Hejka,
W dniu dzisiejszym udostępniamy Wam nowy profil do testów na http://nowa.fotka.pl/ Nie jest to jeszcze finalna wersja, więc bardzo możliwe, że podczas testów wyjdą błędy, prosimy o zgłaszanie ich w tym temacie. :)
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu,
Marta,
Fotka.Team
Nowy profil strona 5 z 11
Popieram ja swoje tworzyłem od 2006 roku po drodze parę razy je zmieniałem (uzupełniałem) a teraz ich niema szkoda, bo były to moje przemyślenia i spostrzeżenia za każdym razem wchodząc na czyjś profil czytam opisy, bo chcę się dowiedzieć, co inni ludzie maja do powiedzenia a teraz fotka bardziej przypomina komunikator niż portal społecznościowy.
Hm, nie da się też otworzyć fotki z albumu na pełnym widoku np. by dodać komentarz. Ani zwykły klik ani otwarcie w nowej zakładce.
Jak zwykle, użytkownicy robią za QA...
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
+ Design lepszy
- Brak opisów
- Brak Opcji Tak/Nie widocznej
- Enter/nowa linia na forum nie działa (pomaga kombinacja 'Shift+Enter' )
- Brak 'Title co to za profil' w zakładce jest tylko.. Fotka.pl - Twoje miejsce w sieci
. Co do reszty mi się podoba.
. Teraz za forum/forum gwiazd się zabierzcie.
. Zmięcie nastawienie modów i może coś się ruszy z forum.
Szkoda opisów, lubiłam tę opcję, od razu było wiadomo czy warto było rozmawiać czy nie, bo w miarę aktualne mieli tylko bardziej rozumni. Graficznie ładnie, tylko brak opisów razi. Niby garstka używała, ale jednak miło było poczytać zdania napisane przez kogoś inteligentnego, a tutaj to rzadkość. :)
Sułtanka Hurrem ma rację
Zabieracie opisy = tworzycie portal dla umysłowych impotentów - widocznie sami nimi jesteście.
Z ujami się na łby pozamienialiście? Kto odpowiada na tym przaśnym portalu za marketing? Oddajcie mi mój pisany w pocie czoła opis!
Nie bardzo wiem co ma skórka do marketingu, ale z resztą się zgodzę. "Ludzie od systemu" zajmują się zmienianiem jakichś pierdół zamiast wprowadzić czy naprawić naprawdę przydatne rzeczy. System raportowania działa jak z poprzedniej epoki, a przecież można by go przynajmniej trochę zautomatyzować. Przykład - mój pomysł:
- dodanie do wysyłania raportu opcji "to konto jest fałszywe"
- skrypt zapisuje sobie gdzieś tam w bazie polecenie, żeby to konto sprawdzić
- następnie sprawdza fotki z konta (może nie wszystkie, powiedzmy 10-20) w Google Grafika, jeśli fotki zwracają jakieś wyniki -> blokada konta do wyjaśnienia
Przydałaby się też jakaś funkcja wysyłania skarg na moderatorów.
I jeszcze coś - w TAK/NIE powinna być blokada na podstawie wieku, podobna do tej w Kamerkach (czyli po przekroczeniu 18 lat blokowane jest wyświetlanie osób poniżej jakiegoś tam określonego wieku). No bo tak, wchodzę sobie dzisiaj w TAK/NIE, a tam zamiast dziewczyn w moim lub zbliżonym wieku wyskakują mi - uwaga, weźcie ludzie i usiądźcie - dwunastolatki, na dodatek lesbijki xD