Chciałbym wszystkich poinformować (bo fotka tego nie robi), że po ostatnich zmianach na fotce nie warto cokolwiek zmieniać w opisach zwłaszcza tym, którzy tak jak ja mieli je zrobione jakiś czas temu moje były rozbudowane miały różne czcionki a teraz tekst w opisie jest wyświetlany tylko w jednym rodzaju czcionki zniknęły też linki, pod którymi miałem zdjęcia, obrazki wcale ich niema ani jednego pozostał tylko tekst a stało się to w momencie wykasowania jednego zdanie z opisu i zapisania zmiany ja (obrazków, zdjęć) nie usunąłem tylko fotka jak zwykle miesza żałuje, że usunąłem jedno zdanie w opisie, bo gdybym tego nie zrobił to mój opis wyglądałby tak jak go sobie kiedyś zrobiłem teraz mam wszystko układać odnowa! wklejać linki i formatować teksty tylko jak długo uchowa się to w tej nowej formie coraz bardziej to mi się nie podoba bardzo ograniczyli możliwość edycji opisów ciekawe, kiedy dobiorą się do grup i dlaczego nikt nie informuje, że nawet jak usuniemy jedno zdanie z opisów i zapiszemy zmianę to zostanie rozwalony cały opis łącznie z linkami, po co wiec robić jakiekolwiek opisy skoro nie wiadomo jak długo się uchowają przebolałem, że usunęli większość wiadomości prywatnych boczne komentarze na profilach i dużo innych funkcji, ale to mię zaczyna denerwować obrazki pod opisami nie wstawiałem tak sobie, bo były dodatkami do opisów tworzyły całość i opis wyglądał tak jak chciałem dodam, że strona z hostingiem zdjęć gdzie je kiedyś umieściłem działa, bo sprawdziłem, ale nie mam zapisanych linków na komputerze żeby je ponownie wstawić w opisach wiec cała praca poszła na marne to tak ku przestrodze.
I po co ta (Blokada oddawania decyzji na profil Włączenie usługi powoduje, że inni użytkownicy nie będą mogli oddać decyzji TAK / NIE na Twój profil) skoro nawet jak włączę usługę to i tak dostaje NIE ze strony głównej poroniony pomysł moim zdaniem skoro się coś wyłącza to znaczy, że się to blokuje a nie, że to takie obejście.
Dostaje też powiadomienia na e-mail (Fotka przyciąga ludzi. Ktoś widział Twój profil i chce się z Tobą spotkać. Zobacz, kto i zdecyduj) a jak kliknę na odnośnik otwiera mi się profil osoby, która nie oddała na mnie TAK a nawet nie była na moim profilu do tego klikając ponownie na ten odnośnik otwiera się profil nowej osoby następnej.
Otrzymałem odpowiedź w sprawie Opisu:
Witaj Robert,
Niestety, nie ma możliwości przywrócenia zdjęć, które znajdowały się w Twoim opisie.
Pozdrawiam,
Kasia,
Fotka.Team
Wiec oświadczam niema możliwości żebym przedłużał gwiazdę to było po raz ostatni!!! Nie widzę żadnej potrzeby jej wykupywania, ponieważ co chwile coś zmieniają na gorsze a ja płace za funkcje, które są usuwane i zmieniane.!!!
Sam sobie poradzę będę musiał znowu poświęcić czas na układaniu opisów od nowa i wklejaniu zdjęć wielkie dzięki!!!
Opisy(ostrzeżenie) !!
Tyle lat na karku a taki lament z powodu jakiegoś opisu, którego i tak nikt nie czyta..
Pogódź się z tym, że błędy się zdarzają nawet w najlepszym systemie. Osobiście też uważam, że to "uproszczenie" edytora to strzał w stopę i można go sobie teraz o kant tyłka potłuc, ale żeby aż tak lamentować? No bez przesady.
http://www.fotka.pl/lista_zmian wpis z 12 grudnia ;)
Bo to jest tylko forma zachęty do korzystania z tej opcji ;)
Mam prawo korzystać z tych funkcji, z które zapłaciłem i nie jest to lament tylko ostrzeżenie najlepiej zwalić na błędy ciekawe czy w pracy też byś tak mówił i guzik ma do tego mój wiek napracowałem się a oni to zniszczyli i to jak ma wyglądać mój opis nie powinno nikogo interesować wierz mi, że część ludzie czyta opisy.
Mam gdzieś taką zachętę i oszukaństwie sposoby obejścia głosowania!
Wiadomo swój swojego chroni:)
No chyba sobie kpisz teraz, dodawanie opisów jest płatne? No chyba nie ;) Opisy są dostępne dla każdego użytkownika.
No to sobie zapisuj w notatniku na przyszłość, skoro to dla ciebie takie ważne. Jak nagrasz jakiś film i umieścisz go na youtube, po czym youtube upadnie to też będziesz ich winił za straty? No kurde, błędy zdarzają się wszędzie, tak trudno ci to pojąć? Utrata jakiegoś opisu to nie tragedia.
Krytykowanie twojego lamentu nie musi oznaczać bronienia serwisu - może przeczytaj ponownie mój post, wyraziłem swoje zdanie na temat tego edytora opisów ;)
Nie chodziło mi o opisy ale inne funkcje miedzy innymi dodawanie albumów teraz nawet strach przenosić zdjęcia bo może się okazać że gdzieś wyparowały i to znów będzie błąd systemu:)
Nic musiał bym zapisywać gdyby tu wszystko działało tak jak trzeba.
Akurat twoja opinia nic dla mnie nie znaczy jakoś dziwnym trafem tylko Ty wypowiadasz się w ten sposób broniąc "fotki".
Najlepiej jakby na profilach pozostały tylko zdjęcia i podstawowe informacje było by mniej pracy dla informatyków.
I, niestety, w tym kontekście "Witaj Robert, Niestety, nie ma możliwości przywrócenia zdjęć, które znajdowały się w Twoim opisie." jest żenadą. Nie byłoby nią gdyby dodać zwyczajne "przepraszamy" z podaniem powodu i propozycją rekompensaty.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Nie było moim celem żalić się na to, co wyrabia „fotka” tylko zwrócenie uwagi, w jaki sposób jesteśmy lekceważeni w tytule jest Opisy(ostrzeżenie!!).
Miało być przestrzec a nie przetrzeć pisałem to w pospiechu mój błąd:)
Każda tak zwana pomoc ze strony „fotki” kończy się tak samo „Witaj Robert, Niestety, nie ma możliwości” czyli tak zwany schemat jest to całkowite lekceważenie userów i rzeczywiście płaci się lub nie za jakieś usługi/funkcje na profilu tylko tak naprawdę nie wiemy czy po zapłacenie na drugi dzień zastaniemy to w tej samej formie, za którą zapłaciliśmy.
Zauważyłem, że coraz mniej ludzi tworzy opisy i nie tylko, dlatego że większość tego nie czyta, ale dla tego, że nie są pewnie czy ich praca pozostanie w takiej formie, w jakiej ją pozostawili, bo „fotka” je zmieni lub wykasuje tłumacząc się zmianami.
Moje opisy robiłem z tą myślą, że kto chciałby mnie bliżej poznać może najpierw sobie coś o mnie poczytać a skoro była taka możliwość to z niej skorzystałem poświeciłem swój czas, który poszedł na marne.
Masz rację. Choć uważam, że afera o taką błahostkę jak opis jest przesadą, to jednak osoby z działu helpdesk nie powinny zapominać o takiej formie wypowiedzi ;)