dagunia
dagunia
  14 grudnia 2015 (pierwszy post)

Pomocy przez przypadek usunęłam ważne wiadomości prywatne czy da się je odzyskać ??? Wie ktoś może ??? Z góry dziękuje za pomocy

Shaitan
Shaitan
  14 grudnia 2015

Niestety nie ma takiej możliwości.

Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  15 grudnia 2015

Co więcej. Ja nie usuwałem, ale Fotka zrobiła to po cichu za mnie i choćbym chciał, nie mogę wrócić do starych rozmów.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

Paffeuu
Paffeuu
  16 grudnia 2015
Beholder
Beholder: Co więcej. Ja nie usuwałem, ale Fotka zrobiła to po cichu za mnie i choćbym chciał, nie mogę wrócić do starych rozmów.

Podbijam, też brak mi sporej części wiadomości sprzed roku i dalej.

Nie pisze nic o 2 pozostałych kontach...
Psyko
Psyko
  16 grudnia 2015
Beholder
Beholder: Co więcej. Ja nie usuwałem, ale Fotka zrobiła to po cichu za mnie i choćbym chciał, nie mogę wrócić do starych rozmów.

Coś chrzanisz jak nie masz jaka są ? lub usunąłeś :) to dziwne bo ja mam z roku 2013 >
Beholder
Beholder
  17 grudnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Coś chrzanisz
Tak, tak.. sam sobie usunąłem kilkadziesiąt konwersacji, przez sen pewnie. I lecę z tym na forum, bo przecież mam IQ tak niskie, że nawet nie wiem w co klikam.. Ech.. komentujesz by komentować, a niewiele to wnosi.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

Paffeuu
Paffeuu
  17 grudnia 2015
Ostatnio edytowany: za 26 listopada 2880

Klasyczny przykład utraty danych przy nieudolnych działaniach IT.

Wsiąkło to gdzieś przy backupowaniu po ataku, wsiąkło zaraz po ataku albo zwyczajnie dali dupy podczas wprowadzania tych unikalnych poprawek i nowych funkcjonalności.

Śmiałbym się dopiero gdyby okazało się, że po prostu dane wiszą gdzieś w tej kupie bazgrołów.

Pamiętam incydent ze zniknięciem zapisanych imion posiadaczy profili. Imiona z profili po prostu zniknęły i dane nie zostały przywrócone do dziś. Niby mały i nieistotny detal, ale w rzeczywistości to ogromna i (Teoretycznie) niekontrolowana-niechciana utraty danych.

Edit: Chodzi mi oczywiście o wszystkie konta, imiona zniknęły z każdego konta jakie było założone.

Chyba, że ktoś przez przypadek usunął ze źródła możliwość posiadania imion na profilach i po prostu linijka poleciała z danymi lub samą lokalizacją danych.

Ale byuyby jaja :zaciera rence: :swir: xD...

Psyko
Psyko
  17 grudnia 2015
Beholder
Beholder: komentujesz by komentować, a niewiele to wnosi.

Oj dokładnie czytaj i potem d83ddc49 kimaj co Kaman bo widzę że z tej wypowiedziz wielkie :superkupa: :)
Shaitan
Shaitan
  18 grudnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: widzę że z tej wypowiedziz wielkie :)

Wielkie G to jest ze wszystkich twoich wypowiedzi.
Niejednokrotnie już było pisane na forum, że raz na jakiś czas jest przeprowadzana konserwacja serwerów i czyszczenie bardzo starych danych z bazy.

Konto usunięte
Konto usunięte: Klasyczny przykład utraty danych przy nieudolnych działaniach IT

Przypadkowe kasacje to inna para kaloszy, kiedyś się dopytywałem i uzyskałem odpowiedź, że czystka PW była zamierzona, w sumie to może i nawet słusznie, bo kto czyta PW sprzed np. 5ciu lat.
Beholder
Beholder
  18 grudnia 2015
Shaitan
Shaitan: w sumie to może i nawet słusznie, bo kto czyta PW sprzed np. 5ciu lat.
Wiesz.. czasem miło się cofnąć i zobaczyć jak jakaś znajomość się zaczęła. Ja bym chętnie wrócił do paru rozmów od samego początku. No ale to już płacz nad rozlanym mlekiem. Szkoda, że Fotka usuwa "po cichu", zamiast dać jakąś opcję do archiwizacji przed usunięciem.

Paffeuu
Paffeuu
  18 grudnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: potem

Sam śmierdzisz potem! Nie wyzywaj mnied83dde02

Odstaw dzieciaku ten Xanax, bo w końcu wyjdziesz z domu i nie wrócisz, bo zapomnisz gdzie mieszkasz...
Puknij sobie konkretnie, to deprecha przejdzie i nie będziesz musiał psuć sobie łba lekami.

Shaitan
Shaitan: Przypadkowe kasacje to inna para kaloszy, kiedyś się dopytywałem i uzyskałem odpowiedź, że czystka PW była zamierzona, w sumie to może i nawet słusznie, bo kto czyta PW sprzed np. 5ciu lat.

Ja czytam xD

Głupi przykład, poznajesz loche na fotce, jesteś z nią x czasu i chcesz później przypomnieć sobie kieeeedy puknąłeś pierwszy raz albo, kiedy spotkaliście się pierwszy raz - a tu lipa, bo administracja serwisu samowolnie skasowała wasze wiadomości.

To tylko bzdurny przykład przytoczony przez mój zjarany mózg.

Oboje wiemy, że to bardzo ważna utrata danych.
Pożądana czy też nie, jest to dalej ogromna utrata danych.

Jeżeli są tu praktykowane akcje tego typu, to Użytkownicy powinni być o tym informowani przed założeniem konta.
Dodajcie po prostu punkt w regulaminie, wielkimi, wytłuszczonymi literami napiszcie: WASZE MATERIAŁY SĄ WASZE, ALE W KAŻDEJ CHWILI MOGĄ BYĆ NASZE ALBO NAWET MOGĄ WYPAROWAĆ.

Macie już wzór, składnia idealnie pasuje do poziomu prezentowanego przez stanowczą większość administracji. Założę się, że Bujka, Binol, pjotrek, czy ten nowy psychopatyczny moderator forum napisaliby to właśnie w taki sposób (z jakimiś bykami oczywiście).
Tylko kopiuj - wklej i gotowed83dde01
______

Swoją drogą... Chciałbym zobaczyć jak zareagowaliby na coś takiego Użytkownicy fejsa, tindera czy nawet głupiego badoo.
Chciałbym ale nie zobaczę, bo tam nie ma problemów z naruszaniem prywatności czy utratą danych... a nawet jak są, to administracja jest na tyle ogarnięta, że po prostu wszystko zostaje szybko poprawione i każdy jest zadowolony.
Paffeuu
Paffeuu
  18 grudnia 2015
Beholder
Beholder: Wiesz.. czasem miło się cofnąć i zobaczyć jak jakaś znajomość się zaczęła. Ja bym chętnie wrócił do paru rozmów od samego początku

O to, to, tooo.
Przedstawiłem to w bardziej dramatyczny sposób, ale mieszkam w Amsterdamie, wolno mi :D

Zupełnie bez trollowania...

To podstawowa funkcja tego serwisu, dzięki temu cały ten cyrk zarabia.

Akcje tego typu nie mają prawa bytu.
Psyko
Psyko
  18 grudnia 2015
Shaitan
Shaitan: Wielkie G to jest ze wszystkich twoich wypowiedzi
tak samo twoich :ziew:
Shaitan
Shaitan: sprzed np. 5ciu lat.

Oj są nie pajacuj sprawdź dokładnie i nie ściema i nie banuj czasem za "{RACJE " :)
Paffeuu
Paffeuu
  19 grudnia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Oj są nie pajacuj sprawdź dokładnie i nie ściema i nie banuj czasem za "{RACJE " :) Paffeuu

Młody, to, że Ty masz wszystko w komplecie wcale nie oznacza tego, że u innych jest tak samo.

Zrozum to w końcu.

To tak jakbym powiedział Ci, że nie mam w piwnicy roweru, bo mi ukradli. Ty znowu powiedziałbyś do mnie:

Chłopie, przecież ja mam rower w piwnicy! Weź nie ściemniaj, jak ja mam swój, to Ty na pewno masz też swój! Idź i sprawdź jeszcze raz.

Nikt nie robi Ci tu na złość, też mam problem z buforem wiadomości i sporo mi tego wsiąkło.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.