Witajcie! W tym wątku będziemy zajmować się umieszczaniem screenów, cytatów dowodzących przypadków wykroczeń (prawnych, bądź regulaminowych) / braku kultury / nie stosowania się do norm społecznych, w których główną rolę odgrywają moderatorzy oraz FP na fotka.tv.
Będzie to świetna zabawa, tysiące ciekawych obrazów i sytuacji tak długo, jak długo w/w osoby nie zaczną prezentować poziomu jaki możemy uświadczyć na poważanych w mniejszym bądź większym stopniu forach.
Pamiętajcie abyście przy tym sami przestrzegali aktualnego regulaminu! Nie wyśmiewajcie, nie prowokujcie i nie łapcie moderatorów za słowa. Jeżeli któryś z nich nie ma odpowiednich kwalifikacji to sam zaliczy wpadkę. W szczególności zwróćcie uwagę na punkty:
Format posta:
moderator (lub moderatorzy), pokój, data i godzina
Screen(-y) i / lub cytat(-y)
Czego dotyczą cytaty / screeny: Wszystko co może być uznane za śmieszne / niedojrzałe / nieodpowiednie. Przykładowo - tak ukochane przez niektórych wpadanie do pokoju i bezpodstawne ("bo ona ma młodą twarz") twierdzenie, że właściciel transmisji ma mniej niż 15 lat - nada się! Przykładowo - banowanie osoby mającej mniej niż 15 lat, ale inteligentnej i towarzyskiej - nada się! Przykładowo - wpadanie do pokoju i zepsucie atmosfery (np. posyłaniem sobie buziaczków, emotikon przez kilku moderatorów) - nada się! Przykładowo - moderator popełnił literówkę w swojej wypowiedzi - nie nada się.
FAQ
Pytanie: Jestem moderatorem lub FP na Fotka.tv i nie chcę pojawiać się w tym wątku.
Odpowiedź: Dbaj o poziom swoich działań (lub w ogóle się nie odzywaj i nic nie rób, jeżeli tego nie potrafisz - milczenie potrafi zdziałać cuda).
P: Ktoś sfałszował cytat / screen z moim udziałem!
O: Jeżeli nie jesteś moderatorem (FP) - zgłoś się do administracji. Jeżeli jesteś moderatorem lub FP - tak samo. Nie masz prawa kasować użytkownikom zdjęć lub blokować dostępu do Fotka.tv z powodu własnego widzimisię.
P: Chcę zamieścić cytat lub screen ale nie potrafię żadnego zdobyć.
O: Częściej przebywaj na Fotka.tv lub częściej zmieniaj pokoje. Jeżeli zdobycie screenu / cytatu jest Twoim celem - musisz szukać moderatorów i wiedzieć jakiego rodzaju pokoje (tzw. łatwe zdobycze) przyciągają tych mniej rozgarniętych członków ekipy, którzy po prostu lubią być zauważeni.
P: Czy screen / cytat z pokoju, którego właścicielem jest moderator będzie w porządku?
O: Nie. Nawet jeżeli w pokoju tym przebywają inni moderatorzy - są niejako "u siebie w domu". Dajmy im nieco prywatności.
P: Jestem moderatorem (FP) na Fotka.tv i doczytałem aż dotąd. Co teraz?
O: Nie zastosowałeś się do ostrzeżenia, więc zapewne masz głowę na karku. Mimo to zobaczenie twoich kolegów i koleżanek prezentujących poziom przedszkola może wywołać u Ciebie nieprzyjemne uczucia. Zastanów się po raz drugi, czy chcesz kontynuować.