Bartuus1
Bartuus1
  21 kwietnia 2013 (pierwszy post)

Mam zapytanie dotyczace moderatorow i ich pracy,juz wielokrotnie w ostatnim czasie zauwazylem iz dziewczyny pokazujace bielizne,stanik i majtki potrafia nadawac w ten sposob nawet kilkadziesiat minut,nawet jesli sa caly czas w ten sposob rozebrane a na fotce siedzi po trzech i wiecej moderatorow nie ma blokowania ,co wiecej potrafia taka minaturke usunac ze strony glownej a osoba dalej prowadzi transmisje,nie czepialbym sie gdyby to byl kolejny juz showup,ale tutaj moga nadawac nieletni,nie ma limitu wieku to nawet dzieci,troche zly pomysl nieblokowanie takich osob co o tym myslicie?chyba mysle ze najwyzszy czas zeby jakas uwaga tvn wrocila do tego bo to jest jakis skandal juz

Immportant
Immportant
  25 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Bartuus1: najpierw piszesz ze mozna bo to calkiem normalne,po chwli ze banujecie zwlaszcza nieletnie(tu jest wlasnie problem mysle ,pewnie macie tak ze starszym pozwalac a mlodsze za to banowac,problem w tym jak to odrozniacie ktora jest starsza hmm ;) napisz mi jak to robicie Bartuus1: gdzie sie podziala polowa moderatorow przed zmianami-nie chcieli w ten sposob postepowac ? odpowiesz?

Odpowiedz na pierwsze pytanie:
Nie każde siedzenie w bieliźnie musi oznaczać prowokację, wystarczy z odrobiną DYSTANSU i TRZEŹWOŚCI to ocenić, z tego co widzę, tych cech Ci w szczególności brak.
Odpowiedź na drugie pytanie:
Moderator to przede wszystkim także użytkownik, tak samo jak Ty może skasować swoje konto. Oddanie uprawnień do moderacji wcale nie oznacza, że komuś coś się nie podoba, jak już wcześniej Ci wspomniałam, każdy z nas ma swoje prywatne życie. Czyli posiadają prace, rodziny, obowiązki życia codziennego. Przypuśćmy, złamałam nogę i trafiam do szpitala na pół roku, nie widzę sensu posiadania uprawnień skoro nie korzystam z komputera ;] Prościej już nie potrafię Ci tego wyjaśnić.
Bartuus1
Bartuus1
  25 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie każde siedzenie w bieliźnie musi oznaczać prowokację, wystarczy z odrobiną DYSTANSU i TRZEŹWOŚCI to ocenić, z tego co widzę, tych cech Ci w szczególności brak.

tu jest problem,tych cech brakuje tez niektorym moderatorom,po prostu stworzyli luke w regulaminie ktora moderatorzy banuja jak uwazaja,nie zawsze prawidlowo,o taka odpowiedz mi chodzilo,co uwazam i tak za skandaliczne,niemajace podobienstwa wsrod moderacji na jakichkolwiek innych kamerkach pozwalanie na transmisje w samej bieliznie,co zawsze jest czesco pokazu dziewczyny a nie ze bylo goraco
Konto usunięte
Konto usunięte: Moderator to przede wszystkim także użytkownik, tak samo jak Ty może skasować swoje konto

i tak w jednej chwili polowa moderatorow zachorowala lub noge zlamala?
PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz
  27 kwietnia 2013

Bartuus1 szkoda ze skasowali na youtube pewien filmik ktoś prowokował ; D ciekawiła mnie by teraz twoja reakcja jak nagle ktoś wyciąga kawałek szynki z pod ugiętej nogi ^^

realists284
realists284
  27 kwietnia 2013
PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz: Bartuus1 szkoda ze skasowali na youtube pewien filmik

O tym filmiku prawisz http://www.youtube.com/watch?v=MAvucg5DgJY ??
PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz
  28 kwietnia 2013

Tak dokladnie ten :P

Come0n
Come0n
  28 kwietnia 2013

Potwierdzam, nastolatki regularnie rozbierają się dla widzów, co innego gdy dziewczyna swobodnie siedzi sobie w bieliźnie bo jej gorąco, a co innego jak pisze w opisie " 100 widzów pokazuje brzuch, 200 widzów całuje się z koleżanką ".
Zupełnie nie rozumiem tej idei, jakieś gry i zabawy czy o co tu chodzi? Taka jest teraz moda?
...widzowie wtedy wbijają na transmisje jak szaleni, wiadomo instynkt mężczyzny..
Przy takich rozbieranych transmisjach poziom widzów jest do przewidzenia - przykro niski, 90% tekstów to "pokaż to, pokaż to", ponieważ gdy widzą, że dziewczyna jest podatna na prośby i przyszła pokazać ciało, a nie porozmawiać z ludźmi (pokazać się z dobrej strony - inteligencji itp.) woli pokazać się ze strony cielesnej, ponieważ taka jest bardziej pożądana.
Myślę, że nic na to nie można poradzić, w dzień jak w dzień jeszcze jakiś moderator zajrzy, ale dzisiaj w nocy (weekend), 3 dziewczyny 16 lat wyprawiały takie cuda (jedna leżała na łóżku, palcem jeździła sobie po brzuchu wiadomo w jaki sposób, druga potem na nią weszła i się całowały, trzymały się za biust itp. miała spodenki, gdzie było jej widać 1/2 pośladków), transmisja trwała dobre 3 godziny (nie śledziłem tego dokładnie).
Najbardziej mnie denerwuje to, że takie transmisje śledzą dorośli tj. 24-25 latkowie, którzy ślinią się na widok nastolatek, a ich propozycje to chyba typowe dla pedofili ... :)

Immportant
Immportant
  28 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Potwierdzam, nastolatki regularnie rozbierają się dla widzów,

Poproszę zatem screena :)
Konto usunięte
Konto usunięte: co innego gdy dziewczyna swobodnie siedzi sobie w bieliźnie bo jej gorąco

O brawo, w końcu ktoś uznał, że to nie przestępstwo.
Konto usunięte
Konto usunięte: a co innego jak pisze w opisie " 100 widzów pokazuje brzuch, 200 widzów całuje się z koleżanką ".

Brzuch to jeszcze nic złego, nie każde "coś pokażę" oznacza erotykę.
Konto usunięte
Konto usunięte: wyprawiały takie cuda (jedna leżała na łóżku, palcem jeździła sobie po brzuchu wiadomo w jaki sposób, druga potem na nią weszła i się całowały, trzymały się za biust itp. miała spodenki, gdzie było jej widać 1/2 pośladków), transmisja trwała dobre 3 godziny (nie śledziłem tego dokładnie).

Skoro byłeś świadkiem, zgłosiłeś naruszenie regulaminu?
Come0n
Come0n
  28 kwietnia 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Poproszę zatem screena :)

Ja potwierdziłem tylko, że istnieje takie zjawisko, myślę, że screen jest zbędny, bo każdy kto przesiaduje godzinami wieczornymi na pewno był świadkiem roznegliżowanych nastolatek, nie mam na celu nikogo ukarać więc moim zdaniem screen błędny, poruszamy sam problem, potwierdziłem jego istnienie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Brzuch to jeszcze nic złego, nie każde "coś pokażę" oznacza erotykę.

Nie każde "coś pokażę" oznacza erotykę, lecz dla mnie każde "coś pokażę" jest głupotą, zbieranie na siłę widzów. Rozumiem "pokażę jak ładnie pomalowałam paznokcie" lecz to sie nigdy nie ukaże, dlaczego? Bo to nie jest inspirujące, stado mężczyzn nie będzie się śliniło na widok paznokci ponieważ one nie wywołują u nich jakiegoś podniecenia.
A brzuchy? Który zakompleksiony pryszczaty 25 latek nie wszedłby by zobaczyć brzuch 15 letniej nieznajomej? Uwierzcie takich osób jest dużo, nie przez przypadek transmisje z opisem "cycki dupa, brzuchy, 450 i pokaże brzuch" etc. cieszą się największą popularnością na kamerkach. Dla mnie to jest jakieś chore, "dzieci" pokazują brzuchy, powiększają dekolt i jarają się (najczęściej puste lale), że mają 300 lub 400 widzów, za to szanujące się dziewczyny śmieją się z powyższych mając max 100 osób. Znaleźć transmisję na 1-wszym miejscu gdzie będzie dziewczyna bez dekoltu, bez miniówki, legginsów, zachęcającego opisu, graniczy z cudem.
Może to nie powinno być nie wiadomo jak karane lub nawet karane, lecz ja pragnę poruszyć tą problematykę, która dla mnie jest dość istotna, i zdaje mi się, że nie to co się dzieje nie razi mnie jedynego.

Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro byłeś świadkiem, zgłosiłeś naruszenie regulaminu?

Nie użyłem opcji zgłaszania, gdyż zrobili to inni widzowie, o dziwo 2-3 na 400 się znalazło, którzy nie ślinili się na widok wcześniej wspomnianych transmitujących., które powinny swoje zainteresowania przedstawiać na innych serwisach, lub robić to co robią w swoim zaciszu domowym, zamiast afiszować się tym publicznie.

Dodam jeszcze jedno, jeden z widzów dodał, iż nagrywa te transmitujące, one jak to mądre nastolatki, pewne siebie powiedziały, że nagrywanie bez zgody grozi sądem... Lecz ja się pytam, czy to nie jest tak, że skoro osoba robi transmisje to wyraża zgodę na przetwarzanie swojego wizerunku, tak jak to jest w przypadku zdjęć np. na serwisach Facebook, NK. Jeśli robią to co robią na kamerce, nie powinny się tego wstydzić, bo przecież nic do ukrycia nie mają, jak pokazują na kamerce to i pokażą dla serwisu Youtube.

Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia nie zostaną odebrane w zły sposób, przedstawiam tylko problem, z racji iż trochę przesiaduję na kamerkach.
Bartuus1
Bartuus1
  28 kwietnia 2013

Chcialbym dodac kilka screenow z jednej transmijsji,klikadziesiat minut w ten sposob nadawaly,14 i 15 lat pokazuje o co mi chodzi,opis przez cala transmisje pokaz od ilustam i zero reakcji moderatora ,chyba wpadl po tych polo godziny

Bartuus1
Bartuus1
  28 kwietnia 2013

trzech moderatorow bylo w tym czasie na fotce,to jest to wasze odroznianie co jest pokazem a co nie hm

Come0n
Come0n
  29 kwietnia 2013

Jak to pewnie zaraz powie ktoś z moderacji, jest to normalne zjawisko, wszystkie nastolatki przecież tak robią, jest to powszechne więc jak to ich krąg chyba uważa, akceptowalne.

Oczywiście widzów co nie miara, ale tak jak mówiłem, 50% pedofili, którzy nawet nic nie piszą, bo za przeproszeniem nie opanowali pisania jedną ręką, koniobijce jedne.

PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz
  30 kwietnia 2013

A wy to co jakiś protest robicie "LUDZIE NIE NADAWAJCIE NA KAMERKACH" czy jak ? drążycie temat..... ;s Przecież moderatorzy blokują ludzi jak źle się zachowują i poświęcają w miarę na to swój czas..
Albo nie wiem stwórzcie jakiś program żebyście przemówili tym młodym ludziom,
żeby nie wchodzili i nie robili takich rzeczy...

Come0n a jaki masz ogólnie pomysł żeby zapobiec takim zachowaniom ludzi na kamerkach mhm;p?

Bo ja chyba wiem wprowadzić reklamę przed otwarciem transmisji i nagle pojawia się twoja twarz i przemawiasz do osoby wchodzącej czytając regulamin i jak się trzeba zachowywać nadając na kamerkach online hahaha... ^^

Bartuus1
Bartuus1
  30 kwietnia 2013

Przeciewierz nie chodzi o to ze takie osoby sa,zdarzaja sie na kamerkach,chodzi o to ze nowy regulamin fotki pozwala takie rzeczy robic,kiedys to bylo odrazu banowane,nie chodzi o to ze moga przeoczyc tylko o to ze to widza i nie moga zareagowac nawet

Come0n
Come0n
  30 kwietnia 2013
PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz: Bo ja chyba wiem wprowadzić reklamę przed otwarciem transmisji i nagle pojawia się twoja twarz i przemawiasz do osoby wchodzącej czytając regulamin i jak się trzeba zachowywać nadając na kamerkach online hahaha... ^^

Nie wiem czy to miało być coś w stylu jakieś dziwnej zaczepki, ale zignoruję to.
Drążymy temat, ponieważ po to jest forum, omawiamy problem młodzieży, opisujemy sytuacje, których doświadczyliśmy przebywając na kamerkach.

Młodym ludziom się nie przemówi moim zdaniem, może jakieś okienko wyskakujące, by przypomnieć, że to fotka a nie showup.
Nie wiem dlaczego, ale z tego co widziałem, została zablokowana możliwość nałożenia blokady anonimów wchodzących na transmisję, przynajmniej tak dojrzałem.
Moim zdaniem, dostęp do kamerek powinny mieć osoby z wypełnionym wiekiem na fotce, wiek widza a transmitującego nie powinien różnić się o więcej niż 8 lat, lub coś w tym stylu, albo, że osoby z kontem nowszym niż miesiąc od założenia nie mają wstępu na kamerki, może wtedy by to ograniczyło ilość ludzi wchodzących tylko po to, aby popatrzeć na ciała nastolatek, ponieważ inne serwisy nie koniecznie im na to pozwalają, wiem, że to co myślę to są zbyt radykalne pomysły, ale ... inaczej nie da się temu zaradzić. .

Zgłosiłem się do fotka team, w ostateczności na moderacje kamerek, mam nadzieję, że będę mógł pomóc moderatorom w skuteczniejszym blokowaniem osób łamiących regulamin, gdyż jak to dowody przekazał Bartuus, nie zawsze oni pomimo dostępności spełniają swoje zadania.
Immportant
Immportant
  30 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja potwierdziłem tylko, że istnieje takie zjawisko, myślę, że screen jest zbędny

Więc w jaki sposób mam nadać blokadę? Mam sobie wejść na pierwszy lepszy profil 14latki i dać jej bana? Screen jest mi potrzebny do nadania blokady.
Konto usunięte
Konto usunięte: lecz dla mnie każde "coś pokażę" jest głupotą

Nie wszystko co tutaj robią użytkownicy popieram. W kwestii moderacji opieram się na regulaminie, jednak nie mogę banować za głupotę. To tak samo jeśli miałabym banować za poglądy.
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie to jest jakieś chore, "dzieci" pokazują brzuchy

W tej kwestii proponuję się udać do rodziców owych delikwentów/ek i omówić należyte sprawowanie rodzicielstwa nad swoimi pociechami ;] Moderator nie jest od wychowywania. Wychowywać będę swoje dzieci, nie cudze ;)
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie użyłem opcji zgłaszania, gdyż zrobili to inni widzowie

I sęk w tym, ze wszyscy myślą tak jak Ty. Co gdyby moderatorzy również tak do tego podchodzili? "Nie dam mu bana za machanie penisem, ponieważ inni są". Uważam, że to błędny tok rozumowania. Więc mam rozumieć, że jeśli starsza pani upadnie na ulicy, a Ty będziesz przechodził, nie pomożesz jej wstać uważając, że inni to zrobią. Po co mam płacić podatki skoro inni to robią? Po co mam jeść skoro inni to robią? Po co mam...? Teraz wiele mi wyjaśniłeś.
Konto usunięte
Konto usunięte: trzech moderatorow bylo w tym czasie na fotce

Nie wiem jak już mam Ci tłumaczyć, bo do Ciebie ciągle nie dociera to, że moderator też ma swoje życie. Jeden mógł mieć w tym czasie ważny telefon, o umierającej babci. Drugi miał rozwolnienie, a trzeciemu dziecko płakało. Czy Ty siedząc na fotce nie odchodzisz czasem od komputera?
Konto usunięte
Konto usunięte: Przeciewierz nie chodzi o to ze takie osoby sa,zdarzaja sie na kamerkach,chodzi o to ze nowy regulamin fotki pozwala takie rzeczy robic,kiedys to bylo odrazu banowane,nie chodzi o to ze moga przeoczyc tylko o to ze to widza i nie moga zareagowac nawet

Udaj się do zakonu. Tam nie będziesz oglądać takich rzeczy.
Konto usunięte
Konto usunięte: Młodym ludziom się nie przemówi moim zdaniem

Skoro już do tego doszliśmy, powtórzę po raz kolejny. Serwis nie jest od wychowywania, nie jest też od udzielania wskazówek jak żyć. Jeśli zostałeś wychowany w ten sposób, że Ci się to nie podoba - chwali się, jednak ktoś został wychowany w sposób gdzie nagi brzuch nie jest objawem erotyzmu. Mało tego, nie żyjemy w średniowieczu, teraz nawet reklama proszku do prania dla dzieci ocieka erotyką. Nadal nie rozumiem dlaczego się tak pieklicie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.