teraz nawet nie mając gwiazdy nie napiszesz wiadomości prywatnej do nikogo ! skandal w biały dzień ! http://scr.hu/28wn/udwy7
UPADLIŚCIE NA DNO
lista tematów
WIADOMOŚCI PRYWATNE strona 28 z 42
Taka moja propozycja. Jak już jest ta 1 wiadomość prywatna dziennie to może zrobi fotka coś, żeby pozbyć się fejków? Bo co mi z tej jednej wiadomości jak 1 na 5 lasek to fejk? Większe prawdopodobieństwo, że napisze do fejka niż do prawdziwej kobiety. Moim zdaniem każde konto powinno być weryfikowane.
Ale ja nie mam nic do pracy moderatorów ;) Tu raczej chodzi o zmianę sposobu ;) Np weryfikacja powinna już nastąpić przy zakładaniu konta czy jakiś inny skuteczniejszy sposób. Może to jest sprawka dla informatyków? ;) W każdym razie przy jednej wiadomości dziennie człowiek zastanawia się czy ta osoba do której chce napisać jest fejkiem czy nie jest :)
Konto usunięte: Ale ja nie mam nic do pracy moderatorów ;) Tu raczej chodzi o zmianę sposobu ;) Np weryfikacja powinna już nastąpić przy zakładaniu konta czy jakiś inny skuteczniejszy sposób. Może to jest sprawka dla informatyków? ;) W każdym razie przy jednej wiadomości dziennie człowiek zastanawia się czy ta osoba do której chce napisać jest fejkiem czy nie jest :)
A jednak...
Mniejsza o większość.
W tym co piszesz jest sporo racji, napotkanie na fejka jest wielce prawdopodobne. Jednak sposobów weryfikacji jest kilka i jak pisałam wyżej: w miarę sukcesywnie jest to ogarniane.
Wspomnisz zapewne o profilu bez zdjęcia, osobie za nim ukrywającej się. Hmmm, to już lepsze niż fałszywa fotka prawda? A z czasem można się "dogadać"/zobaczyć. Nutka tajemniczości nikomu nie zaszkodziła jeszcze ;-).
Weryfikacja przy zakładaniu konta - uwierz, tego się nie da na 100% ogarnąć. Jedynym sposobem byłoby zakładanie konta z wymogiem - od razu - fotki z czasoznaczkiem i wpisanym swoim nickiem, etc., a to jest już wymagane przy ewentualnym podejrzeniu o nieprawdziwości względem użytkownika/czki konta. Może i sposób byłby dobry i jak dla mnie jedyny,ale strasznie ograniczyłby swobodę lub inaczej nadszarpnąłby zaufanie.
Podsumowując:
Nigdy nie będziesz miał 100% pewności, ryzyko i świat/możliwości jakie daje internet :-).
P.S. Pomysły zgłaszaj bezpośrednio na kontakt lub FT (zakładki poniżej).
Pozdrawiam
.
Mi odpowiadałby wymóg zdjęcia z wpisanym nickiem ;) Tym bardziej, że Wy moderatorzy jeżeli usuniecie komuś zdjęcie a ta osoba nie okaże się fejkiem to macie problemy i czasami boicie się usuwać. A niektórzy są na tyle sprytni, że potrafią mieć fałszywe konto i szukanie w google.grafika czy szczegóły fotki nie pomogą. Już na taką jedną (bądź jednego - nie wiadomo jaka płeć :)) się tutaj napatoczyłem co miała konto i zdjęcia od 2012 roku i okazała się fejkiem i moderatorzy nie chcieli usunąć konto. Więc albo niech "góra" da Wam więcej swobody albo niech weryfikują konto przy zakładaniu profilu jeśli ma być jedna wiadomość dziennie ;) A pomysł zgłoszę ;)
Aha jeszcze jedno ;) Piszesz o ograniczaniu swobody a możliwość pisania do 1 osoby dziennie to nie ograniczanie swobody? ;>
Ok :-).
Moderator konta nie usunie. Może jedynie skasować kradzione zdjęcia, nieregulaminowe przenieść do innego albumu.
Jeżeli nie jest pewnien co do prawdziwości lub nie fotki, nie rusza.
Kwestia posdszywania się - nie popadaj w skrajności. Oczywiście są takie profile, ale to minimalny odsetek. Prawda zawsze wyjdzie na jaw :-).
Konto usunięte: niech weryfikują konto przy zakładaniu profilu jeśli ma być jedna wiadomość dziennie
Już pisałam, nikt tu nie siedzi 24/7.
I co wtedy z możliwością posiadania 3 kont, wtym testowych?
Pomysł jest ok, ale nie przejdzie.
A, i prawdziwość zdjęć jest dość szybko ogarniana, przynajmniej tych nowo dodanych. Resztę ewentualnie można zgłosić.
Konto usunięte: Piszesz o ograniczaniu swobody a możliwość pisania do 1 osoby dziennie to nie ograniczanie swobody? ;>
Nie. Jest jeszcze wiele możliwości kontaktu. A ta kwestia została już opisana w tym temacie.
Zapraszam do lektury.
:-)
Skasuje kradzione zdjęcia a ta osoba doda sobie te same po tygodniu i tyle z tego kasowania ;) A co do 3 kont to też nie rozumiem tego po co tyle ale ok ;) Lepiej dla tych co zakładają fikcyjne ;)
Ale ściema....dzisiaj jedyne co zrobiłem to kontynuowałem dawną konwersację i napisałem do rozmówcy z którym rozmowa już trwa X czasu, a gdy chciałem napisać do kogoś innego to dostałem informację, że dzisiejszy limit na nawiązywanie NOWYCH znajomości już wykorzystałem. Hahahhahahahaaahahha ;) Powodzenia w naciąganiu ludzi! Nawet jedna wiadomość dziennie za friko przerasta ten portal ;)