Ripix
Ripix
  24 maja 2017 (pierwszy post)

Fotka dla bezpieczeństwa treści wiadomośći ;) każdego użytkownika powinna wprowadzić małe zabezpieczenie ... np . weryfikacja SMS ;)

O co dokładnie chodzi

Użytkownik logując się z innego adresu IP będzie musiał przejść weryfikację SMS ;p ...

Broker
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 20
Broker
  26 maja 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Fotka dla bezpieczeństwa treści wiadomośći ;) każdego użytkownika powinna wprowadzić małe zabezpieczenie ... np . weryfikacja SMS ;)

Chodzi o to żeby inna osoba nie mogła zalogować się na czyjeś konto? Jeśli nie zna hasła to się nie zaloguje a
przekazywanie hasła do Konta osobom trzecim jest zabronione. Jeśli user ma obawę że ktoś mógł poznać jego hasło zawsze może zmienić:)
Jest takie zabezpieczenie jeśli 5 razy wpiszesz błędnie hasło, wtedy wyświetli się komunikat:

Konto usunięte
Konto usunięte: Użytkownik logując się z innego adresu IP będzie musiał przejść weryfikację SMS

Nie każdy ma stałe IP, ja np mam zmienne, musiał bym taka weryfikację przechodzić co dziennie, trochę uciążliwe:)
Ripix
Ripix
  26 maja 2017
Broker
Broker: musiał bym taka weryfikację przechodzić co dziennie

Hm gdy ciągle robisz logout to tak ;) ale raczej nie każdy tak robi .. I tu jest plusik dla takiej opcji

Broker
Broker: Jest takie zabezpieczenie jeśli 5 razy wpiszesz błędnie hasło, wtedy wyświetli się komunikat:

Nie każdy bawi się w zgadywanki hasełek
Np
Ripix
Ripix
  26 maja 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Broker: musiał bym taka weryfikację przechodzić co dziennie Hm gdy ciągle robisz logout to tak ;) ale raczej nie każdy tak robi .. I tu jest plusik dla takiej opcjiBroker: Jest takie zabezpieczenie jeśli 5 razy wpiszesz błędnie hasło, wtedy wyświetli się komunikat: Nie każdy bawi się w zgadywanki hasełek Np hakerzy
Zuo
Zuo
  28 maja 2017

Jak najbardziej jestem za.
Funkcja trochę podobna do usługi na Facebook.

Ripix
Ripix
  28 maja 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak najbardziej jestem za. Funkcja trochę podobna do usługi na Facebook.

Na FB jest podobnie ale tam raczej nikt takiej opcji nie używa albo boją się ze jak zmienia numer ;) to nie zaloguja się na swoje konto
Zuo
Zuo
  28 maja 2017

Tak, tylko że numer można w każdej chwili zmienić.

Jednak dalej uważam, że pomysł ok.

Fejk
Fejk
  9 czerwca 2017

Nie

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.