Witam, założyłem ten temat aby ułatwić korzystanie z TV, jeśli ktoś zauważył jakiś problem z daną wersją flasha lub przeglądarką niech pisze opis problemu i najlepiej rozwiązanie o ile to możliwe.
Jeśli chodzi o mnie mam Operę 11.01 i Flash 10.1 i gdy chce nadawać obraz nie mogę kliknąć na zezwól w okienku flasha. na innych portalach nie mam z tym problemu, widać coś ze skryptem fotka.tv... niestety nie znalazłem rozwiązania.
- Nie widzę siebie w okienku transmisji, inni tez mnie nie widzą ?
Najprawdopodobniej nie zezwoliłeś wtyczce flash na korzystanie z kamery, w okienku nadawania podczas rozpoczęcia transmisji trzeba kliknąć na zezwól, inną przyczyną mogą być serowniki lub wersja flasha, zaktualizuj sterowniki oraz flash player i problem powinien ustąpić.
- Widzę siebie ale inni mnie nie widzą ?
Jak wyżej, spr zaktualizować sterowniki i flash player ze strony Adobe.com, uruchom ponownie komputer i problem powinien ustąpić.
[Kamerki] Problemy Techniczne mini FAQ strona 1 z 2
bo przegladarka opera nie jest kompatybilna jesli chodzi o wersje 11 bo 10 normalnie chodzila ale pracuja nad tym coz mozna sprobowac jeszcze ustawienia globalne gdzie na stronie adobe.com ustawiasz program tylko ze to dziwbnie tam jest polecam teraz firefox 4.0 jest bardzo stabilna wersja i szybka badz internet explorer 9 tylko pamietaj ze chodzi on tylko na windows vista i 7 jesli jakies pytania zadawac
jestem webdeveloperem dlatego używam opery, firefox ma firebuga ale on mnie nie zadowala, jest błędy a opera ma dragonfly która jest lepsza, a błąd tkwi w skrypcie a nie przeglądarce, flashu czy systemie, napisałem o tym tylko dlatego aby zwrócili na to uwagę.
A może po prostu niewiedza, że jest opcja zmiany kamerki nad obrazem? :) I jak ktoś tego nie zrobi (o ile ma wybór) to wyskakuje, że flash uległ awarii.
pisaliscie cos o operze... hmm.. dlaczego jest niemozliwe walczenie kamerki na Fotka.tv uzywajac opery? czy to jakos naprawicie?
hej mam problem wszystko było ok do czasu teraz widze czarny ekran i migający napis trwa łączenie z serwerem nie wiem co jest nie tak :( czekam na jakieś info
krzycho może zrób kilka podstawowych rzeczy jak restart kompa, reinstalacja flasha, wyczyszczenie cache w przeglądarce, i zobaczy czy na innej przeglądarce tez masz ten problem.
nic nie pomogło w konsoli błędów mam taki błąd : Błąd: Witrynie <http://www.fotka.pl> nie udzielono uprawnien do wywolania metody Location.toString na <http://fotka.tv>.
ale konsoli błędów gdzie ? i nie napisałeś czy tylko masz problem w jednej przeglądarce czy we wszystkich ?