Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016 (pierwszy post)

W związku z powstałym niedawno tematem i brakiem możliwości wypowiedzi w tamtym wątku tworzę nowy wątek.

Dziś widziałem przykład całkowicie miernej "pracy" moderatora o niku @Anka.
Przez przeszło godzinę siedziała w pokoju, w którym to ja musiałem uspokajać całą sytuację.

MP lub FP to nie tylko gwiazdeczka lub oczko obok loginu, to też całkiem spora odpowiedzialność. Rozumiem, że każdy może mieć gorszy dzień lub brak chęci, ale wtedy nie powinno być takich sytuacji jak ta dzisiejsza, którą zaobserwowałem na czacie. W końcu nie jesteśmy tam sami..

Moim zdaniem powinna być dodana wewnętrzna lista upomnień/ kar do każdego profilu mp lub fp. Obecny system się totalnie nie sprawdza.

Powinna być także możliwość wyłączenia/ ukrycia oka lub mp (jeżeli dana osoba chce posiadać tylko jedno konto). Każdy widzi moderatora i czeka na reakcje, moderator również powinien mieć możliwość ukrycia funkcji real time.

Chodzi oczywiście o miejsca, w których mamy kontakt z innymi Użytkownikami (Czat, Kamerki)

Myślę, że jest to pomysł całkiem w porządku + nie godzi tu konkretnie w żadną osobę. Może coś w końcu zmieni się tutaj na lepsze..

Shaitan
Shaitan
  13 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Powinna być także możliwość wyłączenia/ ukrycia oka lub mp (jeżeli dana osoba chce posiadać tylko jedno konto). Każdy widzi moderatora i czeka na reakcje, moderator również powinien mieć możliwość ukrycia funkcji real time.

Nie byłoby to takie złe ale:
1. "o jezu, to znowu on mi truje, wyłączę sobie kropkę niech spada"
2. "ten mod mnie ignoruje, przed chwilą jedną rzecz mu zgłaszałem a teraz już nie jest modem"

Jak wyobrażasz sobie kontrolowanie nas, czy aby własnie tak nie postępujemy? Wyobrażasz sobie jakie by było zamieszanie z tym co komu kiedy zgłosić? Modem albo się jest albo nie jest - a wiadomo, że jesteśmy tylko ludźmi więc możemy w daym momencie nie mieć czasu bądź chęci - żaden problem odesłać usera do kogoś innego.

Z czatem zaś jest tak, że jeżeli ktoś nie ma ochoty moderować wchodzi sobie z konta bez uprawnień żeby tylko popisać ze znajomymi i sprawa załatwiona - a jak moderuje źle/wisi i nie reaguje to się pisze do MG a nie bóldupi na forum.
Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: Nie byłoby to takie złe ale: 1. "o jezu, to znowu on mi truje, wyłączę sobie kropkę niech spada"

To pomysł świeży, ale można dopracować.

Wystarczy, że doda się powiedzmy limit 3x dziennie i wsio... Może ukryć jak chce, ale nie musi. Na bank powinna być taka opcja, bo nie ma obowiązku zakładania 3 kont, jest taka możliwość, a kontrola musi być zawsze. To działa w 2 strony :D

Na pewno nie powinno być takich akcji jak ta dzisiejsza, dlatego lista "wewnętrzna lista kar" również powinna zagościć na profilach uprzywilejowanych.

Co myślisz?
Shaitan
Shaitan: 2. "ten mod mnie ignoruje, przed chwilą jedną rzecz mu zgłaszałem a teraz już nie jest modem"

To już zwyczajnie nie sprawa tego moda, on ma siedzieć minimum 1 lub 2h dziennie - robi swoje - nara.

Tak to powinno wyglądać, zdrowo działający organizm. Mniej bólu dupy, mniej skarg - mniej problemów :D
Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016
test
test:

Zerknij na to proszę. To nie jest taki najgorszy pomysł ^^
Anka
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 41
Anka
  13 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziś widziałem przykład całkowicie miernej "pracy" moderatora o niku @Anka. Przez przeszło godzinę siedziała w pokoju, w którym to ja musiałem uspokajać całą sytuację.

Mój pierwszy i ostatni komentarz w tej sprawie: Jeżeli już coś piszesz, to przynajmniej napisz prawdę (nie siedziałam godzinę; nikogo nie upominałeś, a sam zaczepiałeś), a nie naginasz fakty próbując robić z siebie bohatera... były "idealny modzie" :) d83ddc31 No i jak to napisał Shaitan: "to się pisze do MG a nie bóldupi na forum." :)

Lista kar - Blokada konta? Ban na czat? Odebranie Gwiazdy? Publiczny Lincz?
Chyba jedynie odebrać moda, a na to np. ja nie zasłużyłam jeszcze :D
Byście latali o karę za każdą głupotę, zresztą... niektórzy już latają.

Także pozdrawiam d83ddc31 do zobaczenia na czacie! :*

Żyjmy pełnią życia, bo tak młodzi jak dzisiaj nie będziemy już nigdy.

Avatar użytkownika MGlobalnyCzatMGlobalnyCzat
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 1
MGlobalnyCzat
  13 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: a jak moderuje źle/wisi i nie reaguje to się pisze do MG a nie bóldupi na forum.

Jak najbardziej. A w w/w sprawie cisza, tylko tutaj szum.
Anka
Anka: Byście latali o karę za każdą głupotę, zresztą... niektórzy już latają.

Owszem i to z takimi pierdołami, że głowa mała. Jeśli ktoś chce napisać poważną skargę czy ma jakieś uwagi co do moderatora, to tak czy siak pisze w końcu do nas. Dodatkowo niektórzy zgłaszają nieodpowiednie zachowania moda poprzez klikanie "Zgłoś naruszenie" na jego profilu- spełnia w zasadzie taką samą funkcję jak zaproponowana lista upomnień.
Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016
Ostatnio edytowany: za 26 listopada 6372

Sprawa została zgłoszona bezpośrednio do FT, możecie przejrzeć sobie logi - powodzonka.

Prosiłbym jednak o pisanie na konkretny temat. To nie jest temat przewodni w tym wątku.

Anka
Anka: Lista kar - Blokada konta? Ban na czat? Odebranie Gwiazdy? Publiczny Lincz? Chyba jedynie odebrać moda, a na to np. ja nie zasłużyłam jeszcze :D Byście latali o karę za każdą głupotę, zresztą... niektórzy już latają.

Tutaj zwyczajnie potrzebna jest taka rzecz, konfederacja kolesiostwa w Administracji na fotce dawno dobiegła końca..

Pomysł oddałem i czekam na jakieś normalne wypowiedzi..
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 67
Ariel
  13 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Sprawa została zgłoszona bezpośrednio do FT

Zbędne zawracanie Im głowy. W znakomitej większości wypadków dziewczyny z HD i tak piszą do nas o wyjaśnienie sytuacji, gdyż niekoniecznie tak dobrze orientują się w czatowych realiach. Potem muszą pisać do Ciebie to, co my Im odpiszemy, a na co pewnie trochę musisz poczekać. Szybciej załatwiłbyś sprawę bezpośrednio u nas, ale mogę domyślać się, dlaczego chcesz pominąć ten szczebel.

Ukrycie "oka"- nie widzę tego, bo potem trzeba by rozstrzygać, czy modek zdążył ukryć je na sekundę przed zadymą, czy miało to miejsce sekundę po zadymie. I gdyby zaczęło się coś dziać, to modek zrobiłby tylko "klik", gdyby nie chciało mu się interweniować. Przyzwolenie na miganie się od obowiązków. Każdy z nich wie, że wisieć nie mogą, i jak pisał Boguś, wiedzą też, że mogą sobie czysto rekreacyjnie wejść na czat z konta bez uprawnień, a czasy mamy takie, że co najmniej 2 konta ma niemal każdy. FP jak wiadomo interweniować nie muszą, więc ich ukrywanie jest niepotrzebne.

Lista upomnień byłaby zaśmiecona setkami durnych zgłoszeń "daje bany za nic" czy "nie nadaje się na moda", pisanych w zdecydowanej większości tylko dlatego, że "moda trzeba tępić, gdyż ośmiela się dawać mi bany, kiedy ja chcę sobie w spokoju wejść na czat zrobić rozpierdziel i poubliżać innym." Jest opcja zgłaszania naruszenia i na moderatorskich profilach działa, także nie ma chyba sensu tworzenia czegoś podobnego.

Jestem modem. Uświadom to sobie sobie.

Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016
Ariel
Ariel: Ukrycie "oka"- nie widzę tego, bo potem trzeba by rozstrzygać, czy modek zdążył ukryć je na sekundę przed zadymą, czy miało to miejsce sekundę po zadymie. I gdyby zaczęło się coś dziać, to modek zrobiłby tylko "klik", gdyby nie chciało mu się interweniować. Przyzwolenie na miganie się od obowiązków. Każdy z nich wie, że wisieć nie mogą, i jak pisał Boguś, wiedzą też, że mogą sobie czysto rekreacyjnie wejść na czat z konta bez uprawnień, a czasy mamy takie, że co najmniej 2 konta ma niemal każdy. FP jak wiadomo interweniować nie muszą, więc ich ukrywanie jest niepotrzebne.

Tutaj kłania się czytanie ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o sekundy, a o czas moderatorów. Prywatny czas... Ale mogę zrozumieć dlaczego pominąłeś ten detal.

Tu nie ma różnicy pomiędzy mp czy fp... Chodzi o reakcje lub jej brak. Jeżeli może być sytuacja gdzie mod siedzi i nie reaguje, to raczej i powinna być taka gdzie może zwyczajnie ukryć sobie oczko na czacie lub cam żeby prywatnie popisać lub zwyczajnie uniknąć spięć takich jak to dzisiejsze. Przecież teraz mamy już fotka.com. Rozwój.

Ariel
Ariel: Lista upomnień byłaby zaśmiecona setkami durnych zgłoszeń "daje bany za nic" czy "nie nadaje się na moda", pisanych w zdecydowanej większości tylko dlatego, że "moda trzeba tępić, gdyż ośmiela się dawać mi bany, kiedy ja chcę sobie w spokoju wejść na czat zrobić rozpierdziel i poubliżać innym." Jest opcja zgłaszania naruszenia i na moderatorskich profilach działa, także nie ma chyba sensu tworzenia czegoś podobnego.

Tu nie chodzi o listę zgłoszeń Userów, takie rzeczy wie każdy, przecież jest formularz zgłoszeniowy... Chodzi o nadpis w logu konta "uprzywilejowanego"

Czytanie nie boli.
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 67
Ariel
  13 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Tu nie ma różnicy pomiędzy mp czy fp

Raczej jest, bo FP nie musi na czacie reagować w ogóle. Zależy tylko od jego dobrych chęci.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli może być sytuacja gdzie mod siedzi i nie reaguje, to raczej i powinna być taka gdzie może zwyczajnie ukryć sobie oczko na czacie lub cam żeby prywatnie popisać lub zwyczajnie uniknąć spięć takich jak to dzisiejsze.

O tym przecież pisałem. Prywatnie może sobie pisać zawsze, ale jednocześnie zobowiązany jest mieć oczy dookoła głowy. Nie może za bardzo mieć usprawiedliwienia, że czegoś nie zauważył, chyba, że siedzi sam w pokoju, gdzie jest 300 osób. A jak zostało już napisane, jeśli chce nie sobie zaprzątać głowy odpowiedzialnością to może wejść z konta bez uprawnień, co niektórzy moderatorzy robią. Te wyłączanie i włączanie "oka" myślę, że mogłoby być źle wykorzystywane do unikania podejmowania decyzji i ponoszenia odpowiedzialności w niewygodnych sytuacjach. Modkiem się jest, albo się nim nie jest, a nie, że się nim bywa. Tak to już funkcjonuje.

Jestem modem. Uświadom to sobie sobie.

Paffeuu
Paffeuu
  13 lutego 2016

Wszystko rozumiesz tylko pojąć nie umiesz... Napiszę najprościej jak tylko potrafię i będzie to już ostatni mój post w tym konkretnym wątku, bo ręce mi zwyczajnie opadają.

1. Ukrycie/ chwilowe wyłączenie wizualnej części moderacyjnej jaką jest logo oczka lub nadpis (MP - FP) na kamerkach.
Jest to propozycja obejmująca UKRYCIE samego znaczka lub TEKSTU obok loginu na kamerkach mająca na celu wyminięcie nieciekawych sytuacji... Stali bywalcy na pewno pamiętają nicki moderatorów, ale po UKRYCIU zwyczajnie nie byłoby widać LOGA lub NADPISU obok nicku.
2. MP lub FP miałby możliwość ukrycia statusu 3x na dobę, opcja byłaby możliwa do wygaszenia w ustawieniach, byłby to dodatkowy button, który zwyczajnie nadpisywałby "aktywność" danej osoby uprzywilejowanej. Wiedzielibyście kiedy modek lub fp przechodzi w tryb "prywatny" i wszystko w tym temacie.

Tu chodzi o prywatność, to nie jest jakieś polowanie na czarownice. Żaden ze mnie Vin Diesel... Zejdźcie na ziemię i czasami posłuchajcie. Chyba, że faktycznie zbyt wiele wymagam od tego serwisu. W takim razie mnie popraw i po prostu przestanę się wypowiadać na ten temat...

praksa
praksa
  16 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: u, w którym to ja musiałem uspokajać całą sytuację.

eh Paweł nic nie musiałeś, najlepiej nie ingerować w to co robią mody, jak sie nim już nie jest, czym więcej będziesz wytykał "błędy" modów czy fp publicznie, tym szybciej wezmą Cię za histeryka, który mysli ze wie wszystko najlepiej, naprawdę Paweł, fotke zostaw modom i EFPEKOM, a Ty sobie bądź userem, rozmawiaj i przyglądaj się z boku.
Polecam ten styl d83ddc12
Paffeuu
Paffeuu
  16 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: eh Paweł nic nie musiałeś, najlepiej nie ingerować w to co robią mody, jak sie nim już nie jest, czym więcej będziesz wytykał "błędy" modów czy fp publicznie, tym szybciej wezmą Cię za histeryka, który mysli ze wie wszystko najlepiej, naprawdę Paweł, fotke zostaw modom i EFPEKOM, a Ty sobie bądź userem, rozmawiaj i przyglądaj się z boku. Polecam ten styl

Sorry, ale mam własny styl. Jeżeli coś jest nie tak, to zwyczajnie o tym piszę. A dlaczego? Bo mogę... d83ddc8f
Paffeuu
Paffeuu
  25 lutego 2016

Podbijam@

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.