzić ping do serwera fotki - można mieć bardzo szerokie łącze na wyjściu ale jednocześnie wysoki ping i efekt będzie dokładnie taki, jak opisujesz.

Kiedy będzie opcja stremowania w fullhd? albo chociaż w hd ? jesli chodzi o artefakty to jest to wina serwisu poniewaz streamuje gry na twitchu i tam zadnych problemów nie mam a bitrate mam ponad 2500 a tu samej kamerki by nie ciaglo ? omegle dziala rowniez swietnie wiec wina ewidentnie jest po stronie fotki pozdrawiam.
Shaitan
Shaitan
  7 września 2016
Adas171
Adas171: Kiedy będzie opcja stremowania w fullhd? albo chociaż w hd ?

Pewnie nigdy, bo raz, utrzymanie serwerów mających wystarczającą moc obliczeniową do renderingu w locie kilkuset transmisji HD byłoby bardzo drogie (a jak wiemy nie jest to twitch czy hitbox, tutaj user nie zrobi przerwy na wyświetlenie reklam - które swoją drogą przy kilkudziesięciu widzach nie przynosiłyby sporo dochodu), dwa stream HD niesie za sobą odpowiednio wyższy bitrate, a jak wiemy średnia prędkości internetu w naszym kraju jest bardzo niska, więc niewiele osób mogłoby płynnie taki stream oglądać, a rozbijanie streamu na różne opcje jakości też nie wchodzi w grę z powodów podanych wyżej, odpowiednio też wzrósłby koszt łącz internetowych do takiego streamingu, windowanie jakości na kamerkach na tego typu portalach jest zwyczajnie nieopłacalne.
deadjovi
deadjovi
  11 września 2016

słaba jakość co można zauważyć na wielu kamerkach,naprawcie to

woland
  12 września 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: słaba jakość co można zauważyć na wielu kamerkach,naprawcie to

sam sobie napraw - a przedtem przeczytaj wątek.

ModTV

deadjovi
deadjovi
  13 września 2016

czytam, ale tam nie ma nic o tym jak poprawić jakość, wiec może przytoczysz ten wątek gdzie jest napisane jak naprawić

woland
  14 września 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: czytam, ale tam nie ma nic o tym jak poprawić jakość, wiec może przytoczysz ten wątek gdzie jest napisane jak naprawić

d83ddc49Co do jakości jakości - transmitowany obraz jest przez serwis przycinany do 640x480 pikseli co zapewnia dostateczną jakość. Jeśli pojawiają się artefakty lub obraz jest niskiej jakości należy sprawdzić ping do serwera fotki - można mieć bardzo szerokie łącze na wyjściu ale jednocześnie wysoki ping i efekt będzie dokładnie taki, jak opisujesz.

ModTV

deadjovi
deadjovi
  14 września 2016

woland to jeszcze napisz mi jak sprawdzić ten ping tzn jaką komendę muszę wpisać

woland
  16 września 2016

w konsoli (uruchamiamy komendą d83ddc49cmd
wpisujemy d83ddc49ping fotka.pl
i enter po chwili masz wynik w ms

ModTV

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.