Katherine1815
Reputacja: -49 | BluzgometrTM: 15191
Katherine1815
  8 czerwca 2014 (pierwszy post)

Gratulację za genialne pomysły nakładania kolejnych limitów, śmiesznych weryfikacji oraz innych cudów, i wymuszania w ten sposób wykupu gwiazdy. Efekt jest taki, że chcąc z kimś rozmawiać, ludzie przenoszą się na inne portale, naprawdę, super pomysły. Wymuszanie na kimś czegokolwiek, zawsze kończy się tak samo. Z roku na rok coraz bardziej odechciewa się tu być. Wielu starych użytkowników, którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkę pousuwało konta, bo teraz portal nie służy do normalnych rozmów, a do wystawiania ogłoszeń matrymonialnych. Weźcie pod uwagę, że np. ktoś kto szuka dziewczyn do burdelu, lub na jedną noc wykupi sb tą gwiazdę, nawet na kilku kontach. Po sobie wiem, że takie propozycje dostaje się od osób z tym 'wyróżnieniem'. Podział na lepszych i gorszych. Na serio.. to są ci lepsi? Rozumiem, że hajs się musi zgadzać, ale skoro tylko o to tu chodzi, to może od razu zmieńcie opis przeznaczenia tej strony.. Po za tym niech ktoś mi pokaże sklep lub jakikolwiek interes, który przetrwał, gdzie nie szanowało się starych, stałych klientów.. Czekam aż któregoś dnia ktoś przegnie z wyobraźnią i ta strona upadnie. Pozdrawiam i proponuję to przemyśleć ;)

Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Co do samej sytuacji...

Co do samej sytuacji ty i tak zbytnio za wiele prywatnych wiadomości to nie masz, chyba że w sprawie fejczurów do grupy.
Wiadomości nie powinny być ograniczane, bo portal ten służy do tego aby kogoś poznać.
Jeśli to jest ograniczane, jako główna funkcja strony, to równa się z tym, że klienci po prostu odejdą na fejsbuczek czy tam inne strony, które są prowadzone przez zdrowych umosłowo ludzi.
Ale no tak, ty zawsze obstaniesz za foteczką, bo od wielu lat walczysz o fp. Wątpię, że go dostaniesz, bo będąc fotka przyjacielem musisz obeznać się z czatem, forum, grupami, cam - ogółem całą foteczką. Twoja cała praca za darmo idzie na marnę. Pogódź się z tym, że ta kobieta ma rację, jeśli ci nie pasi, daj łapkę w dół i po sprawie a nie wspominasz jak ta starociota, bo co było i tak nie wróci. Ciekawi mnie tylko jakbyś chciała w pilnej sprawie do kogoś napisać, twoim kontaktem byłaby tylko foteczka, nie miała byś gwiazdy, kasy na koncie itp. Co byś zrobiła, pożyczyła kase specjalnie po to, by komuś zapłacić za rozmowę?
Nie rozśmieszaj ludzi modku, wiesz dokładnie jaka jest prawda. Większość z was jest po prostu chora, zauważcie, że to jest tylko internet, i jeśli macie jakiś problem, to powie się wam do widzenia i będziecie próbować gnoić samych siebie.
Ależ się rozpisałem ehh. pozdrawiam z brakiem jakiegokolwiek problemu i szacunku.
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
woland
woland: To jeszcze ktoś coś moderuje poza kamerkami? Nie wydaje mi się.

W tym akurat masz rację mr.Michale.
Na forum jak widać srają, a na czacie jest taki burdel jakiego jeszcze nie było, na dodatek sami mg zachęcają permami do gnojenia na czacie :lol:
Cam jak widać to jedyne co ogarnięte.
Jeśli pilnuje tego myślący logicznie człowiek no to...
eh..
fejsbukPraksydy
fejsbukPraksydy
  9 czerwca 2014
Lukasz
Lukasz: Nie rozśmieszaj ludzi modku, wiesz dokładnie jaka jest prawda.

sugerowanie,ze ona ci odpisze
wejdzie na twoj profil doda do ulubionych i po cichu bedzie ci cos z niego usuwac
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: sugerowanie,ze ona ci odpisze wejdzie na twoj profil doda do ulubionych i po cichu bedzie ci cos z niego usuwac

Sugerowanie, że dodała mnie tam już bardzo dawno temu i nie raz foteczki mi znikały :lol:
HUSQVARNA
HUSQVARNA
  9 czerwca 2014
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: z plusow z pewnoscia wieksza mozliwosc nawiazywania kontaktow

Że co?
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
Katherine1815
Katherine1815: ale wcześniej moderatorzy się nie rzucali do użytkowników

Wielki plus.
To segregowanie użytkowników, dyskryminacja itp zaczyna mnie powoli irytować.
esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  9 czerwca 2014
Lukasz
Lukasz: Jeśli to jest ograniczane, jako główna funkcja strony, to równa się z tym, że klienci po prostu odejdą na fejsbuczek czy tam inne strony, które są prowadzone przez zdrowych umosłowo ludzi

Co do klienteli i wzrostu cen - typowa reakcja na zaskoczenie, wyszumieć się trzeba. Jednak aż tak drastycznego spadku ilości userów ja nie widzę.
ktoś będzie "pił" do liczby profili. Ciekawy, poważnie jest ten nacisk na spadek ilości kont. A zapomina się o sprawie podstawowej - czyszczeniu baz danych.
Oczywiście ludzie też rezygnują, "ręce im opadają", a to wszystko z przyzwyczajenia.
Kto będzie chciał to i tak zostanie. Każdego podirytowanego czeka fotka off.

Wybór dla wszystkich jednakowy i swobodny.

.
.
.
Lukasz
Lukasz: Ciekawi mnie tylko jakbyś chciała w pilnej sprawie do kogoś napisać, twoim kontaktem byłaby tylko foteczka, nie miała byś gwiazdy, kasy na koncie itp

Komentarze na profilu lub założenie fejk-konta w celu napisania jednego - nowego - kontaktowego pw :ziober2:.

Lukasz
Lukasz: to jest tylko internet

::crylol:.
Jak widać nie tylko. Nie można w obecnych czasach przeceniać jego możliwości Łukasz.
Tutaj złotym środkiem jest umiejętność postawienia sobie granicy pomiędzy wyrażeniem opinii, a dystansem do tego "świata" i siebie.
.
.
.
Lukasz
Lukasz: woland: To jeszcze ktoś coś moderuje poza kamerkami? Nie wydaje mi się. W tym akurat masz rację mr.Michale.

I tu się zgodzę w 100%.
Porównując kamerki, forum i czat - te pierwsze plasują się na pierwszym miejscu pod względem moderacji.

O forum - upadające, nie tętniące życiem, więc i z dużym przymrużeniem oka, a wręcz niechęcią jest moderowane (sugeruję się opinią swoich rozmówców).

Czat - hmmm, na pokojach oficjalnych nie jest aż tak źle. Natomiast prywatne to masakra. Szkoda, bo liczba userów na nich jest ostatnio ogromna. W sumie zamysł ich tworzenia jest dobry, czatowiczów przybywa, tylko ta swoboda... Kto zagląda czasem na nie wie, o co mi chodzi. Nie tylko o spam, jakieś prośby o lajki czy płytkie heloł, gwiazdeczki (nowi się uczą), ale o bluzgi, atmosferę - spięcia. I co ci właśnie nowi userzy mają myśleć jak wejdą na czat? No co? Opinia się wyrabia no nie?
Ktoś napisze, że można zawołać moderatora, da rady oczywiście. Ale... moja osobista wzmianka: brakuje mi sytuacji, kiedy do każdego pokoju przypisani byli moderatorzy, a jedynie na inne zaglądali wg pilnej potrzeby.
.
.
.
Konto usunięte
Konto usunięte: sugerowanie,ze ona ci odpisze wejdzie na twoj profil doda do ulubionych i po cichu bedzie ci cos z niego usuwac

Lukasz
Lukasz: Sugerowanie, że dodała mnie tam już bardzo dawno temu i nie raz foteczki mi znikały

Ile jeszcze? d83dde14
.
.
.
HUSQVARNA
HUSQVARNA: Że co?

Pewnie chodziło o "Magnes" :P.
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
esquilo
esquilo: Ciekawy, poważnie jest ten nacisk na spadek ilości kont. A zapomina się o sprawie podstawowej - czyszczeniu baz danych.

Już sporo widziałem postów na forum - Usuwam konto, bajo. Przykład- Zacny.
esquilo
esquilo: Jak widać nie tylko. Nie można w obecnych czasach przeceniać jego możliwości Łukasz. Tutaj złotym środkiem jest umiejętność postawienia sobie granicy pomiędzy wyrażeniem opinii, a dystansem do tego "świata" i siebie.

Na poważnie biorę max 5 osób stąd. Reszta to jest śmiech.
Ogółem śmieszy mnie branie na poważnie tych opinii, które po prostu można zignorować. Sieć to świat do wyżycia się. Zrobienia z siebie pseudolegendy itp
Dla mnie zwykłe śmiecisko.
esquilo
esquilo: Natomiast prywatne to masakra

Zlikwidować
esquilo
esquilo: Szkoda, bo liczba userów na nich jest ostatnio ogromna.

Chodzi ci o te randomy które nie potrafią napisać więcej niż "pisać, poznam".
Magda prooszę :***
Inne accs to zwykłe fejczury, do tego 30% ludzi z permem i banami.
esquilo
esquilo: prośby o lajki czy płytkie heloł, gwiazdeczki (nowi się uczą), ale o bluzgi, atmosferę - spięcia.

1. Lajki - Tępić
2. Żebry - Tępić
3. Bluzgi. Tutaj na pokojach 18+ nie powinno być za to banów. To bezsens. Jeśli ktoś chce przeklnąć to i tak to zrobi.
esquilo
esquilo: Ktoś napisze, że można zawołać moderatora, da rady oczywiście.

Ostatnio moderatorzy są wołani tylko wtedy, gdy pan wołający sam prowokuje.
esquilo
esquilo: moja osobista wzmianka: brakuje mi sytuacji, kiedy do każdego pokoju przypisani byli moderatorzy, a jedynie na inne zaglądali wg pilnej potrzeby.

Tu akurat plus

Ogółem Co powiesz o podregulaminach i np mojej sytacji z permusiem którego nie ma w żadnym z regulaminów i jest to jawne łamanie kodeksu karnego?

ps idealnym pomysłem byłoby po prostu zablokowanie możliwości wklejania linków na czat. tak co do lajków. Ogółem opcja wklejania powinna byc zablokowania. To zwalczyłoby spam i linki :)
Paffeuu
Paffeuu
  9 czerwca 2014
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Z tego, co widze masz aktywny pakiet gwiazdy, wiec szczerze mowiac nie do konca rozumiem Twoja postawe (ale licze na to, ze sprobujesz mi to wyjasnic, bym mogla Cie lepiej zrozumiec) ;)...

Sugerowanie, że jak ma aktywny pakiet, to nie może zabrać głosu i "bronić" niezrzeszonych.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Co do samej sytuacji...Nie wiem, czy pamietasz czasy, kiedy, aby moc napisac choc jedno PW do uzytkownika trzeba bylo miec aktywny pakiet premium... (pamietasz?)... Wszelkie proby obejscia tego - np podawanie GG w komentarzach itp, bylo 'nagradzane' banem...To takie odleglejsze czasy...Pozniej PW stalo sie darmowe - dostepne dla kazdego bez wzgledu na posiadanie / nie posiadanie gwiazdy...

Lekcja historii? Przypominam, że mamy rok 2014 i jest to portal SPOŁECZNOŚCIOWY, a nie randkowy...
Jakoś na ryjbuku, twicie itp. limitów nie widziałem :zonk:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Obecnie? - jedno PW do nowej osoby na dzien i brak limitu na pisanie z uzytkownikami, z ktorymi konwersacje rozpoczelo sie juz wczesniej ;) Dodatkowo brak ograniczenia do pisania do osob, ktore przez opcje MAGNES wzajemnie powiedzialy sobie 'tak'...

Pisałem o tym x czasu wcześniej, zwyczajna reklama NA SIŁĘ + wyciśnięcie z Userów ostatnich "soków"....
esquilo
esquilo: Dobra refleksja co do ogłoszeń i nie tylko matrymonialnych. Zobacz czym się stał dział "Seks" tego forum...

Wszędzie jest tak samo... nie ważne gdzie, czat, forum, kamerki
NA kamerkach -zwolennicy bicia "zwierząt"
Na forum - tam to już piszą wprost d83dde2d
Na czacie - mam 150 zł, kupię 10 kg cukierków, co Ty na to? :zonk:

o porządek dba administracja "jak dba, tak dba"
Na forum jest ŻAŁOŚNIE, na kamerkach jest w miarę ogar, na czacie....10 mode na raz [w 1 pokoju], później pusto oO
No coment

Katherine1815
Katherine1815: Gratulację za genialne pomysły nakładania kolejnych limitów, śmiesznych weryfikacji oraz innych cudów, i wymuszania w ten sposób wykupu gwiazdy. Efekt jest taki, że chcąc z kimś rozmawiać, ludzie przenoszą się na inne portale, naprawdę, super pomysły. Wymuszanie na kimś czegokolwiek, zawsze kończy się tak samo. Z roku na rok coraz bardziej odechciewa się tu być. Wielu starych użytkowników, którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkę pousuwało konta, bo teraz portal nie służy do normalnych rozmów, a do wystawiania ogłoszeń matrymonialnych. Weźcie pod uwagę, że np. ktoś kto szuka dziewczyn do burdelu, lub na jedną noc wykupi sb tą gwiazdę, nawet na kilku kontach. Po sobie wiem, że takie propozycje dostaje się od osób z tym 'wyróżnieniem'. Podział na lepszych i gorszych. Na serio.. to są ci lepsi? Rozumiem, że hajs się musi zgadzać, ale skoro tylko o to tu chodzi, to może od razu zmieńcie opis przeznaczenia tej strony.. Po za tym niech ktoś mi pokaże sklep lub jakikolwiek interes, który przetrwał, gdzie nie szanowało się starych, stałych klientów.. Czekam aż któregoś dnia ktoś przegnie z wyobraźnią i ta strona upadnie. Pozdrawiam i proponuję to przemyśleć ;)

Nie będę dzielić na sekcję, ogólnie plusik ;)
woland
woland: To jeszcze ktoś coś moderuje poza kamerkami? Nie wydaje mi się.

Kilka osób moderuje na czacie + FT moderują na forum, dostałem ostatnio 1h za tekst "impotent umysłowy i oksymorończyk"

Pozdrawiam cieplutko
Paffeuu
Paffeuu
  9 czerwca 2014
Konto usunięte

JA cały czas forsuję, że ona ma jakiegoś bota
Dodaje Cie do ulu i automatycznie masz minus przy napisaniu posta.
Przecież ona jest taka sama jak binolek... po co o niej w ogóle piszecie, to ja nie wiem :jezyk2:
Lukasz
Lukasz: To segregowanie użytkowników, dyskryminacja itp zaczyna mnie powoli irytować.

Tu się nie zgadzam, gdyby było takie "segregowanie" to już dawno by tu nas nie było Łukaszku : D
esquilo
esquilo: Komentarze na profilu lub założenie fejk-konta w celu napisania jednego - nowego - kontaktowego pw

Rykłem : DD
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Tu się nie zgadzam, gdyby było takie "segregowanie" to już dawno by tu nas nie było Łukaszku : D

Ta?
To przeklinaj ze swojego konta na czacie, a potem wejdź z fejczura i przeklinaj.
Pamiętasz rozmawialiśmy o tym.
Wiesz że tu mam akurat rację :piwo:
Lukasz
Lukasz
  9 czerwca 2014
esquilo
esquilo: Komentarze na profilu lub założenie fejk-konta w celu napisania jednego - nowego - kontaktowego pw

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Przyznam,że trolling w tym stylu wymiata :crylol:
esquilo
esquilo
  9 czerwca 2014

Osobiste odnoszenie się do posunięć innych userów sobie daruję.
Natomiast:

Lukasz
Lukasz: Na poważnie biorę max 5 osób stąd.

d83ddc99?
Lukasz
Lukasz: Chodzi ci o te randomy które nie potrafią napisać więcej niż "pisać, poznam". Magda prooszę :*** Inne accs to zwykłe fejczury, do tego 30% ludzi z permem i banami.

Pomysłowości i psychiki człowieczów nie ogarniesz ani Ty ani portal. Musiałby chyba działać jakiś etatowy psycholog robiąc testy przy zakładaniu konta. Ale to też ograniczyłoby swobodę obywatelską co nie, jak i portalową?
I nie popadajmy w skrajności, niech nawet 1/3 userów na czacie będzie randomami, fejkami, to pamiętaj, że "starociot" też jest tam sporo jaki tych nowych. Tylko co zrobisz jak taki śmiezszek od razu pojedzie po witającym się na mainie robaczku? To jest przykre - takie chamskie zachowanie. To już żadne szkolenie, rzucanie na głęboką wodę, to głupota i brak dystansu. I o te osoby mi chodzi. Kilka lat temu sama to przerabiałam - taka nowa, fakt ogarnięcie było większe i serdeczność.
Lukasz
Lukasz: 1. Lajki - Tępić 2. Żebry - Tępić 3. Bluzgi. Tutaj na pokojach 18+ nie powinno być za to banów. To bezsens. Jeśli ktoś chce przeklnąć to i tak to zrobi.

Ok. Co do bluzgów - bardziej skłonna byłabym za gagiem, a po kolejnym takim dniu banem.
Lukasz
Lukasz: Ogółem Co powiesz o podregulaminach i np mojej sytacji z permusiem którego nie ma w żadnym z regulaminów i jest to jawne łamanie kodeksu karnego?

Tutaj to się sprawa gmatwa, bo wg mnie wspominane w regulaminach stałe blokady konta dotyczą całkowitego zakazu/braku możliwości wchodzenia na portal. Ty jednak masz swobodę bycia na forum.
A co za tym idzie - powinna być wzmianka o tym w regulaminie - oficjalna.
.
.
.
Lukasz
Lukasz: idealnym pomysłem byłoby po prostu zablokowanie możliwości wklejania linków na czat

POPIERAM.
.
.
.
Konto usunięte
Konto usunięte: No coment

Moje zdanie Paweł już dawno znasz. Szkoda, że userzy tak szczekający jak i władcze profile nie pomyślały o jednym: pierwsi chcieli większej swobody, drudzy im dali ustępując i stało się - syf. Za dużo swobody dostali, stało się najgorsze - bałagan, a efekty obserwujemy. Może tak jakiś znak stopu by się przydał?
Bardzo mi się podobało ograniczenie pw - tylko i wyłącznie z uwagi na znaczny spadek spamu. Teraz mam odblokowane, dostępne dla wszystkich i jest o wiele lepiej.
.
.
.
Konto usunięte
Konto usunięte: Rykłem : DD

Lukasz
Lukasz: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Przyznam,że trolling w tym stylu wymiata

Tak się dzieje i ma to miejsce nie tylko na profilach, również na czacie czy kamerkach.
A jakie światłe pomysły możliwości nawiązania kontaktu przy limicie pw do mnie docierają to przerasta wszelkie pojęcie. Ludzie jednak mają wyobraźnię. Może po części portal to ma na myśli - jej używanie? :P.

No to kiski i lofki :mrgreen:.
Paffeuu
Paffeuu
  9 czerwca 2014
Lukasz
Lukasz: Ta? To przeklinaj ze swojego konta na czacie, a potem wejdź z fejczura i przeklinaj. Pamiętasz rozmawialiśmy o tym. Wiesz że tu mam akurat rację

Pamiętam, ale na serio, to jestem zdania, że do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie.
Tak 100 % pro odpowiedź z mojej strony [bez trollingu]
SCREENUJCIE, TO RZADKI WIDOK

Każdy Użytkownik "na czacie" jest traktowany inaczej [to bardzo dobrze], bo moderatorzy biorą poprawkę na każdego.
Jeden klnie bardziej, inny mniej, inny obraża, inny spamuje - kary powinny być takie same + stopniowane, niezależnie od konta, kara powinna być nakładana NA UŻYTKOWNIKA, a nie na profil, także... jeżeli założysz fejka, to moim zdaniem na fejku kara powinna być wyższa.

Jakiś czas temu "góra" postanowiła wydłużyć smycz trollom, hejterkom itp, to bardzo zły pomysł.
Przez 1 takiego użytkownika TYGODNIOWO odchodzi minimum 5 normalnych Userów + moderatorzy są traktowani jak jakieś "ścierwa", gnoi się ich na każdym kroku, nikt ich nie słucha, bo i po co... Napiszesz do FT i FT zdejmie Ci bana bez gaadki, bo nie wykupisz pakietu albo postraszysz inaczej...

Tragiczne, żałosne, beznadziejne, złe :zonk:
Po nałożeniu blokady [bez konsultacji z nakładającym] BLOKADA NIE POWINNA BYĆ ZDEJMOWANA.

Ogólnie to jest straszny chaos, jedyne miejsce gdzie kary, które są nakładane rzetelnie i jest jakaś KONSEKWENCJA, to TV, bo woland ma ostatnie słowo.
Na czacie powinien być jeden facet [w gronie MG] i powinno to działać tak samo.

[limit reached]

esquilo: Moje zdanie Paweł już dawno znasz. Szkoda, że userzy tak szczekający jak i władcze profile nie pomyślały o jednym: pierwsi chcieli większej swobody, drudzy im dali ustępując i stało się - syf. Za dużo swobody dostali, stało się najgorsze - bałagan, a efekty obserwujemy. Może tak jakiś znak stopu by się przydał? Bardzo mi się podobało ograniczenie pw - tylko i wyłącznie z uwagi na znaczny spadek spamu. Teraz mam odblokowane, dostępne dla wszystkich i jest o wiele lepiej.

Nie nam decydować, jesteśmy tylko osmarkanymi jednostkami, które myślą inaczej niż reszta "społeczeństwa"
Nie ważne jest dobro JEDNOSTKI, liczy się dobro ogółu.. na pewno skądś to hasło znasz

Prawda jest taka, że większość Użytkowników jest na takim poziomie, na jakim jest... Chcą się poumawiać przez fotałke, nawet i co 1-2 dni z kimś innym, dlatego limit jest ogólnie zbyt lov.
To akurat jest bezdyskusyjne, jest to portal społecznościowy, spam czy flood [nie ważne] jest tak wszędzie.
Na portalach społecznościowych nigdy nie było i nie powinno być żadnych limitów w sekcji WIADOMOŚCI PRYWATNYCH, jest to OCZYWISTE.
Jeżeli dodają magnesy itp. bzdety i nakładają limity na pw, to niech już zrobią wszystko dobrze i zmienią opis + przeznaczenie tego syfu. Jak zobaczę podpis [portal randkowy] i jakieś spedalone serduszka w tle, to będę w stanie przyjąć na klatę podwyżki cen pakietu i limity dla non starów.
esquilo
esquilo
  9 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie nam decydować

Oczywiście. Aczkolwiek wyrazić zdanie można (a w tej kwestii wypowiedziałeś się podobnie jak ja odpowiadając Łukaszowi), a nawet trzeba. Opinia też się liczy.
Konto usunięte
Konto usunięte: nawet i co 1-2 dni z kimś innym, dlatego limit jest ogólnie zbyt lov.

Przecież jest 1 pw na dobę, wiec każdy może rozmawiać codziennie z nową osobą. Fakt, tylko z jedną. Ale o tym już pisaliśmy w sąsiednim temacie i myślę, że nie ma sensu tego powielać.

Pomijam zaistniały bug (chyba) - niemożność rozmowy z osobami, z którymi wcześniej się pisało. Ja tego nie mam ani na gwiazdce, ani na czystce. Nie wiem dlaczego tak jest, ale faktycznie coraz więcej osób się na to uskarża, więc...
.
.
.
Nie róbmy w tym temacie kolejnej zlewni żali etc., no ja was proszę...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.