[Pomysłomat] [ Profil ] Link do Kamerki na profilu + Link do założenia transmisji
# Krok 1
Wchodzimy na profil.
Osoba nadaje na kamerce.
# Krok 2
Zamykamy kamerkę (okienko) bo chcemy fotki pooglądać.
# Krok 3
Chcemy wejść na transmisję, ale okienka już nie ma... musimy szukać w zakładce/menu górnym Kamerki.
A jakby dodać link do kamerki/transmisji online na profilu?
---------------------------------
# BONUS
Może również link do rozpoczęcia transmisji na profilu (widoczny dla właściciela/właścicielki profilu)
gdyby chciał/chciała założyć transmisję.
Co myślicie przydatne czy nie bardzo? i mało osób by z tego skorzystało?
Jest dodatek do zainstalowania na danej przegladarce pozniej podesle ci linka jakby co bo teraz nie mam dostepu do komputera ... Chyba ze ktos mnie wyprzedzi ;-)
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
Można wejść na kamerkę, a profil tej osoby otworzyć sobie w osobnej karcie w przeglądawce internetowej ;)
a gdy raz zamknąłem to okienko z kamerką to juz mi się nie wyświetla w ogóle :( czemu ? jak to naprawić? tak by się otwierało za każdym razem a nie musieć szukać po kamerkach..
Mam parę dodatków i więcej mi do szczęście nie potrzeba (po pierwsze zamulają przeglądarkę i ja jestem świadomy, że można to dodatkami zrobić ale nie w tym rzecz)
Bo jaki normalny 'fotkowicz' będzie szukać dodatków (pomijam to, że nawet 80% nie wie co to dodatki i jak je zainstalować i że w ogóle można akurat w tej sytuacji)
Jak to może być na stale już wbudowane w fotkę jak np. w moim przykładzie takie rozwiązanie, proste i szybkie bez kombinacji dla użytkownika.
No owszem można tylko nie o to chodzi tu.
Chodzi o to, że ja lub ktoś inny po co ma kombinować, bo po to jest ta propozycja by usprawnić ten mechanizm, a nie cudować z kartami lub innymi ustrojstwami.
Zamykasz okienko ii.. lipa.. ( tak jak pisał @gumekskc ) lecisz szukać na kamerkach
lub sztucznie wpisujesz link do paska przeglądarki (zamiast profil - > kamerka) ale nie w tym rzecz, że mam kombinować i szukać na ślepo rozwiązania, jak można to zrobić przez link na profilu (gdy osoba jest na kamerce) na stałe.
przydało by się by to powiadomienie za każdym odświeżeniem wyskakiwało na profilu nawet po zamknięciu go żeby można było przejść bezpośrednio z profilu na kamerkę..(po odświeżeniu strony przynajmniej) coś w kodzie porypali chyba, bo wątpię by taki efekt jaki jest był zamierzony ;o
No w sumie racja to najprostszy sposób chyba.. ale
Wtedy byś musiał odświeżyć stronę by kam zobaczyć ponownie (ktoś by musiał metodą dedukcji to wywnioskować, że tak trzeba) i stale byś musiał okno zamykać.. by fotki obejrzeć
(bo po kliknieciu na nowe foto do obejrzenia.. strona wczytuje się na nowo i to by było lekko.. upierdliwe stale zamykać wyskakujące okienko z kam)
:D
btw.
zatem link na profilu do kam jak podałem na razie byłby lepszą opcją i mniej upierdliwą :p