analfabetyzm fotka przyjaciół strona 2 z 3
już nie wspomnę o pisaniu "nie prawda" i innych takich...
i się potem dziwić, że inni userzy piszą tak samo...
Po pierwsze jest temat, to sobie wzięłam w nim udział, po drugie napisałeś, że screen jest podrobiony, a więc napisałam, że jest on prawdziwy. Z mojej strony to tyle ;]
Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)
Wydaje mi się, że gdy zarzuca się innym analfabetyzm próbując zabłysnąć, to wypadałoby przynajmniej postarać się napisać tak, by nie można było się przyczepić. Skoro jednak chcesz jawić się tu jako purystka językowa to pragnę ci powiedzieć, że zdanie zaczynamy wielką literą. Jeszcze bardziej dziwnym wydaje się użycie przez Ciebie zwrotu "userzy" - to neologizm, który nie przystoi osobie tak "chwalebnie" dbającej o językową poprawność innych.
Konkludując - jest jeszcze inaczej niż napisałaś:
to nie robienie szumu, ale też nie ukazywanie prawdy - to najzwyczajniej nieudolna próba zaistnienia - na dodatek chciałaś być zabawna, a popadłaś w śmieszność.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
dzięki woland za wszystkie rady, nie wiedziałam, naprawdę... ale jednak popełnianie takich błędów ortograficznych bardzo się różni od tego, co napisałeś :) w dodatku notorycznych błędów.. a ja nie uważam się za żadną purystkę, nigdzie tego nie napisałam, te błędy jednak rzucają się w oczy.. a z tego co wiem to wasz wolontariat powinien znać poprawną polszczyznę. :)
fejm mi spada, bo mi nie chciałeś moda dać, muszę się wykazać
Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)
Zaczynanie zdania minuskułą jest dokładnie tym samym. Notoryczności, o której piszesz nie zauważyłem. Natomiast zauważyłem znak "*" co powszechnie w internecie jest uznawane za autopoprawkę lub poprawkę czyjejś wypowiedzi - wydaje mi się, że w tej konkretnej sytuacji był to żart. Oczywiście wrażliwość na żarty jest sprawą osobistą a jej brak nazywa się brakiem poczucia humoru.i chyba słusznieNo to Ci "nie idzie"
ModTV
3. Używanie nieczytelnych tekstów i form wypowiedzi, np. PoKePiSmO; Używnie generatorów pisma; pisanie jaskrawym kolorem; używanie wyłącznie WIELKICH LITER uważane jest za krzyk; celowe popełnianie błędów ortograficznych; rozbijanie wypowiedzi na kilka odrębnych linijek (linia).
A jeśli chodzi o wytyczne - nie wiem co twórca tego zapisu miał na myśli lecz zdroworozsądkowo podchodząc do tematu uważam, że chodziło o wprowadzanie zamętu - jeden wyraz (zwłaszcza w kontekście) go nie czyni. Może podam przykład - w komunizmie każda kontrrewolucja była przestępstwem - ale krzyknięcie słowa "kontrwolucja" nie powodowało żadnych sankcji ze strony reżimu.
Jeśli chodzi o przytoczony przez Ciebie zapis netykiety chodzi o uciążliwość szeregu wypowiedzi a nie jednej. Nikt nie banuje za jedno słowo/wypowiedź CAPSEM - ale gdy ktoś to czyni cały czas ban będzie naturalnym następstwem.
ModTV
etam, mój komp kiedyś mial straszne lagi, po napisaniu zdania, pojawiał sie po chwili, i ja jak modowałam tez najbardziej lubiłam pokój główny, i tak się sidziało na czacie i czasem na gg czy tam innym komunikatorze nawijało jednoczesnie, kiedys mi się okna pomyliły i zanim usunęłam zdanie zdązyło sie wysłac na czat, jedna wypowiedż długa a tam chyba z 3 bluzgi, gwiazki się zapaliły az w oczy raziło, wszyscy zaczęli się smiać z mojego faila, bo im się przyznałam jak to się stało, pewnie jakby ktoś chciał, zrobilby screena i wysłał gdzieś tam i nikogo moje tłumazcenie by nie obchodziły czy to celowe, czy przez przypadek, ale nikt tym się specjalnie nie przejął, co z wami ludzie, jeden bluzg za który i tak nikt nie daje bany, moze zdarzyć się nawet modowi.
Ogólnie to temat powinien być dawno zamknięty, bo nic nie wnosi sensownego. Kto inny już za tego typu temat dostał bana na forum. Poza tym temat dotyczy czata (pisaniu na czacie) - więc dział czat, a nie Fotka.pl.
Po trzecie primo, kłótnie jak dzieci w piaskownicy.