monofoniaa
monofoniaa
  15 sierpnia 2011 (pierwszy post)
Uwaga! Jeżeli jesteś niedojrzałym lub egocentrycznym moderatorem (FP) - dalsze czytanie spowoduje u Ciebie złość i prawdopodobnie czynną agresję. Opuść wątek i nie otwieraj go dopóki nie popracujesz nad sobą / nabierzesz dystansu do siebie.

Witajcie! W tym wątku będziemy zajmować się umieszczaniem screenów, cytatów dowodzących przypadków wykroczeń (prawnych, bądź regulaminowych) / braku kultury / nie stosowania się do norm społecznych, w których główną rolę odgrywają moderatorzy oraz FP na fotka.tv.
Będzie to świetna zabawa, tysiące ciekawych obrazów i sytuacji tak długo, jak długo w/w osoby nie zaczną prezentować poziomu jaki możemy uświadczyć na poważanych w mniejszym bądź większym stopniu forach.

Pamiętajcie abyście przy tym sami przestrzegali aktualnego regulaminu! Nie wyśmiewajcie, nie prowokujcie i nie łapcie moderatorów za słowa. Jeżeli któryś z nich nie ma odpowiednich kwalifikacji to sam zaliczy wpadkę. W szczególności zwróćcie uwagę na punkty:
Konto usunięte
Konto usunięte: 13. Użytkownik powinien stosować się do każdej uwagi moderatora, która jest poparta regulaminem. 14. Za kłótnię, oczernianie moderatora i bagatelizowanie jego uwag - (ban).

Format posta:
moderator (lub moderatorzy), pokój, data i godzina
Screen(-y) i / lub cytat(-y)

Czego dotyczą cytaty / screeny: Wszystko co może być uznane za śmieszne / niedojrzałe / nieodpowiednie. Przykładowo - tak ukochane przez niektórych wpadanie do pokoju i bezpodstawne ("bo ona ma młodą twarz") twierdzenie, że właściciel transmisji ma mniej niż 15 lat - nada się! Przykładowo - banowanie osoby mającej mniej niż 15 lat, ale inteligentnej i towarzyskiej - nada się! Przykładowo - wpadanie do pokoju i zepsucie atmosfery (np. posyłaniem sobie buziaczków, emotikon przez kilku moderatorów) - nada się! Przykładowo - moderator popełnił literówkę w swojej wypowiedzi - nie nada się.

FAQ
Pytanie: Jestem moderatorem lub FP na Fotka.tv i nie chcę pojawiać się w tym wątku.
Odpowiedź: Dbaj o poziom swoich działań (lub w ogóle się nie odzywaj i nic nie rób, jeżeli tego nie potrafisz - milczenie potrafi zdziałać cuda).
P: Ktoś sfałszował cytat / screen z moim udziałem!
O: Jeżeli nie jesteś moderatorem (FP) - zgłoś się do administracji. Jeżeli jesteś moderatorem lub FP - tak samo. Nie masz prawa kasować użytkownikom zdjęć lub blokować dostępu do Fotka.tv z powodu własnego widzimisię.
P: Chcę zamieścić cytat lub screen ale nie potrafię żadnego zdobyć.
O: Częściej przebywaj na Fotka.tv lub częściej zmieniaj pokoje. Jeżeli zdobycie screenu / cytatu jest Twoim celem - musisz szukać moderatorów i wiedzieć jakiego rodzaju pokoje (tzw. łatwe zdobycze) przyciągają tych mniej rozgarniętych członków ekipy, którzy po prostu lubią być zauważeni.
P: Czy screen / cytat z pokoju, którego właścicielem jest moderator będzie w porządku?
O: Nie. Nawet jeżeli w pokoju tym przebywają inni moderatorzy - są niejako "u siebie w domu". Dajmy im nieco prywatności.
P: Jestem moderatorem (FP) na Fotka.tv i doczytałem aż dotąd. Co teraz?
O: Nie zastosowałeś się do ostrzeżenia, więc zapewne masz głowę na karku. Mimo to zobaczenie twoich kolegów i koleżanek prezentujących poziom przedszkola może wywołać u Ciebie nieprzyjemne uczucia. Zastanów się po raz drugi, czy chcesz kontynuować.
0penYourMind
0penYourMind
  15 sierpnia 2011

Proszę tylko niech nikt nie zamyka tematu, może być ciekawie :skok2:

P.S. Wiem, że spamuję, ale muszę to poprzeć :mrgreen:

Destination87
Destination87
  15 sierpnia 2011

Haha jak sie pojawi 1 scren np jak ktos z fp zlamal zasade na Fotka.tv to zamknie temat albo usunie post

Letal
Letal
  15 sierpnia 2011

no dobra dużo czytania wszystko fajnie ładnie ale o co chodzi można jaśniej :ziober2: ?rozwiń swój temat

Damjan
Damjan
  15 sierpnia 2011

Przeczytałem wszystko i...

Konto usunięte
Konto usunięte: no dobra dużo czytania wszystko fajnie ładnie ale o co chodzi można jaśniej ?rozwiń swój temat
monofoniaa
monofoniaa
  15 sierpnia 2011

Letal: Widziałam już posty jak Twój na tym forum - ciągnęły się przez 9 stron.
Damjan: j/w.

Jeżeli nie wiecie mówimy tutaj o czacie serwisu - córki fotka.pl, czyli www.fotka.tv. Jest on moderowany podobnie jak fotka.pl, ale przez niektórych w wyjątkowo niedelikatny sposób (tzn. na Fotka modzi do was bez sensu nie piszą).

Więcej tekstu chyba nie pomoże, zatem wyjdę nieco naprzeciw i dam przykład obrazkowy (jednocześnie zaczynając):
Nicki i avatary moderatorów są zamazane, ponieważ screeny były zrobione parę tygodni temu i nie dysponuję szczegółowymi informacjami. W inny sposób nie przerabiane.

Konto usunięte
Konto usunięte: moderator1, przykladowypokoj, 01.01.1999 - 19:15 Ja jestem macho, niech kobiety mi wybaczą... Mój ban.

Konto usunięte
Konto usunięte: moderator2, moderator3, przykladowypokoj2, 01.01.1999 - 19:15 Pani moderator wraz z panem moderatorem. Jak słodko :). Oczywiście pani zabanowała.

Wszystko już mamy ustalone. Proszę aby kolejne posty oprócz ew. uwag i komentarzy zawierały także screeny / cytaty - czyli były na temat.
monofoniaa
monofoniaa
  15 sierpnia 2011

Och, drobna pomyłka. Widzę, że nie można edytować swoich postów, więc prostuję:
Pierwszy screen z poprzedniego posta.

Konto usunięte
Konto usunięte: moderator1, przykladowypokoj, 01.01.1999 - 19:15 Ja jestem macho, niech kobiety mi wybaczą... Mój ban.
Letal
Letal
  15 sierpnia 2011
Damjan
Damjan: Przeczytałem wszystko i...

także tego... wszyscy wiemy o co chodzi
ToTylkoJaSzaraQ
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 190
ToTylkoJaSzaraQ
  15 sierpnia 2011
jeżeli dany moderator nadużywa swoich uprawnień należy to zgłosić do kogoś z MG lub administratora. Wszystko jest opisane w tym temacie :)
http://www.fotka.pl/forum/fotka.tv/1875,NETYKIETA_FAQ_FOTKAT
tyle w tym temacie.
:crylol:Cała prawda:/
totylkojaszaraq@fotka.pl
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.