"Albumy" Temat bardzo znany i często powraca, co jakiś czas ktoś pyta o tą funkcjonalność, różne próby / pomysły na przywrócenie. Chciałbym przedstawić i swój pomysł, który może prędzej przypadnie do gustu lub nakieruje na rozwiązanie tej potrzeby użytkowników.
Więc do rzeczy, moja wizja albumów to widoczne wszystkie na stronie profilu, tak jak to jest teraz obecnie na nowych kontach, wszystkie zdjęcia w jednym albumie. Mój pomysł to możliwość oddzielenia zdjęć wąską belką, użytkownik sam będzie decydował o nazwie widocznej na belce (nie dotyczy albumu pierwszego "Ja"), dodatkowo będzie też możliwość zwinięcia danego albumu, np. jak nas nie będą interesowały, kłódki czy robaczki. Przywrócenie pełnych opcji związanymi z albumami, za wyjątkiem prywatnych, powróciłaby też możliwość pokazywania zdjęć tylko znajomym, warunek posiadanie minimum jednego zdjęcia z dobrze widoczną twarzą w pierwszym albumie "Ja", z chwilą usunięcia tego zdjęcia automatycznie wszystkie inne albumy zostaną ukryte, użytkownik dostanie o tym fakcie stosowny komunikat, blokowane będzie tylko wyświetlanie innym, dostęp do albumów będzie miał tylko użytkownik i moderatorzy... Wprowadzenie albumów również w aplikacji fotka. Przeniesienie dawnych albumów pod album główny z zachowaniem nazw i kolejnością ich. Zdjęcia dodane w innym albumach, byłyby poddawane osobno akceptacji, nadal według przyjętych zasad, żadnych odstępstw.
To chyba na tyle, wypowiadajcie się śmiało co o tym myślicie, popierajcie :)
[Pomysłomat] Zdjęcia - podział na Albumy strona 1 z 2
Zero prywatnosci wiec propozycja marna.
(W sumie zauważyłem też, że i prywatne kamerki usunięto xD.. żałośnie)
Portal służy chyba do wymiany prywatnych kontaktów czy coś w ten deseń (?)
Każdy człowiek ceni sobie prywatność. Np ja i jeśli mialbym sie podzielic danym zdjęciem tylko ze znajomymi, to na pewno nie wyrzuciłbym go do ogólnie widocznego albumu.
Funkcja Albumów, która była całkiem niedawno jest ok i mysle, że nie do zastąpienia. Nie było nic lepszego niz podzielenie sie TYLKO i Wyłącznie ze znajomymi daną ujętą chwilą. Pozdrawiam
I tak poza nawiasem, KTOŚ TO W OGÓLE CZYTA? NIE WIEM CZY SIE NA DARMO PRODUKUJE, JESLI TAK TO PRZESTANE xD...
JESTEM ZA!!
chciałbym by mój album był tylko dla znajomych czy da się to zrobić?
czyta np.ja;D
tak samo powinna być blokada na oglądanie zdjęc niezalogowanych
kiedyś sie dalo
lecz z tego co wiem moderacja sie do tego odniosła tak, aby tego nie było, bo nie mogli tam zajrzec i zyskiwac fp poprzez donosiki na grupie o fejeczkach.
potem stworzono moderotorów zdjęć którzy akceptują zdjęcia, ktore wstawiasz. czy są fejkowe czy tez nie. Dziwne podejscie, bo skoro ktos mialby fejkowe, to jakas osoba by to zglosila i nie trzeba tego nadzorowac przy czym nie pozwalac na niewidoczne albumy.
Albumy wiec zostaly usuniete . Nie jest to pewne info, ale najbardziej prawdopodobne.
czyli portal niby Fotka ale Album to nie ziomeczku ,bo jak nie mozemy zobaczyc tego co masz to juz niefajnie
przeczytałem po"łebkach" i przecież moderatorzy widzieli by te prywatne albumy a reszta nie czy tak to trudno zrobić?
a i apropo moderowania zdjęć
nie wiem kto tam to moderuje ale czy z moderowaniem czy bez i tak jest to samo
od fejeczkow aż sie roi, wiec taka "funkcja" jest mniej potrzebna niż Albumy. Pozdrawiam
tylko fp i ft to widziało z tego co wiem. no ale to chyba bylo za malo.
A no i tez jak ktos sobie przerzucil fotke z jednego albumu do drugiego to nie bylo widac ze ją dodal a byc moze byla fejkowa.
To tez ktos zawsze mogl zglosic i tyle.
"Album prywatny" Nie ma to sensu, dużo serwisów czy tam aplikacji oferuje miejsce na przechowywanie plików, udostępniania, nie ma takiego ryzyka że coś zniknie bez wiedzy lub że ktoś będzie przeglądał zdjęcia prywatne. Niech przywrócą albumy to jest najważniejsze.