Pewnie z wielu was wie i Ameryki nie odkryłem a jak nie to podsunę małą ciekawostkę. Wpisując w pasku przeglądarki
http://fotka.com/profil/f0x/opisy
można zobaczyć jej opis z czasów gdy można było mieć swoje opisy. Oczywiście mniej rozumnym podpowiadam że zamiast mojego nicku podstawiamy nick osoby której opis zobaczyć chcemy.
W ten sposób możemy też przeglądać opisy osób które mają bana w serwisie. Możemy odczytać opisy pamiętnego Shake, Bozar-a który od nas odszedł Ragniego itp. Prawdopodobnie w podobny sposób można odczytywać inne informacje.
A skoro poruszyłem temat opisów to Fotka powinna je przywrócić.
Czy wiecie że ... Są opisy na fotkce
http://fotka.com/forum/fotka.pl/1182645,Opisy_do_profilu_
Propozycje przywrócenia też były...
Dozwolone jest do swojego, jako przykład, tak jak to autor tematu zrobił, pomijam już fakt że dodałeś link do opisu z zablokowanego konta i Twój post nic nie wniósł do tematu za co jest ban. Nawet jakbym zostawił to zaraz inni powtórzą po Tobie...
3. Zabrania się reklamowania swojego profilu, grupy, itp. oraz innych stron www
8. Zabrania się omijania bluzgometru oraz nabijania postów, czyli publikowania postów nie wnoszących nic do tematów. Udzielanie odpowiedzi będących powieleniem wcześniejszych wpisów również jest uznawane za nabijanie postów.
gregbond to skoro opisy są nadal w bazie to czy ktoś orientuje się lub pamięta w najmniejszym stopniu dlaczego FT podjęło tak karygodny i otępiający ten serwis krok... Cytując wpis jednego z userów tematu którego dałeś link:
"Wnikając w nie mogłem wywnioskować czy dana osoba prócz ciekawych zdjęć ma coś więcej do zaoferowania- czyt. czy ma nieco oleju w głowie ;] Stworzenie kilku zdań o samym sobie było dla wielu ludzi tutaj sporym wyzwaniem, to jedna z pierwszych pozycji jaką "badałem" na profilu prócz zdjęć ;]"
Już było mówione, że póki co Fotka nie planuje ani ich przywrócić (tzn. dodać widocznego linka w profilu) ani zezwolić na edycję. Ja jak odwiedzam jakiś starszy profil to zazwyczaj wchodzę na opisy - czasem zdarzają się sympatyczne kwiatki :)
To był istotny dodatek do wizualnej strony osób. Można było czegoś się o nich dowiedzieć, wywnioskować, czy zagaić i poznać czy może czym prędzej uciekać.
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain