Paffeuu
Paffeuu
  25 grudnia 2018 (pierwszy post)

Witam serdecznie!

Na samym poczatku chcialbym wszystkim zyczyc Wesolych Swiat i szczesliwego 2019! : D
Teraz przejdzmy do tak zwanego "Bolu przedluzenia plecow...". Czy slusznie tak to nazwac? Czy jednak nie? Zdecydujcie sami...

Prosilbym ADMINISTRACJE SERWISU o zajecie oficjalnego stanowiska w tej sprawie...
Forum Fotka - Nowości i komunikaty, wasze pytania, propozycje, skargi
Administrator @mark po uprzednim zgloszeniu sprawy do Moderatorow Globalnych, po zgloszeniu sprawy bezposrednio do niego (ADMINISTRATORA), wyslal mnie do Help Desku... Postanowilem jednak wpisac cos tutaj. Moze tez byliscie w podobnej sytuacji?d83dde23

Dzis zablokowano mi dostep do CZATU za rzekoma obraze MODERATORA na PRIV (Wiadomosc prywatna)
W powodze jaki mam w powiadomieniach widnieje jednak "Wprowadzanie niemilej atmosfery" (Ustalilem juz z MG @Ariel, ze powod blokady jest nieprawidlowy. Powod nadania blokady nie zostal zmieniony).
Mysle, ze znajdzie sie spora grupka osob, ktora byla lub nawet jest w takiej samej sytuacji jak ja teraz.
Moim zdaniem na fotka.com lamane sa prawa konsumenta, nie wspomne juz o wolnosci slowa i chorej cenzurze jaka ma tu miejsce... Serwis prowadzi sie wg. podwojnych standardow, obowiazuje tu wiele niepisanych zasad wewnetrznych i Uzytkownicy sa blokowani wg. "Widzi mi sie" moderatorow. Jezeli myslicie podobnie lub mieliscie taki sam problem - DAJCIE ZNAC!
Serwis znacznie stracil na popularnosci, kazdy ze stalych bywalcow pewnie to zauwazyl. Co za tym idzie, Administracja i Moderacja na tym ucierpiala. Pytanie DO WAS - Czy waszym zdaniem Administracja naduzywa zwyczajnie "MOCY"? Moim zdaniem tak!
Wykupujemy pakiet PREMIUM, czesto zagladamy tu w celach ROZRYWKOWYCH. Moderatorzy powinni dbac o nasze bezpieczenstwo w sieci. Czesto jednak jest tak, ze utrudniaja nam zwyczajnie ZABAWE, wcinaja sie w prowadzone rozmowy lub narzucaja sie. Czasami nawet ATAKUJA pisemnie uzytkownikow bez konkretnych powodow co moim zdaniem jest calkowicie NIEDOPUSZCZALNE.
W momencie, w ktorym konkretnie i GRZECZNIE pisze na PW do moderatora po otrzymaniu blokady, proszac o uzasadnienie lub jakikolwiek argument przemawiajacy na ich korzysc - ZOSTAJE IGNOROWANY! Pomimo tego, ze wykupuje stale pakiet PREMIUM. To samo tyczy sie Moderatorow Globalnych, o ktorych wlasnie dzis bedzie tutaj mowa.

Przejdzmy do sedna sprawy..
Temat rzeka - WIADOMOSCI PRYWATNE. Jak to w koncu jest z tymi wiadomosciami?
To w sumie pierwszy temat, jaki chcialbym omowic. Wikipedia mowi jasno i wyraznie, ze wiadomosc prywatna, to wiadomosc, w ktorej uczestnicza 2 osoby (Priv na czacie tak wlasnie dziala, PW na fotka.com takze...) Moderator Globalny @Ariel twierdzi jednak, ze jest inaczej! PYTANIE NAJWAZNIEJSZE, JEZELI MODERATOR @Ariel TWIERDZI, ZE PRIV NA CZACIE TO NIE WIADOMOSC PRYWATNA, CZY FOTKA.COM PROWADZI ZAPISKI TYCH ROZMOW???

Jak to w koncu jest z tymi tajemniczymi PW/ PRIV?

Jezeli ustalimy cos w temacie, to przejdziemy do "Bolu przedluzenia plecow Vol.2"

Cheers270c

BAZYLISZEK
BAZYLISZEK
  25 grudnia 2018

Dzieci w Afryce z głodu chłodu i pragnienia umierają a ty masz żal o bana na czacie?.... zostawię to bez komentarza niech winni się wypowiedzą...:ninja:

Paffeuu
Paffeuu
  25 grudnia 2018
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
BAZYLISZEK
BAZYLISZEK: Dzieci w Afryce z głodu chłodu i pragnienia umierają a ty masz żal o bana na czacie?.... zostawię to bez komentarza niech winni się wypowiedzą...

Nie bardzo interesuja mnie dzieci w Afryce, bardziej interesua mnie dzieci w Polsce... Generalnie jest tak, ze takimi sprawami powinni zajac sie dyplomaci/ politycy. Oni maja srodki i wplywy by zajac sie takimi problemami. Ja nie jestem politykiem, Ty jak mniemam tez nie jestes politykiem. Takze tego... Zawsze mozesz wyslac paczke, ja jednak jej nie wysle i nie wymagaj tego ode mnie: D

Jeden powie bol dupy, czy bol o bana. Mam 3 konta, moge smialo wejsc z drugiego wiec bol dupy odpada. Bol przez nieslusznie nalozona blokade - tak mozna smialo napisac jak sie usilnie tego pragnie.. Moim zdaniem sa tu lamane podstawowe prawa jakie nam dano, to chyba wystarczajacy powod do dzialania?
BAZYLISZEK
BAZYLISZEK
  25 grudnia 2018

To był tylko... albo nie !...niech winni się tłumaczą...Ja umywam ręce. :ninja:

Paffeuu
Paffeuu
  25 grudnia 2018
BAZYLISZEK
BAZYLISZEK: To był tylko... albo nie !...niech winni się tłumaczą...Ja umywam ręce.

HA HA

Wesolych i pogodnych! :gothiclady:

wolnyy25latek
wolnyy25latek
  25 grudnia 2018

Powiem tak Pawel, szukalem w Netykiecie i znalazlem taki ciekawy punkt, mianowicie:
18. Podszywanie się pod Moderatora/FP/FT. Ważne! Rozmowy prywatne nie są moderowane. W razie potrzeby Użytkownik ma możliwość zablokowania niepożądanego rozmówcy, poprzez dodanie go do Czarnej Listy. Wyjątkami, gdzie Moderator ma prawo nałożenia bana za treść rozmów prywatnych są: - seks oferty skierowane osobom nieletnim, - masowo rozsyłany spam, - ubliżanie pod adresem Moderatora. Każda próba obrażania FT/FP czy Moderatora będzie skutkowała bezwzględnym oraz długoterminowym banem.
Wiec ban nalozony slusznie biorac pod uwage netykiete czatu ktora oczywiscie kazdy uzytkownik czatu ma znac :-D

Odnoscie tego co piszesz to jestem ciekawy tylko w jaki sposob sa moderowane wiadomosci ktore zgodnie z netykieta nie sa moderowane :-D Netykieta sama w sobie jest zaprzeczeniem a privki sa zapisywane :-D
Wychodzi na to ze serwis nie uwzglednia privkow czatowych jako wiadomosci prywatnych uzytkownikow chociaz to niezgodne z Konstytucja: art. 49 Konstytucji RP: Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.

Paffeuu
Paffeuu
  25 grudnia 2018
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Odnoscie tego co piszesz to jestem ciekawy tylko w jaki sposob sa moderowane wiadomosci ktore zgodnie z netykieta nie sa moderowane :-D Netykieta sama w sobie jest zaprzeczeniem a privki sa zapisywane :-D Wychodzi na to ze serwis nie uwzglednia privkow czatowych jako wiadomosci prywatnych uzytkownikow chociaz to niezgodne z Konstytucja: art. 49 Konstytucji RP: Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.

Oooo, to, to, toooo. Podwojne standardy, nie sadzisz?

Nik na fotka.com nie ma prawa wgladu, a juz na pewno nie ma prawa oceny czegokolwiek, co znajduje sie w korespondencji PRYWATNEJ.
Tylko i wylacznie skrypt, ktory wylapuje wiadomosci typu SPAM z tego co mi wiadomo. To i tak dziala na calkiem innej zasadzie, skrypt monitoruje ILOSC wyslanych wiadomosci /min, nie tresc...

W innym wpisie na tym forum @woland pisal cos na temat wiadomosci prywatnych. Warto sprawdzic.
DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  26 grudnia 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: W powodze jaki mam w powiadomieniach widnieje jednak "Wprowadzanie niemilej atmosfery" (Ustalilem juz z MG @Ariel, ze powod blokady jest nieprawidlowy. Powod nadania blokady nie zostal zmieniony).

Cześć. Jestem moderatorem Forum. Tutaj mamy podobnie. Są TYLKO 3 możliwe rodzaje blokad. Np jak ktoś obraża moderatora to nie ma specjalnej kategorii. Od dawna proszę o rozszerzenie katalogu blokad do 9. Skoro sprawę wyjaśniłeś co do powodu to nie przejmowałbym się tym.
Konto usunięte
Konto usunięte: Moderatorzy powinni dbac o nasze bezpieczenstwo w sieci. Czesto jednak jest tak, ze utrudniaja nam zwyczajnie ZABAWE, wcinaja sie w prowadzone rozmowy lub narzucaja sie.

Moderatorzy są wybierani spośród użytkowników i mają takie samo prawo brać udział w czacie, forum, komentarzach, grupach jak każdy inny użytkownik. Ba uważam że jako gospodarze powinni starać się ciągnąć rozmowę a nie ją ucinać.

Konto usunięte
Konto usunięte: To i tak dziala na calkiem innej zasadzie, skrypt monitoruje ILOSC wyslanych wiadomosci /min, nie tresc...

Jak najedziesz na wyżej swój awatar to ujrzysz swój BLUZGOMETR. To jest wartość przekleństw które użyłeś na całej fotce. Zatem skrypt sprawdza także treść i wyłapuje przekleństwa. Może też wyłapywać spam np. przez użycie ctrl+v, linków itp. Jak działa na czacie to nie wiem bo nie zajmuje się tym.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Pawelec13
Pawelec13
  26 grudnia 2018

Zaplacone i lipa nic nie dziala dlaczego ?? Panie admin.

DyktatorMody
DyktatorMody
  26 grudnia 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Zaplacone i lipa nic nie dziala dlaczego ?? Panie admin.

Sprecyzuj co nie działa. Najlepiej w osobnym temacie na dziale Fotka https://fotka.com/forum/fotka/

Gwiazdy nie da się wykupić u niektórych operatorów z winy tych operatorów gdyż nie udostępniają usługi.
Paffeuu
Paffeuu
  26 grudnia 2018
DyktatorMody
DyktatorMody: Cześć. Jestem moderatorem Forum. Tutaj mamy podobnie. Są TYLKO 3 możliwe rodzaje blokad. Np jak ktoś obraża moderatora to nie ma specjalnej kategorii. Od dawna proszę o rozszerzenie katalogu blokad do 9. Skoro sprawę wyjaśniłeś co do powodu to nie przejmowałbym się tym.

Napisze dosc krotko, bo dziwnie sie Ciebie czyta d83dde13
Bylem przez jakis czas FP, wiem dobrze jak dziala system na fotka.com. Swojego czasu pomagalem w rozwoju uprawnien na kamerkach.
DyktatorMody
DyktatorMody: Moderatorzy są wybierani spośród użytkowników i mają takie samo prawo brać udział w czacie, forum, komentarzach, grupach jak każdy inny użytkownik. Ba uważam że jako gospodarze powinni starać się ciągnąć rozmowę a nie ją ucinać.

Co to ma znaczyc?
Nie interesuje mnie to, w jaki sposob wybierani sa moderatorzy. Nie o tym pisalem.
DyktatorMody
DyktatorMody: Jak najedziesz na wyżej swój awatar to ujrzysz swój BLUZGOMETR. To jest wartość przekleństw które użyłeś na całej fotce. Zatem skrypt sprawdza także treść i wyłapuje przekleństwa. Może też wyłapywać spam np. przez użycie ctrl+v, linków itp. Jak działa na czacie to nie wiem bo nie zajmuje się tym.

Czy Ty sugerujesz, ze na fotka.com dziala skrypt, ktory monitoruje tresci wiadomosci prywatnych i wybiorczo kataloguje konkretne slowa? Jezeli KLUCZOWYM slowkiem jest wulgaryzm, to rownie dobrze moze zbierac dane z numerami kont? Numerami telefonow etc.?:zonk:

Chcialbym w koncu przeczytac wpis ADMINISTRATORA lub kogos z obslugi klienta. Link do tego wpisu wyslalem wczoraj na HelpDesk.
Paffeuu
Paffeuu
  26 grudnia 2018
DyktatorMody
DyktatorMody: Gwiazdy nie da się wykupić u niektórych operatorów z winy tych operatorów gdyż nie udostępniają usługi.

To nie wina serwisu fotka.com, tylko operatora ORENGE/ PLAY???
Dlaczego tak uwazasz, mozesz uzasadnic swoja wypowiedz?
DyktatorMody
DyktatorMody
  26 grudnia 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Chcialbym w koncu przeczytac wpis ADMINISTRATORA

Nie jestem administratorem tylko użytkownikiem. Pisałeś że chcesz poznać zdania innych użytkowników. Skoro nie, to bez odbioru.
Pawelec13
Pawelec13
  26 grudnia 2018

Nie mozna wysylac wiadomosci prezentow ...
A oplata pobrana wczoraj bylo ok.to nagle przeslano mi ze mam wyslac stop fotka zrobilem to i odnowa. Wyslalem kod mam w plusi. To tez nie dziala u was to jakim sposobem oplata jest pobierana

Pawelec13
Pawelec13
  26 grudnia 2018

Poczekam zobacze .......😈

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.