Mój pomysł jest taki aby w ustawieniach profilu szło zablokować osoby które mają profil ukryty / niewidoczny albo nie mają zdjęć . To portal społecznościowy do nawiązywania nowych znajomości , rozmów a nie większość profili albo są ukryte albo bez zdjęć tak samo dużo profili nie ma podanych danych skąd są , czym się interesują itd.
[Pomysłomat] Niewidoczni / profile ukryte / brak zdjęć
Bardzo dobry pomysł , jednak jest problem niewielki że ludzie niezalogowani mogą oglądać profile ... mogło by być w ustawieniach żeby profil był widoczny wyłącznie dla wszystkich zalogowanych użytkowników jak w przypadku transmisji na kamerkach że tylko zalogowani mogą być na tej transmisji .
Stanowczy sprzeciw co to tego POkrętnego POmysłu w dobie wszech obecnego srajbuka gdzie nie ma żadnej prywatności i byle kto może ci z butami włazić i patrzeć co tam u ciebie to i w tym przypadku uszanowanie czyjejś prywatności powinno byc tolerowane. Jak ktoś chce swoją mordę pokazywać to nie widzę w tym problemu a jesli nie to nie zawsze jak komuś coś nie pasuje może kogoś dac do czarnej listy ale to i tak gwno da bo jak się ie jest zalogowanym to i tak można przeglądać zdjęcia i profil ...i tu skupił bym sie na opcji zamkniętego grona gdzie tylko zalogowani z zweryfikowanym kontem mają możliwość przeglądania profili nie zależnie czy mają czy nie maja zdjęcia. Skoro ktoś ma ból dupy że ktoś bez zdjęć ogląda jego profil to niech nie dodaje zdjęć proste :D
Na zakończenie dodam tylko tyle że żaden z pomysłów nie przejdzie bo fotkę gnwo obchodzi czy ktoś ma czy nie ma zdjęcia grunt aby oglądali reklamy i płacili za gwiazdę bo z tego jest kasa.
Fotka już dawno zrezygnowała z obszernych opisów było to kiedyś ale działało na zasadzie kopiuj wklej i pełno linków i problemów z prawami autorskimi. Tak jak jest teraz jest ok jeśli ja czegoś nie uzupełnię to i nie zobaczę tego u kogoś innego coś za coś.
do nich nie dotarło jeszcze co tu jest najważniejsze, dlatego serwis fotka PRL idzie w stronę serwisów randkowych, bo takich w necie jest najwięcej, samotnych poszukujacych, co mają nadmiar czasu i oni dużo zrobią żeby dac przypadkowej loszce ocenkę, serduszko, czy inna popierdółkę byle sie przypodobać.
Jak ktos twierdzi ze to serwis społecznościowy, to ja naprawdę mieszkam w lesie na drzewie.
Mi się opisy kiedys podobały, czasem szło z nich coś fajnego wyczytać, teraz pozostało ocenianie facjat i nic wiecej te osoby nie powiedzą o sobie dopóki nie napiszesz do nich, a pisanie chyba też jakos płatne jest?
nie wiem nie zagaduje Mirków na pw. Ocenianie samymi 10 i zgadzanie się na randki, ale to wszystko przeszło, oczywiscie ludzie z tego korzystają, więc kogo obchodzi zdanie pojedynczych osób, które nie wykupią gwiazdy, mają zablokowane reklamy i mówią co im się podoba a co nie:D
A ja chcę żeby była wyszukiwarka zgodności dwóch osób xD czyli że hm. zaznaczam "Wyszukaj mi osoby" które dajmy na to w ideale zaznaczyli że: szukają dziewczyny które nie palą.Które cenią sobie oczy czy uśmiech(co jest we mnie piękne) a nie duuupe czy biust albo nogi) no i z jakiej okolicy. Ogólnie parametry profili które tak zaznaczyły, do wyboru pod jakimi kategoriami chcemy wyszukać ;d i ile cech wspólnych.Zgodność profili z oczekiwaniami drugiej osoby, żeby nie tracić czasu.Tylko klik i jest.
Zaznaczam kategorie z profilu i odpowiedzi moje i szukam takich profili do których te odpowiedzi pasują. Nie że 100 procent ale te konkretne wybrane przeze mnie parametry. Np. wybieram 5 parametrów o szukanym ideale.O paleniu , o piciu, o co we mnie piękne, o chęci załozenia rodziny i małżeństwie. Przykładowo. Albo zgodność odpowiedzi z ulubioną muzyką jaką słuchamy,z ulubionym jedzeniem czy zainteresowaniami.
I jestem za czyimś tam pomysłem dodania tego działu PODRÓŻE do forum , plus działu TEOLOGIA gdzie Dominik i Józek mogliby pisać tylko o Bogu bo pisanie o nim na hydeparku to troche bluźnierstwo.Podróże:gdzie można dodawać foty i podzielić się wrażeniami z jakiś krajów, o daniach które się tam jadło, sklepach czy produktach które tam są łatwo i trudno dostępne,o cenach , kosztach hoteli np. o miejscach które tam się odwiedziło albo uważamy że warto zwiedzić. Nie wiem czemu jest problem ze zwiększaniem podkategorii i działów forum.Co to komu przeszkadza.Przecież to wzbogaca ta stronę o dodatkowe wątki i wcale nie wprowadza burdelu bo wszystko jest bardziej posegregowane i ułożone.Zamiast szukać wszystkiego i niczego na hydeparku w tym całym maglu.
Zamiast poczty e-mail widziałabym bardziej fotkę jako rozbudowanie jej jako strony gdzie można by było założyć bloga xD hahaha wiem są wp,onety,interie ,o2 i wiele wiele innych.Ale w sumie czemu nie rozbudować fotki o taką funkcję dla młodych?Będąc nastolatką sama się bawiłam w takie rzeczy.Ale z wyborem czy publiczny czy anonimowy musiałoby to być.Ogólnie uważam że można by kombinować i żeby na fotce było więcej osób rozbudowywac ją o dodatkowe funkcje , które może są już znane z innych stron ale z fotki można by zrobić taką jedną wielką stronę , na której można korzystać z wielu różnych opcji a nie ograniczać się do jednego.Dlatego by była ona wyjątkowa bardziej bo ludzie mieliby wiele możliwości , fotka wiele zastosowań jako jedna całość zamiast skakania po wielu różnych stronach.
Np bramka sms na fotce hahaha xD albo horoskopy na fotce czy wróżby darmowe xD wiem ponosi mnie.Nudzi mi się więc tak sobie gdybam.Np. Taki Ariel byłby takim naszym Wróżbitą Maciejem czy innym cyganem :D Esquilo by wymyślała jakieś wróżby bo ma talenta do rymów i różnych jakiś takich wierszyków to i to by dała radę xDDD
Bo np. dlaczego taki fejsbuk zrobił taką furorę? Bo ma wiele opcji bo można dodać foty,bo ma messengera,bo można udostępniać muzykę,filmy jakie lubimy książki itp, bo jest dużo możliwości. Instagram teraz to samo bo coś zahasztagujesz i szybko znajdziesz chyba z tego co kiedyś widziałam w tv (nie planuje zakładać). No to na fotce można dodać np opcje dodania muzyki w tle po wejściu na profil.Albo utworzenia całej playlisty xD hahaha jak to kiedyś było na ?bahu? no była kiedyś jakaś taka strona ale zniknęła z neta tak jak i teraz wrzuta.